OPINIONS

Ακόμη μία κούπα

Ακόμη μία κούπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την αστεία απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με... προσκλήσεις και την "υποχρέωση" των παικτών του Ολυμπιακού να δώσουν ακόμα μία χαρά στους φίλους τους.

Φτάσαμε λοιπόν, λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου. Έναν τελικό, που θα μείνει στην ιστορία, πριν καν ξεκινήσει. Θα έχουμε να λέμε στο μέλλον, ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, διεκδίκησαν το τρόπαιο σε ένα γήπεδο, γεμάτο καθίσματα!

Κατά τη γνώμη μας είναι αστεία η απόφαση, ο τελικός να διεξαχθεί με προσκλήσεις και να στερείς από τον φίλαθλο κόσμο την ευκαιρία να δει ένα μεγάλο ματς. Οι φίλοι των πρωταθλητών, θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους στο τελευταίο ματς της σεζόν και να διεκδικεί το νταμπλ.

Φυσικά και οι φίλοι της ΑΕΚ, είχαν την δική τους δίψα να βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Τα τελευταία χρόνια, είδαν την ομάδα τους να αγωνίζεται σε… χωράφια και φέτος που επέστρεψε στα σαλόνια θα ήθελαν να την υποστηρίξουν στην προσπάθεια της, για μια κούπα. Και για την φετινή ΑΕΚ, η κατάκτηση ενός τίτλου σημαίνει πολλά…

Εν τέλει, ότι και να λέμε και να γράφουμε, ο τελικός θα γίνει μεταξύ συγγενών και φίλων και ότι και να γίνει στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι άχρωμος και άοσμος. Και το παράλογο της υπόθεσης, είναι ότι τιμωρείται ο Ολυμπιακός, που ο κόσμος του δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα (θα λέγαμε το ίδιο και για τους φίλους της ΑΕΚ, εάν δεν υπήρχαν τα επεισόδια στο ματς με τον Ατρόμητο, στο πρωτάθλημα).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, τιμωρήθηκε για τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου! Απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς, είναι… ιστορική απόφαση. Οι παίκτες τώρα, από την πλευρά τους, οφείλουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες διεξαγωγής του ματς. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Μάρκο Σίλβα, απέδειξε στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, ότι έχει τον τρόπο να κρατά τους παίκτες στην τσίτα. Δεν θυμόμαστε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, ο Ολυμπιακός να μπαίνει τόσο σοβαρά και πειθαρχημένα στα παιχνίδια, όταν όλα είχαν κριθεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τον τρόπο να παίρνει το 100% των παικτών και αυτό περιμένουμε να συμβεί και τώρα.

Άπαντες στο λιμάνι θέλουν να κλείσουν την χρόνια με ένα ακόμα τρόπαιο. Να ολοκληρωθεί η σεζόν των ρεκόρ με νταμπλ και να πάρει η ομάδα και τη ρεβάνς για την ήττα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Την μοναδική ήττα, στις εγχώριες διοργανώσεις σε ολόκληρη τη σεζόν.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά την ήττα στο Ολυμπιακό στάδιο, όλοι οι «ερυθρόλευκοι», επιθυμούσαν οι δύο ομάδες, να βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό…
Εν κατακλείδι. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και διαθέτει σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ από τους αντιπάλους του. Σε ένα ματς βέβαια, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά ο Θρύλος είναι το φαβορί και ο κόσμος του περιμένει από τους παίκτες να τους δώσουν μία ακόμη χαρά…

Υ.Γ. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αφορμή για φαγωμάρα, το μυθικό επίτευγμα της Λέστερ. Το μόνο που θα πούμε, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή σύγκριση, γιατί τα ποσά που παίρνει ο… Λεβαδειακός της Αγγλίας για την συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα.

Υ.Γ. (1). Και κάτι άσχετο. Μόνο με τον Σιμεόνε θα δούνε (δούμε…) άσπρη μέρα στην Εθνική Αργεντινής. Μόνο με τον… μαφιόζο, θα μπορέσει η δεύτερη μεγάλη μας αγάπη να σηκώσει κούπα στο Μουντιάλ. Μόνο με αυτόν…

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ