OPINIONS

Προκρίνεται εάν και εφόσον…

Προκρίνεται εάν και εφόσον…
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα, για να προκριθεί απέναντι σε μια ομάδα που αν μη τι άλλο δεν είναι καλύτερή του. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας

Αυτοί που πρέπει να σταθούν και να αναλύσουν ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του Βελγίου είναι ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του. Να αναλογιστούν τα λάθη τους, να βρουν επιτέλους τί φταίει και η ομάδα στα τρία τελευταία της ματς, έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ.

Στο ποδόσφαιρο για να πανηγυρίσεις πρέπει να σκοράρεις. Ο Ολυμπιακός μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα, νωρίς στο ματς με τον ΠΑΟΚ και έχουν ακολουθήσει περίπου 260 λεπτά χωρίς γκολ. Κάτι που αν μη τι άλλο, οι Πειραιώτες δεν μας είχαν συνηθίσει. Ειδικά στην αρχή της σεζόν, όπου τα γκολ έπεφταν βροχή, ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολα ματς, όπως αυτό με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Αρκετοί μίλησαν, μιλάνε και θα μιλάνε στο λάθος του Ρομπέρτο, από το οποίο οι Βέλγοι προηγήθηκαν και τελικά κέρδισαν το πρώτο ματς. Εμείς θα συνεχίσουμε στους… προηγούμενους ρυθμούς. Η φάση κλειδί του αγώνα, ήταν στο ξεκίνημά του. Θα προσπεράσουμε την ευκαιρία του Σεμπά και θα πάμε σε αυτή του Ιντέγε.

Ο.Κ. Όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται, αλλά αυτό που έχασε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, σε τόσο κρίσιμο ματς σε βγάζει από τα ρούχα σου. Δεν γίνεται να έχει εξελιχθεί τέλεια η φάση και το σέντερ φορ να βρίσκεται με αντίπαλο μόνο τα αντίπαλα δίχτυα και να σημαδεύει το δοκάρι.

Είναι δεδομένο ότι ο Ιντέγε βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι. Σε πολύ άσχημο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε, ότι ο παίκτης που βλέπαμε μέσα στο 2015, ξέχασε τη μπάλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να είναι ψυχολογικό το θέμα και για αυτό έχει αρκετά τετ α τετ με τον Σίλβα. Κι επειδή πια δεν υπάρχει Φινμπόγκασον, αλλά Πουλίδο (που δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι έτοιμος να φορέσει την βαριά φανέλα του Ολυμπιακού), ο Ιντέγε πρέπει να βρει τον καλό του εαυτό.

Και μάλιστα άμεσα. Ο Ολυμπιακός πρέπει και μπορεί να προκριθεί επί της Άντερλεχτ. Πρέπει και μπορεί να ανατρέψει το δύσκολο 1-0, με το οποίο ηττήθηκε στο Βέλγιο. Πώς θα τα καταφέρει; Πρώτα απ’ όλα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και υπομονετικός. Δεν πρέπει να γίνουν και πάλι ηλίθια λάθη, όπως για παράδειγμα οι λάθος πάσες έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο. Εάν δεν κάνουμε λάθος, τρεις φορές (δύο ο Ντα Κόστα και μία ο Ντουρμάζ) έδωσαν… μισά γκολ στους Βέλγους. Από το πουθενά, χωρίς πίεση.

Ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα για το γκολ και δεν πρέπει πάλι να μιλάμε για ευκαιρίες που δεν χάνονται. Μακάρι ο Ολυμπιακός να προηγηθεί νωρίς, γιατί θα φύγει ένα μέρος από το άγχος. Αλλά ακόμα και αν το γκολ δεν έρθει στον ξεκίνημα, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να έχουν υπομονή. Ένα γκολ θα θέλουν για να… ισοφαρίσουν. Και δε νομίζουμε ότι είναι στόχος ανέφικτος, καθώς απέναντί τους δεν έχουν ούτε ποιοτική αμυντική γραμμή, ούτε αμυντικούς που δεν κάνουν λάθη…

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βέλγιο, έστω και αν είχε την κατοχή (61%), έστω και αν πραγματοποίησε περισσότερα σουτ (11-6 υπέρ του Θρύλου), έστω και αν οι παίκτες του είχαν εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στις πάσες (81%, με 420 σωστές σε 517 προσπάθειες). Και το εκπληκτικό στατιστικό για εκτός έδρας ματς, είναι ότι οι Πειραιώτες είχαν διπλάσιες (και βάλε…) σωστές πάσες από τους Βέλγους (420 έναντι 179!).

Οπότε δε νομίζουμε ότι η εικόνα του ματς στο Καραϊσκάκη θα είναι διαφορετική. Πάλι ο Ολυμπιακός θα έχει την κατοχή, πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι ο κυρίαρχος του ματς, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βρει δίχτυα.

Κακά τα ψέματα, ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη, θα βοηθήσει και πάλι την ομάδα για να φτάσει στην ανατροπή. Αυτός ο κόσμος που αφήνει στην άκρη τα προβλήματα, για να γεμίσει το Ναό και να δει την λατρεμένη του ερυθρόλευκη φανέλα, διψά για την πρόκριση. Και δεν πρέπει να φύγει από το γήπεδο σκασμένος, ούτε θέλει να ξεκινήσει την μεταγραφολογία της επόμενης σεζόν.

Ο κόσμος θέλει να δει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί, ως έναν βαθμό και στην Ευρώπη. Ειδικά στο Γιουρόπα Λιγκ που η εξαιρετική παρουσία, είναι μέσα στις δυνατότητές του. Και δεν γίνεται να αποκλειστεί από αυτή την Άντερλεχτ. Δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ