OPINIONS

Ιδανικό φινάλε

Ιδανικό φινάλε
Ολυμπιακός πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητά του, έδωσε χαρά στον υπέροχο κόσμο και ο Σίλβα έγινε μέσα σε ένα πεντάλεπτο μάγκας! Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Έχουμε και λέμε. Ξεκινάμε με τα αυτονόητα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού απέδειξαν για τρίτη φορά (είχαν προηγηθεί τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) πώς μπορείς να έχεις μια καυτή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα σε ντέρμπι. Να στηρίζεις την ομάδα σου, να της δίνεις την ώθηση που χρειάζεται για να φτάσει στην ανατροπή και στην επιτυχία.

Ούτε μπούκες επειδή ο αντίπαλος προηγήθηκε, ούτε να φορούν κράνη οι παίκτες του Παναθηναϊκού (στην προκειμένη περίπτωση) για να εκτελέσουν ένα κόρνερ. Γιατί με αυτά που έχουμε δει φέτος, ακόμα και το κόρνερ δεν είναι τόσο απλή υπόθεση για να εκτελεστεί.

Πάμε τώρα, στο αγωνιστικό σκέλος και να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Γιατί το ντέρμπι έχει αρκετά πράγματα για να σταθείς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήξεραν ότι στο συγκεκριμένο ματς, είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το… χαρτί.

Δε νομίζουμε να έχει κανείς διαφορετική άποψη, για το τι θα συνέβαινε, σε περίπτωση που οι «πράσινοι» έφευγαν νικητές ή έστω με την ισοπαλία από το Καραϊσκάκη. Θα είχαν αποθεωθεί και θα είχαν σώσει μέσα σε μια νύχτα την τραγική τους χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις. Μέχρι την επόμενη σεζόν, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει.

Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό. Προηγήθηκαν μόλις στο 3’, αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και το γκολ του Μπεργκ από την εξαιρετική πάσα του Λέτο, έδωσε το δικαίωμα στους «πράσινους» να αποκτήσουν ψυχολογία και να πατήσουν πιο γερά στα πόδια τους.

Επιπλέον προσέθεσαν άγχος στους γηπεδούχους και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι το γκολ της ισοφάρισης, οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή με τον Φουστέρ και ψαχνόντουσαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί περισσότερο το καλό του διάστημα και αφού δεν έκανε το 0-2 στην ευκαιρία του Ταυλαρίδη, ήταν δεδομένο ότι θα μιλούσε η ανωτερότητα των πρωταθλητών.

Ο Καμπιάσο ισοφάρισε ( για να γκρινιάξουμε και λίγο, νομίζουμε ότι αυτός ο παικταράς σε κάποια μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού θα έπρεπε να είχε περισσότερο χρόνο…) το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά και στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε το χεράκι του ο Σίλβα. Αρχικά με την είσοδο του Πάρντο (από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού) και στη συνέχεια με την διπλή αλλαγή στο 80’.

Στη ζωή αν δεν ρισκάρεις, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις. Και το ρίσκο του Σίλβα ήταν στο τέλος με την είσοδο των Πουλίδο, Ερνάνι που οι ερυθρόλευκοι έγιναν άκρως επιθετικοί. Όλα για όλα τα έπαιξε ο Πορτογάλος και καλά έκανε. Ο Ολυμπιακός δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος, ακόμα και αν απέναντι είναι ο αιώνιος αντίπαλος.

Ο Σίλβα ρίσκαρε, κέρδισε και μέσα σε πέντε λεπτά έγινες μάγκας από… μυρωδικό. Ξεκάθαρα πράγματα, το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο μετράει έστω και αν η επιτυχία με την αποτυχία απέχουν πολλές φορές μερικά εκατοστά. Αν για παράδειγμα η μπάλα από την κεφαλιά του Ντα Κόστα, δεν πήγαινε στη δεξιά γωνία του Στιλ, αλλά στο δοκάρι, τώρα ο Μάρκο Σίλβα δεν θα ήταν… άρχοντας, αλλά θα μιλούσαμε για καθυστερημένες αλλαγές και λάθος προσέγγιση του ματς από τον Πορτογάλο…

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ ήθελαν νίκες με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και να συναντήσουν την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Με τους Θεσσαλονικείς, οι Πειραιώτες έβγαλαν ψυχή, γύρισαν το ματς, καθάρισαν την πρόκριση και στο τέλος τιμωρήθηκαν με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή (όπως τιμωρήθηκαν χωρίς να φταίνε ΑΕΚ και Ατρόμητος).

Δεν ξέρουμε, εάν θα συνεχιστεί το Κύπελλο, αλλά αν ο Κοντονής δεν αλλάξει απόφαση τότε η χρονιά για τους Πειραιώτες, έκλεινε το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Tα γκολ του ντέρμπι στον Sport24 Radio 103,3

Το άλλο πρόσωπο του ντέρμπι

Η προφητεία του Σιόβα

Το "ευχαριστώ" της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον κόσμο

Στα αποδυτήρια για συγχαρητήρια ο Μαρινάκης

Πανηγυρισμοί με το "Πιο ωραία στην Ελλάδα" στον Ολυμπιακό!

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ