OPINIONS

Άντε και στην Αννίτα Πάνια

Άντε και στην Αννίτα Πάνια

Σε τι διαφέρει η Γιάννα Αγγελόπουλου σαν συγγραφές από τον Φιόντορ Ντοστογιέφσκι κι από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

Ποιος κρύβεται κάτω από την υπέρλαμπρη αυτή ενδυμασία; Στολή θα μπορούσες να πεις. Ο Φλωρινιώτης; Ο συχωρεμένος ο Μάικλ Τζάκσον; Ο περίφημος Βοιωτός κλαρινίστας, Γιώργος Μάγκας; Ο διάσημος Έλτον Τζον; Μήπως ο Τζον Τίκης; Ενδεχόμενα ο πάλαι ποτέ Βασιλιάς του ρυθμ-μπλουζ Τζέιμς Μπράουν; Ή μήπως ο ίδιος ο Βασιλιάς; Ο Έλβις Πρίσλεϊ που κατά τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, δεν έχει πεθάνει και ζει και βασιλεύει;

Δεν είναι, λοιπόν, κανένας από δαύτους. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, όπως λέγανε στα πανηγύρια τη δεκαετία του '50. Είναι το φιδάκι ο Διαμαντής. Δεν είναι ούτε ο χαλκέντερος Τομ Τζόουνς λίγο πριν βγει στην πίστα. Είναι η Γιάννα Αγγελόπουλου.

Και για να σκάσουν οι διάφορες κυράτσες που παριστάνουν τις κυρίες του καλού κόσμου, το ιδιαίτερα αυτό κομψό λευκό ταγέρ (όπως και το λευκό παντελόνι-καμπάνα) με τα συναφή κεντήματα, είναι προϊόν της νέας σειράς του οίκου Ζαν Πολ Γκοτιέ. Και τα κοσμήματα Βαν Κλιφ και Άρπελς. Το μείζον θέμα, βέβαια, με το πριβέ κοκτέιλ πάρτι προς τιμή της συγγραφέως πλέον, κ. Αγγελόπουλου (από όπου και η φωτογραφία) έχει ήδη γίνει γνωστό.

Άντε και στην Αννίτα Πάνια

Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας. Με διοργανωτή και μη εξαιρετέο Γιώργο Ντάβλα. Κι όχι "κάποιον Τάβλα", όπως έγραψαν κάποιοι εμπαθείς και κακεντρεχείς. Με τον εν λόγω Ντάβλα που ασκεί το ιδιαίτερα προσοδοφόρο επάγγελμα "κάνω παρέα με πλουσιίους" να έχει προσφέρει τις ανιδιοτελείς και ανεκτίμητες υπηρεσίες του και στην εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πιστός στρατιώτης στο πλευρό της κυρίας Γιάννας. Ο γνωστός PR manager, λοιπόν, διέθεσε προς τιμήν της κ. Αγγελοπούλου, την πολυτελή οικεία του στην Κηφισιά. Κήπο-πισίνα, σαλόνι, όλα κομπλέ.

Οι καλεσμένοι λίγοι. Μόλις 80 άτομα. Αλλά διαλεχτοί ένας κι ένας, σαν τις ελιές Καλαμών: από την (άνεργη θα πρέπει να πούμε) Έλλη Στάη, μέχρι την Καίτη Γαρμπή. Από τη Νίνα Βλάχου που είχε δουλέψει στην ΕΡΤ, πριν ανοίξει η ΕΡΤ, μέχρι τη Δέσποινα Μοιραράκη. Δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάσει ο κατ' εξοχήν πνευματικός άνθρωπος της εποχής μας. Ο Ηλίας Ψινάκης. Άλλωστε, όλες αυτές οι σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Γιώργος Κύρτσος, η Ζέτα Δούκα κτλ δεν πήγαν στο κοκτέιλ-πάρτι, για να καβλαντίσουνε. Για να λένε κουτσομπολιά και σαχλαμάρες.

Η βραδιά, άλλωστε, ήταν αφιερωμένη στη συγγραφέα Γιάννα Αγγελοπούλου και στο βιβλίο της. Υπό τον τίτλο "my greek drama", που τα λέει όλα. Δεν έγραφε κανένα Άρλεκιν η γυναίκα. Πρόσφερε, λοιπόν βιβλία της με ιδιαίτερες αφιερώσεις και κεντρικό θέμα της βραδιάς ήταν ο ανθρώπινος πόνος, που προκαλούν οι πολιτικοί με τα Μνημόνια και τις επιλογές τους: "Θεέ μου, δεν το περίμενα αυτό ποτέ. Να ζήσω να φτάσω σ' αυτή την ηλικία για να δω την ΕΡΤ κλειστή και την εικόνα μαύρη" μονολογούσε η Νίνα Βλάχου! Η Έλλη Στάση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ "κέρδισε τα βλέμματα όλων με το υπέροχο φόρμα της, σε έντονο πορτοκαλί αλλά και τις ασορτί γόβες της" ήταν έτοιμη να κλάψει. Δεν μπορούσε να κρατήσει τους κόμπους των δακρύων στα υπέροχα μάτια της.

"Μα τι είναι αυτό που μου λένε για Ταμείο Ανεργίας; Δεν το έχω ξανακούσει". Ο Ηλίας Ψινάκης, έντονα προβληματισμένος και με βλέμμα απλανές στο κενό να μονολογεί: " Μα που πάει αυτός ο τόπος; Τι έχουνε να δούνε ακόμα τα μάτια μας";

Ενημέρωση για τους προβληματισμούς της "γοητευτικής γυμνάστριας" Σοφίας Παθέκα, που παραβρέθηκε μετά του συζύγου της γνωστού καρδιολόγου (γιατί υπάρχουν και άγνωστοι καρδιολόγοι) Λεωνίδα Παπασταύρου, δεν υπήρξε.

Να μη το βαρύνουμε, όμως. Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση της κ. Γιάννας το πάρτι (πάντα σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ) είχε και "προσωπικότητες από το χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, που εξέφρασαν από μόνοι τους την επιθυμία να γνωρίσουν από κοντά τη Γιάννα Αγγελόπουλου, καθώς είναι φίλοι του οικοδεσπότη!

Σημειώνουμε τέλος ότι η Γιάννα αγκαλιαζόταν με όλους και αστειευόταν. "Έκανε αφιερώσεις και αυτό που εντυπωσίασε τον κόσμο είναι πως ήταν διαφορετικές". Δεν έγραφε σε όλους τα ίδια. Όπως ο Ντοστογιέφσκι, δηλαδή, που έκανε σε όλους την ίδια αφιέρωση. Ενώ αντίθετα ο Χέμινγουεϊ αγενής και κακότροπος πέταγε τα βιβλία στα μούτρα, χωρίς να γράφει τίποτα.

Αυτή πάντως που έμεινε έκθαμβη από την απαστράπτουσα προσωπικότητα της κ. Γιάννας ήταν η Δέσποινα Μοιραράκη. Δεν έχασε, λοιπόν, την ευκαιρία να το βροντοφωνάξει. Και δυνατά μάλιστα στην εκπομπή της, που πουλάει κιλίμια και χαλιά: "σας το λέω εγώ, ως Δέσποινα Μοιραράκη. Το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Είναι κατάθεση ψυχής μιας ΄σπουδαίας Ελληνίδας με την οποία έχω πολλά κοινά σημεία: τη δύναμη της θέλησης και τα γκατς της ψυχής. Αυτό αναγνώρισα στη Γιάννα. Την ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να της πω τα μυστικά μου. Να της πω πως πέτυχα κι εγώ, όπως κι αυτή. Να της πω κι ως γυναίκα πως την αγαπώ και τη σέβομαι. Της αξίζει ένα χειροκρότημα"

Και ω του θαύματος η μις Μπουχάρα άρχισε το χειροκρότημα! Μόνη της! Για ένα περίπου λεπτό!

Ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις. Μπορεί να προαλείφεται μια σπουδαία επαγγελματική συνεργασία. Με κάθε μπορδοροδοκόκκινο χαλί, δώρο κι ένα βιβλίο της κ. Γιάννης. Συμπέρασμα: η κατάσταση φαίνεται ότι έχει αρχίσει να σοβαρεύει. Από το CNN στον ΣΚΑΪ. Από το BBC στον Σρόιτερ. Από τον Ψινάκη, που ξεφύλλιζαν μαζί το βιβλίο στον Πάνορμο στη Μύκονο στην πανσέληνο του Ιουνίου, στην Δέσποινα Μοιραράκη. Που θα σταματήσει δηλαδή αυτή η κατηφόρα; Το επόμενο στάδιο είναι τα "παρατράγουδα" της Αννίτας Πάνια, όταν με το καλό ανοίξει, νέα τηλεοπτική σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ