OPINIONS

Σαν να χρειάζεται νίκη!

Σαν να χρειάζεται νίκη!
Σαλίνο INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αφήσει σε καμία περίπτωση την Άρσεναλ να πιστέψει στην νίκη-ανατροπή στο "Καραϊσκάκης". Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι περισσότεροι μιλούσαν για την τρίτη θέση, όταν αναφερόντουσαν στον Ολυμπιακό. Σχεδόν όλοι, κάνοντας προγνωστικά έλεγαν « πρώτη η Μπάγερν, δεύτερη η Άρσεναλ και μάχη για το Γιουρόπα Λιγκ, ανάμεσα στους Κροάτες και τους Έλληνες».

Οι Πειραιώτες ανάτρεψαν όλα τα προγνωστικά και έκαναν την Ευρώπη να παραμιλά, με το εντυπωσιακό «διπλό» στο Λονδίνο. Μετά τα πέντε πρώτα ματς του ομίλου, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την δεύτερη θέση στα χέρια τους και περιμένουν την Άρσεναλ στο Ναό, προκειμένου να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Πράγμα που αν το καταφέρουν, θα αποτελεί τεράστια επιτυχία και θα βαρύνει ακόμα περισσότερο η φανέλα της ομάδας στην Ευρώπη.

Ό,τι και να συμβεί το βράδυ της Τετάρτης, η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι επιτυχημένη, γιατί ο αντικειμενικός στόχος ήταν η συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο νέο έτος. Αυτό το κατάφεραν με μαγκιά οι Πειραιώτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανένα αποτέλεσμα στα άλλα ματς δεν ευνόησε την ομάδα του Μάρκο Σίλβα ( βέβαια για να τα λέμε όλα, δεν θυμόμαστε να έχουν ευνοηθεί από αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» στην Ευρώπη, ούτε μία φορά…).

Ο Ολυμπιακός – κατά τη γνώμη μας – πρέπει να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, σαν να χρειάζεται νίκη για να προκριθεί. Σίγουρα, το γεγονός ότι προκρίνεται ακόμα και με ήττα, του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα, του δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστεί κατά την διάρκεια της μάχης, το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να καρδιοχτυπήσει.

Οι Άγγλοι θα έρθουν στην χώρα μας για την μεγάλη ανατροπή και ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του, δεν πρέπει όχι μόνο να τους το επιτρέψουν, αλλά ούτε να τους αφήσουν να το πιστέψουν. Πρέπει να παίξουν το δικό τους παιχνίδι, να είναι προσεκτικοί σε όλη την διάρκεια, να μην φοβηθούν τον αντίπαλο και φυσικά να προσέξουν τις κάθετες πάσες. Γιατί το λέμε αυτό;

Ναι μεν, άλλο Άρσεναλ, άλλο Πανθρακικός, ωστόσο όπως εξελίχθηκε το ματς στη Κομοτηνή, καλύτερο τεστ δεν θα μπορούσαν να είχαν οι Πειραιώτες. Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι χτύπησαν καμπανάκι στον Θρύλο, καθώς δεν είναι δα και μικρό πράγμα να πετυχαίνεις τρία γκολ, κόντρα στους πρωταθλητές.

Και τα δύο από αυτά, ήταν με κάθετες πάσες, γεγονός που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Όχι από εμάς, αλλά από τον Μάρκο Σίλβα, που πρέπει να δουλέψει στο συγκεκριμένο κομμάτι. Γιατί οι Άγγλοι, αν μη τι άλλο, διαθέτουν παίκτες που μπορούν να βγάλουν τέτοιου είδους πάσες…

Υ.Γ. Πρέπει να πούμε και δυο κουβέντες για τον Καμπιάσο. Αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ παίκτη, που αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξης. Κόντρα στους Κροάτες ήταν στον πάγκο και όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε, αλλά ήταν πρώτος στους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του ματς. Αγωνίστηκε βασικός στο Αίγιο και στη Κομοτηνή και ήταν από τους κορυφαίους. Αν την Τετάρτη το βράδυ καθίσει και στον πάγκο της ομάδας, πάλι δεν θα βγάλει κουβέντα και αν με το καλό έρθει η πρόκριση, θα είναι ξανά πρώτος στους πανηγυρισμούς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ