OPINIONS

Η διαφορά μεγαλώνει…

Η διαφορά μεγαλώνει…
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός δεν αυξάνει απλώς την απόσταση από τον δεύτερο της βαθμολογίας, αλλά πλέον παίρνει νίκες κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Μέχρι να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ματς ο Αστέρας για να δει πώς θα πιέσει τον Ολυμπιακό, είχε δεχτεί το πρώτο γκολ. Και μέχρι να συνεχίσει την επιθετικότητα που εμφάνισε προς το τέλος του ημιχρόνου όταν άρχισε το δεύτερο, δέχτηκε και το... δεύτερο.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο το κίνητρο για το αποτέλεσμα ήταν απολύτως στη μεριά των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έπρεπε για να πάρει τη νίκη χωρίς να μαρσάρει. Μπήκε αιφνιδιαστικά στο τερέν, εκμεταλλεύτηκε το τρικ με τον «κρυφό» φορ Ερνάνι και τις καλές πάσες από Φορτούνη (στο 0-1) και Κασάμι (στο 0-2) και απογοήτευσε την ομάδα της Τρίπολης και όσους τον είχαν «κοντράρει» στο στοίχημα.

Η διαφορά του Ολυμπιακού αυξήθηκε στους 20 βαθμούς από την ΑΕΚ και μάλιστα με τους Πειραιώτες να έχουν ματς λιγότερο. Αυτή η ομάδα του Σίλβα θα σπάσει κάθε σχετικό ρεκόρ των τελευταίων ετών στην τελική βαθμολογική απόστασή της από τον δεύτερο.

Στην Τρίπολη επιβεβαιώθηκε ότι η διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες μεγαλώνει διαρκώς. Οι ερυθρόλευκοι αρκεί να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα και να δείξουν σε μερικές στιγμές των αγώνων την ποιότητά τους για να νικούν καλές ομάδες που «καίγονται» περισσότερο για τους βαθμούς, όπως συνέβη εναντίον του Αστέρα στο ματς της Τρίπολης.

Πάμε τώρα και σε μερικές επιμέρους παρατηρήσεις: Ο Ερνάνι είναι εξαιρετικός στο να «τρυπώνει» διαγώνια ανάμεσα στους στόπερ και να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του και την τεχνική στα τελειώματα. Ο Πορτογάλος θέλει πάντως να κάνει πολλές φορές το κάτι παραπάνω σε ντρίμπλες ή πάσες και αδικεί τον εαυτό του, έστω και αν εμάς προσωπικά μας αρέσει το απρόβλεπτο, μας αρέσει που είναι «τσιμπητός».

Για παράδειγμα, μετά το 0-2, επιχείρησε μια ζογκλερική «τακουνιά» που έφυγε... πλάγιο. Ο Τσόρι δίπλα του απορούσε εμφανώς, αλλά αν η πάσα έβγαινε θα μιλούσαμε για μαγική ενέργεια. Τουλάχιστον, ας κάνει λίγο τα δικά του, όταν έχουν κριθεί τα ματς…

Ο Καπίνο έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει κάποια στιγμή, Νο 1 γκολκίπερ στον Ολυμπιακό. Αγώνες σερί θέλει κι ο Σίλβα ήδη του δίνει την ευκαιρία. Με την ελπίδα βέβαια, να μην τον πάει πίσω αυτός ο τραυματισμός με τις κόντρες στις φάσεις με τον Μπερτόλιο και τον Μάσα.

Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην Τρίπολη ήταν ο Κασάμι. Έμπαινε στις κόντρες, κρατούσε μπάλα, έκοβε πάσες, μοίραζε ωραία το παιχνίδι. Για τον Ελβετό, όπως και για τον Ντουρμάζ, αυτά τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν είναι και πρόβα για το EURO, οπότε έχουν εξτρά λόγο να είναι σε καλή διάθεση. Γιατί και ο Σουηδός όταν μπήκε, ήταν απολαυστικός σε πολλές ενέργειές του.

Στα εναπομείναντα ματς βέβαια, θα θέλαμε από τον Σίλβα να δούμε να δίνει ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες. Κυρίως σε νεαρούς, όπως για παράδειγμα ο Τσιμίκας. Ένα μπακ, που αμέσως έκανε κλικ στους φίλους της ομάδας.

Υ.Γ. Κάποια στιγμή, πιθανότατα και σύντομα, θα τα πούμε αναλυτικά για την F1. Στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν, είδαμε για λίγο, κάτι διαφορετικό, κάτι ενθαρρυντικό. Η εκκίνηση των δύο Ferrari, μας έκανε να σηκωθούμε από τον καναπέ στις επτά το πρωί, χωρίς ακόμα να έχουμε πιει μια γουλιά καφέ. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο με πέρυσι, ωστόσο τα «κόκκινα βέλη» έδειξαν ότι θα μπορέσουν να κοντράρουν την Mercedes, αρκεί βέβαια να έχουν και σωστή στρατηγική. Ότι ακριβώς, δεν έκαναν στην Αυστραλία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ