OPINIONS

Από την Ροδούλα Ζήση στον Γιάννη Ιωαννίδη

ΒΟΥΛΗ--ΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ--ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ--ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΥΠΟΥΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ(Δ) ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ(Α)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΒΟΥΛΗ--ΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ--ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ--ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΥΠΟΥΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ(Δ) ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ(Α)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τις 18+21 ομάδες σε Α' και Β' Εθνική. Για το γελοίον του πράγματος όταν οι κατηγορίες γίνονται λάστιχο και οι ομάδες ασανσέρ.

Να συνεισφέρω κι εγώ από την πλευρά μου στη συζήτηση που άνοιξε για τις 21 ομάδες στη Β' Εθνική. Κατ' αρχήν η απόφαση αυτή είναι 100/100 παράνομη. Από τη στιγμή, όμως, που η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην Ανώτατη Ποδοσφαιρική Αρχή που ακούσει στο όνομα ΕΠΟ και στον Ύπατο Αρμοστή του Αθλητισμού, που ακούει στο όνομα Γιάννης Ιωαννίδης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται κατά την απομάκρυνση εκ του ταμείου.

Και το ταμείο στην προκειμένη περίπτωση ακούει στο όνομα ΟΠΑΠ. Όσο είναι ακόμη κρατικός δηλαδή κι ο εκάστοτε πρόεδρος και το τηλέφωνο σηκώνει στους Υπουργούς Οικονομικών και Αθλητικών και σούζα κάθεται μπροστά τους, σαν τον πελαργό στο ένα πόδι. Όταν με το καλό γίνει θα γίνει ιδιωτικός στο 100/100, κλάψε με μένα κλάψε με μια νύχτα με φεγγάρι. Οι χορηγίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα είναι στα επίπεδα της αγοράς και κανείς Υπουργός δεν θα τολμάει να πει βάλτε κάτι παραπάνω.

Ξεφύγαμε, όμως. Όσοι φωνάζουνε, λοιπόν, έχουνε απόλυτο δίκιο. Κι ας φωνάζει ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Κούγιας επειδή αυτός έχει ξεκινήσει την ιστορία με τα στημένα. Ο Πηλαδάκης επειδή θέλει να πιστεύει ότι ο Μπέος τον έριξε στη Β' Εθνική. Αυτός ο Πάτσης της Νίκης Βόλου λόγω εντοπιότητας και λόγω εμφύλιου σπαραγμού. Αν ήταν δυνατόν για τους οπαδούς της Νίκης, να σβήσουν άπαξ δια παντός από τον χάρτη όλοι οι Ολυμπιακοί ανά την επικράτεια. Και ο Βόλου και ο Πειραιώς και ο Λαυρίου και ο Κεφαλληνίας και ο Ολυμπιακός Λιοσίων.

Παναιτωλικός και Εργοτέλης επειδή πιστεύουνε ότι αν εφαρμοζόντουσαν οι νόμοι, δεν θα υποβιβαζόντουσαν και θα έπαιζαν ακόμα στη Σούπερλιγκ. Και σε τελική ανάλυση καμιά από τις ομάδες της Β' Εθνικής, δεν θέλει μέσα στα πόδια της τον Ηρακλή και τον Βόλο ειδικά, που έχουν φτιάξει κάποιες ομάδες αλλά και την Καβάλα. Επειδή τα μερτικά από όπου έχουν λαμβάνειν σαν Β' Εθνική αντί για 18 γίνονται 21. Άρα τα λεφτά είναι λιγότερα κι εκεί μπήκε στη μέση ο κουβαρντάς ο Ιωαννίδης να υποσχεθεί αύξηση στα λεφτά του ΟΠΑΠ. Δικά του είναι στο φινάλε;

Το κράτος μπορεί να κόβει φάρμακα στους καρκινοπαθείς και τα επιδόματα στους παραπληγικούς, αλλά αν πρόκειται για ρουσφέτι, όλο και κάτι βρίσκεται. Στην εκλογική περιφέρεια του Ιωαννίδη ψηφίζουνε οι Ηρακλειδείς. Αυτό έλειπε να τους αφήσει αταχτοποίητους και να την πατήσει σαν τη Ροδόλου Ζήση και τους άλλους του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο. Δίκιο έχει επίσης να φωνάζει και ο Παναθηναϊκός. Η απόφαση για την αύξηση από την επόμενη περίοδο του αριθμού των ομάδων της Σούπερλιγκ σε 18, ήταν πράξη σκοπιματική και παράνομη.

Η ουσία για Βόλο, Καβάλα...

Πάμε τώρα στην ουσία. Κατ' αρχήν Βόλος και Καβάλα κακώς τιμωρήθηκαν πέρσι με ποινή εξαφανισμού, από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ήταν μια απόφαση 100/100 πολιτική. Των Γερουλανομπιτσαξίδων. Οι ποινές που τους είχαν επιβληθεί και θα έπρεπε να ισχύσουν ήταν αυτές της λεγόμενης Αθλητικής Δικαιοσύνης. Του Βόλου, δηλαδή, με αφαίρεση -10 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και της Καβάλας αφαίρεση -8 βαθμών. Αφού λοιπόν σαν΄ΕΠΟ αναγνωρίζεις την αδικία και θέλεις να επανορθώσεις, οφείλεις να τους βάλεις στη Σούπερλιγκ. Εκεί είναι η θέση τους. Με τους μείον βαθμούς όπως είπαμε. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο δεν πέρναγε με τίποτα από τη Σούπερλιγκ, τους χώσανε στη Β' Εθνική που ήταν μπόσικια και τους χώραγε.

...και Ηρκαλή

Ο Ηρακλής είναι διαφορετική περίπτωση. Καλώς έπεσε πέρυσι όπως έπεσαν και τόσες άλλες ομάδες με τις πλαστές ενημερότητες. Από τη στιγμή, όμως, που εφέτος μετέχουν παράνομα στη Σούπερλιγκ Άρης και ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί σχεδόν για το ίδιο θέμα και πρόβλημα, ο ένας πέρσι να υποβιβάζεται και ο άλλος εφέτος να βγαίνει λάδι. Ο Ηρακλής, λοιπόν, έπρεπε να επανέλθει. Όχι, όμως, στη Β' Εθνική. Και η δικιά του η θέση είναι στη Σούπερλιγκ. Επειδή, όμως, δεν ήταν δυνατόν να γίνει μπουρδέλο το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ με 21, τους βολέψανε όλους στη Β' Εθνική. Δεν τελειώνει, όμως, εδώ η ιστορία.

Ποιος Ηρακλής επανέρχεται στη Β' Εθνική; Αυτός που είχε υποβιβασθεί πέρυσι; Όχι. Δεν αναβιώνει αυτός ο Ηρακλής. Αυτός ο Ηρακλής απεβίωσε οριστικά και αμετάκλητα. Μας άφησε χρόνους. Αυτός που επανακάμπτει είναι ο Ηρακλής-μαϊμού. Αυτός που προέκυψε από τη μετονομασία της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης σε ΑΕΠ Ηρακλής. Προσθέσανε το Ηρακλής, αλλάξανε τα χρώματα, τα κάνανε άσπρο-μπλε, ορίσανε για έδρα του το Καυτατζόγλειο και φτιάξανε έναν καινούργιο Ηρακλή να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Ποια είναι η διαφορά με τον κανονικό Ηρακλή; Ότι είναι ελεύθερος βαρών. Ότι δεν χρωστάει πουθενά. Ούτε στο Δημόσιο, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε σε ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους, ούτε σε τρίτους. Όλα αυτά έχουν γραφτεί οριστικά και αμετάκλητα στο χιόνι. Ουδείς μπορεί να τα ζητήσει ή να τα απαιτήσει από τον Ηρακλή-μαϊμού που επανέρχεται στη Φούτμπολιγκ. Εξ ου και τα εξώδικα εννιά ποδοσφαιριστών. Σε ΦΙΦΑ, Υφ. Αθλητισμού, ΟΠΑΠ μέχρι και σ' αυτόν που πουλάει κουλούρια έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: ότι θέλουμε τα λεφτά μας κι ότι αυτός ο Ηρακλής (μαϊμού λέω εγώ) δεν πρέπει να μπει στο πρωτάθλημα γιατί δεν θα πληρώσει κανέναν.

Αποκατάσταση και για Ιωνικό και για Εθνικό και και και...

Αφού, λοιπόν, έπρεπε να αποκατασταθεί η περσινή αδικία αυτός που έπρεπε να επανέλθει ήταν ο κανονικός Ηρακλής. Αυτός που έπεσε πέρσι. Μαζί με τα χρέη του. Και φυσικά μιλάμε για τέτοιο μπουρδέλο που ούτε η Εφορία, ούτε το ΙΚΑ ασχολούνται σχετικά με τα οφειλόμενα. Μόνο οι ποδοσφαιριστές στράφηκαν δικαστικά μπας και εισπράξουν. Κάπως έτσι λοιπόν θα γίνουνε από την επόμενη περίοδο 18 ομάδες στη Σούπερλιγκ.

Και κάτι ακόμα. Αφού αποκαταστάθηκε ο Ηρακλής, έπρεπε να γίνει το ίδιο και γι1 όσες ομάδες πέρσι υποβιβάστηκαν για πλαστές ενημερότητες. Για τον Ιωνικό, τον Εθνικό, τα Τρικαλα, την Καρδίτσα, τον Παναιγιάλειο αλλά και καμιά 10άρια ομάδες.

Συμπέρασμα; Κώλος, μ@#ι γαρύφαλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ