OPINIONS

Πανέτοιμος για... τελικό!

Πανέτοιμος για... τελικό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός απεύχεται το Grexit και κάνει εντυπωσιακό... exit στη σεζόν. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Στο Καυτανζόγλειο απλώς αποδείχτηκε ότι η διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ομάδες είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει η βαθμολογική τους απόσταση που συνεχώς διευρύνεται.

Το θετικό για τους πρωταθλητές δεν ήταν μόνο ότι πρόσθεσαν ακόμη μία νίκη στον ούτως ή άλλως εντυπωσιακό απολογισμό τους, αλλά και ότι έδειξαν - ειδικά στο πρώτο ημίχρονο - σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για την περίπτωση που επικρατήσει η λογική και γίνει ο τελικός του Κυπέλλου.

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε από τη δική μας πλευρά. Τα είχαμε γράψει προ δεκαημέρου: «Κάντε το Κύπελλο και μετά τα λέτε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου». Τώρα, ακριβώς το ίδιο φωνάζουν όλοι, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το Grexit έχει ξεκινήσει…

Προσωπικά πιστεύουμε – κάτι που έχουμε τονίσει αρκετές φορές στις μεταμεσονύκτιες εκπομπές στονSport24radio103,3 -ότι έστω και στο 90’ θα βρεθεί λύση και θα μείνει ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού είναι από μόνη της αρκετή για να φέρνει νίκες σε τέτοια ματς σαν αυτό στο Καυτανζόγλειο. Φάνηκε στην εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ, στον τρόπο που κυλούσε την μπάλα ο Φορτούνης, στη σέντρα του στο δεύτερο γκολ, στο άριστο τελείωμα με το κεφάλι του Ιντέγε, στις αποκρούσεις του Ρομπέρτο όταν χρειάστηκε.

Αυτό που μετράει εν προκειμένω είναι ότι στο τέλος της περιόδου, με τον τίτλο να έχει κατακτηθεί από καιρό και με την αμφιβολία για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου, ο Μάρκο Σίλβα καταφέρνει να κάνει σωστή διαχείριση και να κρατάει ζεστούς τους παίκτες του. Τους χρησιμοποιεί σχεδόν όλους, τους έχει σε εγρήγορση, δεν αφήνει κανένα ματς και καμία υποχρέωση να απειλείται από αδιαφορία.

Κάτι που ο Ολυμπιακός των τίτλων, ο Ολυμπιακός των συνεχόμενων πρωταθλημάτων δεν μας είχε συνηθίσει. Υπάρχουν ουκ ολίγα παραδείγματα από το παρελθόν (και από το πρόσφατο…), που οι Πειραιώτες με το που κατακτούσαν τον τίτλο, έσβηναν τις μηχανές. Αυτό με τον Σίλβα στον πάγκο δεν έχει συμβεί και φυσικά το πιστώνεται ο Πορτογάλος τεχνικός και πιστέψτε μας δεν είναι εύκολο να κρατάς τους παίκτες στην τσίτα, όταν ξέρουν ότι τα παιχνίδια δεν έχουν το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον…

Θα μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έχει τα κίνητρα των ρεκόρ που καταρρίπτει. Θα συμφωνήσουμε, αλλά το βασικότερο και το πιο σημαντικό είναι πως στην περίπτωση που γίνει το λογικό και συνεχιστεί το Κύπελλο, ο Θρύλος πρέπει να είναι πανέτοιμος για να κάνει το νταμπλ, ανεξαρτήτος αντιπάλου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ