OPINIONS

Αβέρτος και κουβαρντάς ο Στρατηγός

Αβέρτος και κουβαρντάς ο Στρατηγός

Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο ζύγι τις μεταγραφές του Άρνεσεν. Κρατάει πισινή, περιμένει να τις δει στο γήπεδο και μάλιστα σ' ένα πρόγραμμα φωτιά με ΑΕΚ, Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Αστέρα.

Στις 30 Μαΐου όταν είχε σκάει το θέμα Άρνεσεν η ταπεινότητα μου είχε κρατήσει πισινή. Είχα γράψει εδώ στο Sport24.gr τις επιφυλάξεις μου . Με δεδομένο, δηλαδή, ότι η καριέρα του έχει πτωτική πορεία. Είχα γράψει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "λαμόγιο δεν μπορείς να τον πεις, αλλά τυχοδιώκτη σίγουρα". Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά, έχουμε ένα λίαν σοβαρό δείγμα της δουλειάς του αποκαλούμενου και στρατηγού.

Καταρχήν σαν γενική παρατήρηση μπορούμε να πούμε ότι τα ψώνια που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ είναι είτε από μεσαία ράφια, είτε από τα χαμηλά. Να πούμε ακόμα ότι από τις εννέα συνολικά μεταγραφές στην Ευρώπη έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο ο Μαλεζάς και ο Ροντρίγκεζ. Αποτέλεσμα; Με τα δύο καφενεία που είχε για αντιπάλους ο ΠΑΟΚ η πρόκριση να παίζεται στην κόψη του ξυραφιού και στο κορώνα-γράμματα. Και αναμένουμε τα παιχνίδια με τη Μπρόντμπι που θα είναι πιο δύσκολα. Πάμε τώρα στην ουσία και στο πώς έχει διαχειριστεί μέχρι τώρα τα λεφτά του Σαββίδη ο Στρατηγός:

- Ο γκολκίπερ ο Όλσεν είναι σχεδόν δύο μέτρα. Όπως λένε όμως στην ομάδα έτσι και βγει δύο βήματα από τα δοκάρια δίνει την εντύπωση ότι πάει να πέσει σε γκρεμό (εξ ου και το σχετικό ρεπορτάζ εδώ στο Sport24.gr). Αυτό το ξεπερνάμε. Στεκόμαστε στο γεγονός ότι το συμβόλαιό του με τη Μάλμε, έληγε τον Δεκέμβριο. Πόσα λεφτά έπρεπε να δώσεις για να τον πάρεις το καλοκαίρι; Βαριά-βαριά δύο κατοστάρικα. Κουβαρντάς ο Άρνεσεν έδωσε 650 χιλιάρικα.

- Κουβαρντάς και αβέρτος ήταν ο Δανός και στη μεταγραφή του Ροντρίγκεζ. Το παλικάρι - για να θυμηθούμε και τον Άγγελο - έπαιρνε στην Έλτσε 320 χιλιάρικα. Μεικτά. Καθαρά 190. Δεν πρόκειται άλλωστε και για κάποια σπουδαία περίπτωση. Το συμβόλαιο του στον ΠΑΟΚ ξεκινάει από τέσσερα κατοστάρικα την πρώτη χρονιά και ανεβαίνει: τη δεύτερη πεντακόσια, την τρίτη εξακόσια και την τέταρτη εφτακόσια.

- Για μεγάλη επιτυχία εμφανίστηκε αυτός ο Λέοβατς. Αριστερός μπακ από τη Ριέκα. Ποδοσφαιριστής που μεγάλωσε στην Αυστρία, δεν κατάφερε να παίξει στην Αούστρια. Στα 27 του τον ανακάλυψε ο Άρνεσεν. Για να μην χάσουν το κελεπούρι αφού στη μεταγραφή είχε μπει σφήνα η Δυναμό Ζάγκρεμπ. Δώσανε ένα εκατομμύριο για να τον αγοράσουνε. Και έξι κατοστάρικα συμβόλαιο το χρόνο.

- Πήγε και πήρε επίσης δύο παίκτες από τη Σλοβακία. Που δεν είναι μάλιστα διεθνείς. Ένα πρωτάθλημα της πλάκας και για αυτό ακριβώς το λόγο στην εθνική παίζουνε μόνο παίκτες που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Όπως ο Μακ.

- Ένας Βραζιλιάνος 23 ετών που πήρε ο Άρνεσεν από την ομάδα του φίλου του, του Λα Λιγκ (που είχε περάσει ένα φεγγάρι σαν ποδοσφαιριστής από τον Παναθηναϊκό) δεν βλέπεται.

- Τον Μαλεζά τον πήρανε με ένα χρόνο καθυστέρηση (επειδή πέρυσι τους ξίνιζε) και πληρώσανε και εκατό χιλιάρικα ρήτρα στον Παναιτωλικό.

- Θυμίζουμε τέλος τη δήλωση του υιού Σαββίδη όταν ο Ολυμπιακός πήρε τον Φιμπόγκασον: "Εμείς θα πάρουμε καλύτερο". Περιμένουμε τα καρντάσια να τον δούνε.

Η κριτική γίνεται κατά βάση για την οικονομική διαχείριση. Για τη σχέση ποιότητας-τιμής. Τι ψάρια θα πιάσουν, δηλαδή, όλες αυτές οι μεταγραφές σε σχέση με τα λεφτά που πληρώθηκαν. Κι εκεί ακριβώς είναι που κρίνεται η δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Αν αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λεφτά που έχει στη διάθεση του. Λίαν συντόμως μάλιστα όλα αυτά θα αρχίσουν να φαίνονται σιγά-σιγά στο γήπεδο. Στον καθρέφτη που δεν κρύβεται τίποτα και κανένας.

Με τον ΠΑΟΚ μάλιστα από κάποια στιγμή και μετά να έχει ζόρια. Την 4η αγωνιστική παίζει με την ΑΕΚ μέσα. Στη συνέχεια με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Την 6η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό μέσα, την 7η έξω με τον Ατρόμητο, καπάκι με τον Ολυμπιακό μέσα και την 9η αγωνιστική στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ή που παίρνει φωτιά η Τούμπα ή που αρχίζουνε νωρίς νωρίς τα ντερβισιλίκια.

( Στο τραγούδι της ημέρας Τζωρτζ Χάρισον , Ερικ Κλάπτον και While my guitar gently weeps)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ