OPINIONS

Απεργία πείνας ο Α. Σαμαράς

Απεργία πείνας ο Α. Σαμαράς

Ο Κώστας Καίσαρης κάνει την αποκάλυψη: Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε απεργία πείνας. Ποιοι λόγοι τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη από 10 μπάντες και έγκυρη 100%. Ο Σαμαράς είναι έτοιμος να ξεκινήσει απεργία πείνας. Το έχει πάρει απόφαση. Και προς Θεού, να μη γίνει καμιά παρεξήγηση. Οτι μιλάμε για τον Τρύφωνα Σαμαρά τον κομμωτή, επειδή του κόψανε την εκπομπή στην τηλεόραση.

Η τον Γιώργο Σαμαρά, τον ποδοσφαιριστή. Λόγω ερωτικής απογοήτευσης επειδή όχι μόνο τον παράτησε η Φουρέιρα, αλλά τον κεράτωσε με τον εφοπλιστή Σπυράγγελο Λυκούδη. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι τα κορίτσια την σήμερον ημέρα, είτε βεριτάμπλ ελληνίδες είναι, είτε έλκουν την καταγωγή τους από την Αλβανία, όπως η Φουρέιρα, έχουν αρχές.

Κάποιον που έχει λεφτά τον παρατάνε μόνο αν βρουν κάποιον άλλον με περισσότερα λεφτά. Ξεφύγαμε, όμως. Ο Σαμαράς που πρόκειται να κάνει απεργία είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τι νομίζετε δηλαδή; Ότι μόνο οι αναρχικοί σαν τον Ρωμανό αντέχουν στην πείνα; Κι οι γιαλαντζί αριστεροί σαν τον Μιχελογιαννάκη του Σύριζα, που έστρωσε την κουβέρτα του στο Σύνταγμα; Πως αλλιώς θα μπορούσε να αποδείξει στην πράξη ότι το προνόμιο των Γιακουμάτων και των Ντινόπουλων δεν ανήκει στην συντηρητική παράταξη. Δικαίωμα στη γελοιότητα και το καραγκιοζιλίκι έχει και ο Σύριζα.

Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Για να μην πούμε σε βαθιά κατάθλιψη. Κανείς, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό δεν αναγνωρίζει την προσπάθειά του. Κανείς δεν πιστεύσει σε αυτά που λέει. Στο γκάλοπ, ο Σύριζα, κοντεύει να περάσει μπροστά μια πιθαμή. Οι Ευρωπαίοι αντί να πιστεύουν αυτόν που μιλάει για ανάπτυξη και σταθερότητα, βλέπουν τον Τσίπρα να έρχεται με χίλια.

Ρέστα σε μετοχές, ο περιπτεράς

Με το που είπε ότι πάμε μέσα στον Δεκέμβριο για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το Χρηματιστήριο έπεσε μέσα σε τρεις ημέρες 20%! Αν πάει έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα, που είναι και η τελευταία ψηφοφορία, θα δίνεις στον περιπτερά πεντάευρω για να αγοράσεις αθλητική εφημερίδα κι αντί για ρέστα θα σου δίνει δέκα μετοχές της Εθνικής, Άλφα, Γιουρομπανκ και τετρακόσιες της Μιγκ.

Πραγματικά, είναι φοβερό. Σαν υπεύθυνος Πρωθυπουργός, που είναι, βγαίνει και μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας: "Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει". Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό. Μέχρι κι αυτός ο Μίμης Ανδρουλάκης (για όσους δεν το γνωρίζουν εξακολουθεί να είναι βουλευτής) σήκωσε την παντιέρα της επανάστασης: "Με το πιστόλι στον κρόταφο, τρία όχι". Ξέχασε, δηλαδή,τον Κόκκαλη, ξέχασε τον Σημίτη, ξέχασε τον Γ.Παπανδρέου, ξέχασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο (όλους όσους είχε υπηρετήσει με συνέπεια) θυμήθηκε τώρα στα γεράματα το Πολυτεχνείο και ξανάγινε επαναστάτης. Ίσως για να ψήσει καμιά πιτσιρίκα, αλλά η πατρίδα τι φταίει;

Τον επαναστάτη παριστάνει μέχρι και ο Γιάννης Δημαράς. Ούτε αυτός, όπως δήλωσε, ψηφίζει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και δεν είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θέλει ντε και καλά, να μείνει Πρωθυπουργός μέχρι τον Ιούνιο του 2016 που λήγει η θητεία της Κυβέρνησής. Δεν το κάνει για πάρτη του. Αυτό που βάζει πάνω απ' όλα είναι η πατρίδα. Για να μη τιναχθούν, στο ενδεχόμενο των εκλογών, όλα στον αέρα.

Τα έβαλε, λοιπόν, κάτω και το αποφάσισε. " Άλλη λύση δεν υπάρχει. Κατεβαίνω σε απεργία πείνας."Κι η λύση, η απόφαση για το μέλλον της χώρας, θα βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών κατ΄αρχήν και στη συνέχεια του ελληνικού λαού. Για να απαντήσουν στο δίλημμα. Τι θέλουν στο φινάλε; Τη χώρα στο χάος και τον Σαμαρά νεκρό; Ας ψηφίσουν "όχι" για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γιατί όμως να μη πάρουν για παράδειγμα αυτόν τον Γρηγόρη Ψαριανό, που τώρα στην έβδομη δεκαετία της ζωής του είδε το φως το αληθινό κι έγινε πιο δεξιός, πιο αντικομμουνιστής (πιο πατριώτης ήθελα να πω) από τον Αδωνι Γεωργιάδη. Τι θέλουν τα δέκα εκατομμύρια Έλληνες; Σταθερότητα και προκοπή, ή τον Αντώνη Σαμαρά νεκρό και τον Τσίπρα πρωθυπουργό;

Εντός των προσεχών ημερών, ενδεχόμενα και μέσα στις προσεχείς ώρες, ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του αυτή. Με διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Κύμα συμπαράστασης

Επειδή, όμως, τίποτα δεν μένει κρυφό, στον στενό κύκλο της Νέας Δημοκρατίας έχει χτυπήσει το καμπανάκι του συναγερμού. Διανοούμενοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των επιστημών είναι έτοιμοι για ένα τσουνάμι συμπαράστασης. Για να ξεσηκωθεί και η σιωπηρή πλειοψηφία των νοικοκυραίων. Μόνο για τους αναρχοκομμουνιστές ξέρουν να μαζεύουν υπογραφές;

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρέμος-Χατζηγιάννης ετοιμάζουν συναυλία συμπαράστασης. Άλλωστε και οι δυο είχαν δώσει το παρών όταν ο Αντώνης Σαμαράς, πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός, είχε συναντηθεί με ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων. Δεν θα πει όχι η Άννα Βίσση, που δεν ξεχνάει ποτέ τις ωραίες στιγμές που πέρασαν μαζί, στα νεανικά τους χρόνια.

Και οι δημοσιογράφοι θα κινητοποιηθούν. Ποιος ήταν, δηλαδή, ο Ρωμανός που μαζεύτηκαν για πάρτη του οκτακόσιες τόσες υπογραφές; Μπροστά στον αγώνα για την σωτηρία του Σαμαρά θα είναι ο η Αντωνιάδου, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και ο Δημήτρης Καπράνος, πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, που φυλακίστηκε για τις ιδέες του.

Ιδιαίτερα συγκινημένος θα τρέξει να κάνει δήλωση συμπαράστασης ο Τάκης Μπαλτάκος. Νερό κι αλάτι σε ό,τι έχει συμβεί μεταξύ τους. "Αντώνη" θα του πει "σταμάτα. Όχι για σένα. Για την πατρίδα. Νεκρός δεν θα προσφέρεις τίποτα. Η πατρίδα σε χρειάζεται όρθιο, ζωντανό. Στον αγώνα υπέρ της ορθοδοξίας, υπέρ των Σωματών Ασφαλείας και κατά των κομμουνιστών. Η μεγάλη δεξιά παράταξη δεν έχει ανάγκη από Μπόμπι Σαντς. Αντώνη, φάε το φαΐ σου και σήκω όρθιος. Σε καλεί η πατρίδα"

(Ιλ Κομοφορμίστα. Τζιορτζιο Γκάμπερ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ