OPINIONS

"Δεν είμαι φαρμακομ#%να

"Δεν είμαι φαρμακομ#%να

Ο Κώστας Καίσαρης αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα το μείζον θέμα που προέκυψε με τη δήλωση του Μάικλ Ντάγκλας: είναι η αιτία για τον καρκίνο του φάρυγγα το γλειφομ%#νι;

Ο κόσμος χάνεται και το νιμού χτενίζεται; Γιατί όχι; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι καρκίνο προκαλεί πχ το κάπνισμα. Όχι κατ' ανάγκη στον πνεύμονα. Οι πιθανότητες για καρκίνο στην κύστη οι γιατροί λένε ότι είναι πολλές περισσότερες. Επειδή, λοιπόν, όσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις ήρθε ο Μάικλ Ντάγκλας να δώσει μια νέα διάσταση στο θέμα.

Με τη δήλωση του στη Γκάρντιαν ότι αιτία για τον καρκίνο που έχει στον φάρυγγα είναι ο στοματικός έρωτας! Η αιδοιολειχία όπως θα έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που αρέσκεται στην αρχαιοελληνική. Το γλειφομ%# νι δηλαδή για να χρησιμοποιήσουμε την καθομιλουμένη.

Αν ήταν έτσι βέβαια και με δεδομένο ότι δεν ήταν δυνατή η χρήση προφυλακτικού στη γλώσσα θα είχε υποστεί καρκίνο του φάρυγγα τουλάχιστον ένα 30% των ανδρών του πλανήτη. Και με τα κατά τόπους Υπουργεία Υγείας να έχουν ξεκινήσει την σχετική εκστρατεία. Όπως γίνεται προπαγάνδα κατά του καπνίσματος με τα σχετικά σλόγκαν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων "το κάπνισμα σκοτώνει", "οι καπνιστές πεθαίνουν νέοι" κτλ

Έτσι, λοιπόν, θα είχε ήδη αρχίσει και η εκστρατεία κατά της αιδοιολειχίας: "Ναι στο πήδημα, όχι στο γλείψιμο", "Τη γλώσσα την έδωσε η φύση για άλλες δουλειές" κτλ Το μείζον αυτό θέμα ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Υπήρξε και συνέχεια. Εύλογη ήταν, δηλαδή, η αντίδραση της πρώην συζύγου του Μάικλ Ντάγκλας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: "Ο Ντάγκλας δεν αρρώστησε από το δικό μου αιδοίο". Μη βγάλει και το όνομα της φαρμακομ%να , δηλαδή η γυναίκα, τώρα στα γεράματα.

Δώδεκα χρόνια και κάτι ήταν παρακαλώ παντρεμένοι ο Μάικ και η Κάθριν Ζέτα, κάτω από την ίδια συζυγική στέγη. Άρα λοιπόν αυτός που διαβάζει τη δήλωση του ηθοποιού σχηματίζει την άποψη ότι έπαθε τον καρκίνο από το νιμού της Τζόουνς. Η δήλωση της λοιπόν ήταν ρητή και κατηγορηματική: "τα γεννητικά μου όργανα δεν είχαν ποτέ πρόβλημα".

Και δεν είναι θέμα βέβαια ο προηγούμενος. Το ζητούμενο είναι οι νυν και οι επόμενοι. Αν της βγει το όνομα της φαρμακομ%)να , όπως είπαμε, ποιο τεκνό μετά θα την πλησιάζει; Έτσι πάει. Ακόμα και τους καρκίνους οι επώνυμοι τους περνάνε σε άλλο επίπεδο. Ούτε ο πρώτος με καρκίνο στο φάρυγγα είναι ο Ντάγκλας, ούτε ο τελευταίος. Είναι ο πρώτος, όμως, που έδωσε αυτή την ερμηνεία και αυτή τη διάσταση. Ο απλός άνθρωπος που είναι στη θέση του, τραβάει το ζόρι του και δεν λέει κουβέντα. Ο Ντάγκλας κάνει δήλωση στην Γκάρντιαν ότι τον καρκίνο του τον προκάλεσε το γλειφομ%#^ νι

Ούτε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ του Πειραιά να ήτανε. Αυτός που είχε διατυπώσει σε ανύποπτο χρόνο την άποψη ότι ο στοματικός έρωτας είναι η αιτία για την εμφάνιση σεξουαλικών νοσημάτων. Μ' αυτά και μ' αυτά, όμως, έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα. Ήδη όπως αναφέρουν οι ειδικοί τώρα με την κρίση στο θέμα του πηδήματος υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ο άλλος δεν έχει δουλειά δεν έχει φράγκα στην τσέπη, δεν έχει που την κεφαλήν κλίναι, που να τη βρει την όρεξη; Όπως λέει άλλωστε και μια παροιμία της φυλής των Τούτσι, "το πιο βαρύ πράγμα στον κόσμο είναι η τσαπού. Έτσι και πέσει δεν σηκώνεται με τίποτα". Εδώ και κάτι χρόνια, λοιπόν, στους Έλληνες το ρολόι δείχνει συνέχεια εξίμιση (φράση που δίνει την εικόνα του πεσμένου πέους για όσους δεν την γνωρίζουν).

Το πήδημα θέλει κέφι, θέλει καλή διάθεση. Θέλει όρεξη για παιχνίδια. Όταν ο άλλος είναι στο μαύρο του το χάλι, δεν ακουμπάει γυναίκα με τίποτα. Σ' αυτό το δεδομένο πρόβλημα, λοιπόν, ήρθε να προστεθεί η δήλωση-βόμβα του Ντάγκλας. Ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που πηδάνε, πώς να τολμήσουν να κάνουν γλείψιμο; Σαν κόρη οφθαλμού θα προσέχουν πλέον τη γλώσσα τους.

Ότι είναι να γίνει θα γίνεται πλέον με την τσαπού και το δάχτυλο. Γλώσσα τέλος. Με το νιμού παίζεις. Με τον καρκίνο ποτέ. Και σε ότι έχει να κάνει με τα κανονικά ζευγάρια το θέμα αντιμετωπίζεται. Με τις λεσβίες που έχουν αναγάγει το γλείψιμο σε επιστήμη, τι γίνεται; Πώς θα τη βγάζουν από εδώ και πέρα; Με τα δάχτυλα και τους δονητές; Και τόσα χρόνια εξάσκησης και εμπειρίας με τη γλώσσα, θα πάνε στράφι;

Όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα λοιπόν μόνο η ιατρική κοινότητα μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Τι να πούμε εμείς οι αδαείς; Οι επιστήμονες να πάρουν θέση. Να γίνει μάλιστα και σχετικό γκάλοπ μεταξύ των ιατρών. Όπως έκανε ο Αλαφούζος στον κόσμο του Παναθηναϊκού με ερώτημα: Βοτανικός ή Λεωφόρος; Έτσι λοιπόν οφείλει να τοποθετηθεί σοβαρά και υπεύθυνα η ιατρική κοινότητα: είναι αιτία καρκίνου το γλειφομ%#να; Ή ο Ντάγκλας τα έχασε και δεν ξέρει τι λέει; Για να ξέρει κι ο κοσμάκης πως να ξηγιέται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ