OPINIONS

Μαξ… απόλαυση!

Μαξ… απόλαυση!
Μερσέντες

Έπρεπε να συγκρουστούν οι Μερσέντες μεταξύ τους για να δούμε και πάλι συναρπαστική F1. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Επιτέλους είδαμε πραγματική F1. Με αγωνία μέχρι τον τελευταίο γύρο, με μάχες και με ένα νέο σταρ. Μαξ Βερτσάπεν κυρίες και κύριοι. Ένας πιτσιρικάς, που δείχνει να έχει το μέλλον δικό του. Το τι θα κάνει, θα το μάθουμε στη συνέχεια. Αλλά αυτό που κατάφερε, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία, που κερδίζει αγώνα. Άντεξε στη πίεση του Κίμι Ραϊκόνεν, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και δικαιωματικά έφτασε στον ανεπανάληπτο θρίαμβο. Μαξ… απόλαυση λοιπόν, σε ένα γκραν πρι που τα είχε όλα. Από την τρίτη κιόλας στροφή…

Εκεί, οι δύο Μερσέντες συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τα ασημένια βέλη ανέβηκαν σε γερανό! Και για να τα λέμε όλα, αν δεν συνέβαινε αυτό το ατύχημα, δεν θα βλέπαμε απολύτως τίποτα. Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον θα είχαν φύγει μπροστά και θα είχαμε πάλι ένα ανιαρό αγώνα, από αυτούς που έχουν απομακρύνει τον κόσμο…

Για να γραφτεί ιστορία, χρειάζονται συγκυρίες και ο Μαξ Βερστάπεν στο ντεμπούτο του στην Red Bull έβγαλε όντως φτερά! Σε μια πίστα (της Ισπανίας) που τα προσπεράσματα γίνονται με… αίμα, εκμεταλλεύθηκε την στρατηγική της ομάδας (ένα πιτ στοπ λιγότερο) και είδε πρώτος την καρό σημαία.

Την ίδια στρατηγική, εκμεταλλεύθηκε και ο Ραϊκόνεν, που ήταν πιο γρήγορος από τον πιτσιρικά, αλλά παρά την εμπειρία του, δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει. Τον έφτασε, τον απείλησε, αλλά προσπέρασμα… γιοκ. Και μπορεί να υποστηρίζουμε την Φεράρι, αλλά καλύτερα που δεν έγινε το συγκεκριμένο προσπέρασμα.

Η F1 χρειάζεται νέα πρόσωπα, χρειάζεται συγκινήσεις, για να κερδίσει και πάλι τον κόσμο. Χρειάζεται… παραμύθια και ιστορίες, σαν του Μαξ Βερστάμπεν, για να ασχοληθεί και πάλι ο κόσμος. Κάτι πρέπει να αλλάξει, για να βλέπουμε γκραν πρι, σαν αυτό της Ισπανίας.

Για την «δική» μας την ομάδα, τι να πούμε; Με τις δύο Μερσέντες εκτός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Αυτό νομίζουμε, ότι τα λέει όλα. Κρίμα, γιατί η χρονιά ξεκίνησε με όνειρα και στην πρώτη εκκίνηση της σεζόν, το «πάμε» του Αριβαμπένε, ακόμα ηχεί στα αυτιά μας. Τότε, που και τα δύο κόκκινα βέλη είχαν προσπεράσει τις Μερσέντες. Αλλά δυστυχώς, μείναμε εκεί….

Όλα τα φώτα λοιπόν, θα είναι πάνω σε αυτόν τον απίθανο πιτσιρικά, που από πέρυσι, πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια, είχε κάνει κλικ στους φίλους της F1. Το πρώτο… μπαμ είχε γίνει στην Ουγγαρία, όταν ο Ολλανδός πιλότος με την Toro Rosso κατέκτησε την 4η θέση, χωρίς καν να έχει δίπλωμα οδήγησης!!!

Μάλλον, έχουμε μπροστά μας έναν οδηγό νικητή. έναν πιλότο, που μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Αρκεί, να μπορέσει η Red Bull να πλησιάσει μελλοντικά της Μερσέντες…

Υ.Γ. Αφήσαμε στην άκρη το ποδόσφαιρο και τον τελικό του Κυπέλλου, λόγω της απίστευτης εξέλιξης του γκραν πρι. Για να είμαστε δίκαιοι, αναφορικά με ματς της Τρίτης, νομίζουμε ότι έχουν ειπωθεί τα πάντα. Οπότε καλό θα ήταν να ασχοληθούμε πια, αφού ο τελικός διεξαχθεί. Έστω με έλληνες διαιτητές και… ξένους μαθητές, όπως μας είπε μια ψυχή!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ