OPINIONS

Επιμονή και υπομονή…

Επιμονή και υπομονή…

Στο αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού, πρέπει να προστεθούν καρδιά, «τσαμπουκάς», καθαρό μυαλό και μαζί με τον κόσμο θα έρθει η πολυπόθητη νίκη. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας

Για πολλούς είναι το ματς της χρονιάς. Για τους αισιόδοξους, μία ακόμα ευρωπαϊκή επιτυχία. Κόντρα στη Ντιναμό, ο Ολυμπιακός πρέπει και μπορεί να πετύχει την τρίτη στη σειρά νίκη του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν τα καταφέρει, αυτομάτως εξασφαλίζει την 3η θέση και είναι το φαβορί και για την 2η, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο Μόναχο. Γιατί την τελευταία αγωνιστική, που οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την Άρσεναλ, θα παίζουν για ουκ ολίγα αποτελέσματα και σαφώς περισσότερα από τους Άγγλους.

Είναι τελικά το ματς της χρονιάς; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Κατά τη γνώμη μας, είναι πέρα για πέρα σημαντικό παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Ναι μεν κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή συμμετοχή και στο νέο έτος (μέσω του Γιουρόπα Λιγκ), αλλά δεν θα έχει κριθεί η πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και μπορεί και αξίζει να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ωστόσο, δεν παύει να μιλάμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος κρύβει παγίδες. Πολλές παγίδες. Πρώτα απ’ όλα, οι Κροάτες βρίσκονται στην χώρα μας για να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στο πρώτο ματς. Επίσης, έχουν και αυτοί πιθανότητες πρόκρισης και κόντρα στους νταμπλούχους θα προσπαθήσουν να τις αυξήσουν. Και λογικά το πλάνο τους θα είναι κλειστή άμυνα και αντεπιθέσεις. Ώστε, να πληρώσουν τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα…

Τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι»; Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ακολουθήσουν ευλαβικά το αγωνιστικό τους πλάνο, όπως έχουν κάνει σε όλα τους τα φετινά ματς, με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Να έχουν καθαρό μυαλό και να μην βιαστούν. Με επιμονή και υπομονή το γκολ θα έρθει και μαζί η πολυπόθητη νίκη.

Οι Πειραιώτες είναι σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ο Ολυμπιακός της φετινής σεζόν, δεν φοβάται κανέναν και όπως εύστοχα είπε και ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου «Ο φόβος είναι μία λέξη που δεν χρησιμοποιώ ποτέ και δεν θέλω να την ακούσω ούτε στα αποδυτήρια. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτόν».

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τη Ντιναμό και σε τέτοιου είδους ματς απαιτούνται και δύο άλλα στοιχεία. «Αγωνιστικός τσαμπουκάς» και «καρδιά». Να καταλάβουν οι Κροάτες από το πρώτο κιόλας λεπτό, ότι δεν θα περάσουν εύκολα στο Καραϊσκάκη και να παρατηρήσουν με το καλημέρα, ότι το μάτι των αντιπάλων τους γυαλίζει. Και με… δωδέκατο παίκτη τον κόσμο, που θα μετατρέψει για μια ακόμη φορά το Ναό σε καμίνι, το τέλος της βραδιάς μπορεί να είναι ονειρικό για τον Ολυμπιακό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ