OPINIONS

Ας κάνουν το Κύπελλο και μετά... τα λένε

Ας κάνουν το Κύπελλο και μετά... τα λένε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εάν δεν συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας, δεν θα έχουν νόημα συσκέψεις, προτάσεις, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, διαρροές. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Η FIFA και η UEFA καταφθάνουν για να συζητήσουν με τον Σταύρο Κοντονή διάφορα θέματα, μα πάνω απ' όλα για να τον ενημερώσουν πως εάν δεν αποφασιστεί άμεσα η συνέχεια στο Κύπελλο, τότε δεν υπάρχει πεδίο για καμία κουβέντα διότι δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η παρουσία των διεθνών φορέων έχει κατά καιρούς κριθεί επιβεβλημένη από τους ίδιους και πάντοτε οδηγεί σε λύσεις και σε αποφυγή ακραίων καταστάσεων. Είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι. Είτε παρουσιάζονται με τη μορφή "μπαμπούλα" είτε με διπλωματική διάθεση για να λύσουν το όποιο πρόβλημα.

Και πάντα το λύνουν, διότι έτσι γίνεται παγκοσμίως με το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει οργανωμένος ομαδικός επαγγελματικός αθλητισμός.

Το πράγμα είναι απλό. Τη FIFA και την UEFA τις ενδιαφέρει να προστατευτεί η Ομοσπονδία τους, η οποία δεν είχε την παραμικρή συναίνεση στη διακοπή μιας διοργάνωσης. Δεν τις ενδιαφέρει με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό, τι θα αποφασίσει το ΣτΕ ή οτιδήποτε άλλο. Παρά μόνο να συνεχιστεί άμεσα ο θεσμός.

Και υπάρχει κάτι ακόμη πιο απλό: εάν μπει διεθνές "λουκέτο" στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα υπάρχει κανείς κερδισμένος. Ούτε η Κυβέρνηση που θα έχει στα χέρια της την "έκρηξη της βόμβας" με τις όποιες συνέπειες, ούτε όσοι θέλουν να "πέσει" η διοίκηση της ΕΠΟ, της Λίγκας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Θα υπάρξει γενική κατάρρευση του προϊόντος. Κι αυτό το γνωρίζουν και μπορούν (;) να το καταλάβουν όλοι.

Συνεπώς, ελάχιστη σημασία έχει αυτή τη στιγμή η κάθε σύσκεψη κορυφής, η κάθε προσπάθεια παρέμβασης, η κάθε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, η κάθε επιχείρηση αλλαγής σκηνικού.

Εάν παραμείνει η απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου, δεν θα υπάρχει κανείς λόγος να μαζεύονται οι επενδυτές στα γραφεία του Υπουργού, να γίνεται μποϊκοτάζ σε τέτοιες συγκεντρώσεις, να οργανώνονται προσπάθειες για ανατροπές διοικητικών δεδομένων, να κατατίθενται προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας ή την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο ποδόσφαιρο. Διότι δεν θα υπάρχει κανένα ποδόσφαιρο.

Ας προσπαθήσουν, λοιπόν, όλοι να συμφωνήσουν ώστε να διοργανωθεί ένας τελικός Κυπέλλου με απόλυτη ασφάλεια και να τελειώσει η σεζόν έτσι όπως πρέπει. Και μετά ας συνεχίσουν, ο καθένας από τη σκοπιά του και όπως το βλέπει, να συζητούν για το περίφημο καλό του δύσμοιρου του ποδοσφαίρου μας. Τουλάχιστον θα υπάρχει ακόμη ποδόσφαιρο και θα έχουν κάτι να... σώσουν.

Υ.Γ. Για το μπάσκετ, το μόνο που έχουμε να πούμε, είναι ότι την συγκεκριμένη ομάδα δεν πρέπει να την ξεγράφεις ΠΟΤΕ. Και αν τελικά καταφέρει να πάρει την πρόκριση, τότε να δούμε ποιος θα είναι ο... τυχερός που θα την αντιμετωπίσει. Με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ