OPINIONS

Δεν θα τελειώνει παιχνίδι

Δεν θα τελειώνει παιχνίδι
Ποδόσφαιρο βία ντου οπαδών ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εγγυάται κανείς ότι με τη ματαίωση του κυπέλλου Ελλάδας δεν θα διακοπεί ξανά αγώνας; Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας και καταθέτει την ανησυχία του για το μέλλον.

Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός και με τη μισή Ελλάδα δεν τα βάζεις, όταν τα βάζεις με τη λογική και παίρνεις παράλογες αποφάσεις. Είναι φανερή εδώ και καιρό η προσπάθεια του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού με κάθε τρόπο πέραν του αγωνιστικού.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να ξεπεραστεί κάθε όριο. Να φτάσουμε στο σημείο να μην τελειώνει ένας αγώνας επειδή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος για μια ακόμη φορά και κερδίζει για μια ακόμη φορά.

Να φτάσουμε στο σημείο η μπερδεμένη Πολιτεία να διακόπτει μια ολόκληρη διοργάνωση κρίνοντας ποιος διαιτητής είναι ικανός και ποιος όχι για να διευθύνει έναν αγώνα!

Υπάρχουν μερικά απλά ερωτήματα: Πώς θα τελειώσει ξανά ένας αγώνας μετά από αυτή την απόφαση; Οι γηπεδούχοι οπαδοί θα κρίνουν ότι αδικήθηκαν από τον διαιτητή, θα μπουκάρουν στο γήπεδο και τέρμα. Κάθε διοργάνωση θα διακόπτεται αμέσως και δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν ο Καμπιάσο είχε κάνει το 1-3 στη φάση που αστόχησε, θα έμπαιναν πάλι μέσα να το διακόψουν; Κι ο Κοντονής θα ματαίωνε ξανά το Κύπελλο;

Αν μπει πρωθυπουργός ο Σαββίδης, πρόεδρος της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης, της Λίγκας ο Αλαφούζος και της ΟΥΕΦΑ ο Πογέτ, πιστεύει κανείς ότι αυτός ο ΠΑΟΚ θα νικήσει αυτόν τον Ολυμπιακό; Ότι αυτή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ θα πάρουν τα πρωτεία από αυτόν τον Ολυμπιακό.

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός είχε στα χαφ Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνη και στον πάγκο τον Τσόρι και τον Κασάμι. Ο ΠΑΟΚ, με όλο το σεβασμό στη δυνατότητα εξέλιξης αυτών των παιδιών, είχε τον Λευτέρη, τον Αντώνη και στον πάγκο τον "σήκω" και τον Κάτσε.

Ο Ολυμπιακός, λέει το γνωστό τροπάριο, μπορεί και ενισχύεται επειδή παίρνει κάθε χρόνο τα λεφτά από το Champions League. Κι ότι ο Σαββίδης ρίχνει τα εκατομμύρια στο πηγάδι. Ναι, αλλά όταν πήρε ο Μαρινάκης τον Ολυμπιακό, έβαλε κι αυτός δεκάδες εκατομμύρια για χρέη και επενδύσεις. Δεν είχε Champions League τότε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός της πολυμετοχικότητας ήταν ο κυρίαρχος. Από την πρώτη χρονιά, όμως, με τη νέα διοίκησή του, ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και κανείς δεν θα μπορούσε να εμποδίσει κανέναν να του το ξαναπάρει όλα αυτά τα χρόνια, εάν πράγματι γίνονταν σωστές κινήσεις και κυρίως έμπαιναν χρήματα και στις άλλες ομάδες. Στο Champions League μπορείς επίσης να περάσεις και από τα προκριματικά.

Αν και η λογική (;) που ξεκάθαρα υπάρχει είναι να μην παίζει κανείς στο Champions League αν είναι να μην παίζει και ο Ολυμπιακός! Προς τα εκεί θέλουν να το πάνε, το έχουν σχεδόν καταφέρει με τις τραγικές ευρωπαϊκές παρουσίες τους όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Και τώρα πάνε να το αποτελειώσουν με τη βοήθεια μιας Πολιτείας που δείχνει τεράστια αδυναμία σε δραστικές αποφάσεις και κάνει κινήσεις σύγχυσης και πανικού.

Για τον Ολυμπιακό αρχίζει μια πολύ δύσκολη περίοδος, με τη διοίκησή του να πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου και τις δικές της επενδύσεις. Μα κυρίως να μπορέσει να συγκρατήσει τον πολύ κόσμο που έχει εξοργιστεί από τις τελευταίες εξελίξεις. Έναν κόσμο που εδώ και χρόνια, ακόμη και μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-3 ή το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 ή τους αποκλεισμούς από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο ή το 1-1 με την ΑΕΚ της Β Εθνικής, δεν διανοήθηκε να μπει στο γήπεδο για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.Και πρέπει ακόμη και τώρα, κυρίως τώρα, να διατηρήσει την ψυχραιμία του...

Διαβάστε ακόμα:

Αναμονή στον Ολυμπιακό για το ματς με τον Ηρακλή

Πάει για αναβολή το Ηρακλής-Ολυμπιακός

Επίσημο: Ματαιώνεται το εφετινό Κύπελλο Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ