OPINIONS

Χάθηκε η μπάλα

Χάθηκε η μπάλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε μια περίοδο που γενικώς έχει "χαθεί το τόπι", ευτυχώς εξακολουθεί να... χάνεται και στα πόδια του Φορτούνη και των άλλων άσων του Ολυμπιακού. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να περνούν από έδρες με «πεντάρες», δίχως μάλιστα να «τσιτώνουν» το πόδι στο γκάζι.

Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει διάρκεια, αλλά ήταν αρκετό να αξιοποιήσει στιγμές ποιότητας των ποδοσφαιριστών του ώστε να φτάσει σε συντριπτικό σκορ. Στα στοιχεία της σοβαρότητας και της τελειότητας με τα οποία χαρακτήρισε πρόσφατα τη σεζόν του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα, προστέθηκε στο ματς με τον Παναιτωλικό η αποτελεσματικότητα. Με ποσοστά ευστοχίας που θύμιζαν άλλα σπορ, οι Πειραιώτες είχαν πέντε γκολ από διαφορετικούς σκόρερ, ένα δοκάρι με τον Ντα Κόστα και την απόκρουση του Κυριακίδη στη βολίδα του Φορτούνη.

Φορτούνης... Μοιάζουν τα εγκώμια να έχουν εξαντληθεί για τη φετινή απίστευτη σεζόν του χαρισματικού μεσοεπιθετικού, αλλά ο Κώστας είναι αστείρευτος.

Η συμμετοχή του στα μισά γκολ που έχει βάλει η ομάδα του, με δημιουργία ή εκτέλεση, είναι κάτι που έχει επισημανθεί και επιβραβευτεί επανειλημμένως. Κι είναι το παράσημο μιας «εκρηκτικής» παρουσίας του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της εποχής μας.

Ο Φορτούνης έχει σκοράρει με κάθε τρόπο, με φάουλ, με πέναλτι, το κόρνερ στο Emirates, με μακρινά σουτ, με πλασέ στην κίνηση, με κοντινές εκτελέσεις. Τώρα έφτασε να βάλει γκολ και με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, εμπλουτίζοντας τη φετινή συλλογή του.

Σε πολλές από τις φάσεις (ΚΑΙ) του αγώνα στο Αγρίνιο, ήταν ο ενορχηστρωτής της άριστα σχεδιασμένης και μεθοδικής επιθετικής τακτικής που έχει πετύχει να εφαρμόσει στον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα. Με άξιους συμπαραστάτες, αυτή τη φορά τον Ερνάνι, τον Πουλίδο, τον Σεμπά ή τον Πάρντο. Σε μια επίδειξη απλότητας που πολλές φορές είναι ό,τι θεαματικότερο στο ποδόσφαιρο.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, τέλος, από αυτή την τελευταία φετινή εξόρμησή του δεν ήταν μόνον ότι πέτυχε πέντε γκολ και επισφράγισε την απόλυτη ανωτερότητά του στο πρωτάθλημα με εντυπωσιακό τρόπο. Αλλά και ότι για τα δύο γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά, ο προπονητής του δεν έκανε τα «στραβά μάτια». Κι ούτε το άφησε να περάσει δίχως την αρνητική επισήμανση στις δηλώσεις του.

Με την παρουσία του Σίλβα και τη νέα σεζόν είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η προσοχή εκ μέρους του τεχνικού τιμ σε κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε μαζί με τις επιτυχίες να συνδυάζεται κι η καλή εικόνα της ομάδας έως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Να μας συμπαθάτε (κι εμάς και τον... Φορτούνη) που... τολμήσαμε να ασχοληθούμε για λίγο με αυτά τα πεζά γύρω από το ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε να μη χαλάσαμε τη... μαγεία για τις συναρπαστικές επαφές του Grexit!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ