OPINIONS

LeBron και… ξερός!

LeBron και… ξερός!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον "βασιλιά" LeBron James που πήρε σπίτι του τον τίτλο του NBA, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αυτός ήταν και είναι ο κορυφαίος.

Θα δούμε επιτέλους τελικούς στο ΝΒΑ; Μόνο αν βγάλει εγωισμό ο "βασιλιάς". Αυτά γράφαμε στις 6 Ιουνίου και μετά το 3-1 των Warriors, όταν και οι πρώην πλέον πρωταθλητές, έκαναν πάρτι και ήταν αγκαλιά με τον τίτλο.

Προσθέταμε επίσης, για αυτόν τον τεράστιο παίκτη που αρκετοί τον θεωρούσαν λίγο και τον χαρακτήριζαν loser: «Είτε με… αγάπη (Love), είτε χωρίς αγάπη το Κλίβελαντ πρέπει να βγάλει εγωισμό. Κυρίως ο LeBron, γιατί αυτός είναι το πρώτο βιολί. Αυτός επέστρεψε στην πόλη του και έκανε την ομάδα ξανά πρωταγωνίστρια. Αυτός τους οδήγησε στους τελικούς, αυτός πρέπει να αντιδράσει. Ναι, μπορεί ο LeBron, να μην έχει γεμίσει το χέρι του με δαχτυλίδια και τα δύο πρωταθλήματα σε έξι σερί προσπάθειες να θεωρούνται από κάποιους λίγα, ωστόσο είναι παικτάρα».

Ο LeBron λοιπόν, όχι μόνο έβγαλε εγωισμό, αλλά έγραψε ιστορία, κάνοντας ακόμα και τους πλέον… άπιστους Θωμάδες να του βγάλουν το καπέλο. Μια ομάδα μόνος του, χωρίς ίχνος υπερβολής. Είχε άξιους συμπαραστάτες, αλλά οι αριθμοί του στα τρία σερί νικηφόρα ματς, είναι εξωπραγματικοί.

Οι σαραντάρες έπεφταν βροχή, τα ριμπάουντ τα κατέβαζε για πλάκα, μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη, κλεψίματα, τάπες, οδηγίες. Μόνο το πούλμαν που μετέφερε τους Cavs στο γήπεδο δεν οδήγησε, αλλά αν χρειαζόταν για να πάρει το τίτλο, θα το έκανε και αυτό… Έκανε τα πάντα, γιατί ήταν, είναι και θα είναι ο κορυφαίος.

Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε σύγκριση, ανάμεσα σε αυτόν και τον Air. Άλλες εποχές, διαφορετικό μπάσκετ. Για τους σημερινούς 40άρηδες και 50άρηδες, ο Jordan είναι ο καλύτερος παίκτης που είδαν τα μάτια τους. Ο απόλυτος μύθος. Μύθος, όμως είναι πλέον και ο Lebron. Γιατί για να γίνεις θρύλος, πρέπει να γράψεις ιστορία με τα κατορθώματά σου. Κι ο James, αν μη τι άλλο στα τρία τελευταία ματς, στα ματς της απόλυτης ανατροπής, ήταν παίκτης από άλλον πλανήτη.

Αυτοί που τον λοιδορούσαν, τον χλεύαζαν, τον χαρακτήριζαν αποτυχημένο, «έφαγαν» τα πληκτρολόγια τους. Δεν μπορούν πια να πουν το παραμικρό. Είναι«King», όνομα και πράγμα.

Υ.Γ. Ξεκίνημα σήμερα για τον Θρύλο της σεζόν 2016-17. Με το… δεξί να ευχηθούμε εμείς, σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός ξεκινά νωρίς. Υπερβολικά νωρίς. Ο Μάρκο Σίλβα θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο από πέρυσι. Γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να παρουσιάσει μια καλή ομάδα καλοκαιριάτικα. Ναι μεν ο Θρύλος θα είναι το φαβορί για την πρόκριση ανεξαρτήτως αντιπάλου, ωστόσο τα φαβορί αποδεικνύονται στο γήπεδο. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και αποτελεσματικός.

Υ.Γ. (1). Στα προκριματικά επίσης και εντελώς η περσινή ομάδα να πάει, πάλι φαβορί θα είναι οι Πειραιώτες. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις και σε θέσεις που η ομάδα πονά. Κι αν απαιτείται χρόνος για να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες, πραγματικά δεν πειράζει. Αρκεί αυτοί που θα έρθουν να κάνουν την διαφορά…

Υ.Γ. (2). Για να θεωρηθεί επιτυχία η παρουσία της Ferrari σε γκραν πρι, πρέπει τα «κόκκινα βέλη» να κατακτήσουν τη νίκη. Οι δεύτερες θέσεις δεν αρμόζουν στην ιστορία της. Και δυστυχώς στο Αζερμπαϊτζάν, οι Mercedes ήταν και πάλι πιο γρήγορες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ