OPINIONS

500.000 κίνητρα για να σηκώσει η ΑΕΚ την ευρωκούπα

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, οπαδοί της ΑΕΚ ζουν και αναπνέουν για τον αποψινό τελικό με τη Μονακό. Το έπαθλο της FIBA και το πριμ του Μάκη Αγγελόπουλου που "εκτοξεύει" τους αθλητές του Ντράγκαν Σάκοτα.

Το δύσκολο ματς του Final Four, ήταν αυτό της περασμένης Παρασκευής με την Μούρθια. Λίγο το γεμάτο γήπεδο, λίγο ο τίτλος του φαβορί, λίγο το γεγονός ότι ο ημιτελικός διεξαγόταν στο δικό τους έδαφος, έβαλαν τεράστια πίεση στις πλάτες των παικτών της ΑΕΚ που -έστω και δύσκολα- επικράτησαν της Μούρθια και προκρίθηκαν στον τελικό του Basketball Champions League 2017/18. Πλέον, οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται 40 λεπτά μακριά από το όνειρο, 40 λεπτά μακριά από την κατάκτηση του δεύτερου φετινού τροπαίου, 40 λεπτά μακριά από την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου που τέθηκε στην έναρξη της περιόδου από τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του.

Η αποψινή αντίπαλος της ΑΕΚ είναι ένα επίπεδο καλύτερη από την Μούρθια, την οποία μάλιστα κέρδισε δις φέτος (68-63 στην Ισπανία και 83-75 στο Μόντε Κάρλο). Σε 19 αγώνες, η Μονακό έχει ρεκόρ 17-2 (ηττήθηκε εκτός έδρας από την Καρσίγιακα στην φάση των ομίλων και εντός έδρας από την Μπάνβιτ στην ίδια φάση της διοργάνωσης), ενώ στον ημιτελικό της Παρασκευής επικράτησε εύκολα της Ρίσεν Λούντβιχσμπουργκ με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν, ξέρουν ότι η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς μπορεί με ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα να απομακρυνθεί στο σκορ, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για έναν αγώνα που ενδεχομένως και να μην ζήσουν ποτέ ξανά. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε αθλητής έναν αγώνα σαν κι αυτόν, σαν να είναι η πρώτη και η τελευταία του ευκαιρία, μια ευκαιρία που πρέπει να αρπάξει. Κι αν έχει απέναντί του παίκτες υψηλού επιπέδου όπως ο Ντι Τζέι Κούπερ, ο Τζέραλντ Ρόμπινσον, ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς, ο Σέργκι Γκλαντίρ, ο Πολ Λακόμπ, τότε οφείλει να παλέψει με ακόμη περισσότερο πείσμα, με ακόμη περισσότερη συγκέντρωση.

Η νίκη επί της Μούρθια θα βάλει στα ταμεία το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ αν η ΑΕΚ κερδίσει απόψε τη Μονακό, τότε θα λάβει ακόμη 600.000 ευρώ, καθώς ο νικητής της διοργάνωσης εισπράττει φέτος 1.000.000 ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό που πήρε πέρυσι η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη και του Τσους Βιντορέτα.

Η διοργάνωση του Final Four κόστισε στον Μάκη Αγγελόπουλο ένα ποσό που αγγίζει τις 950.000 ευρώ. Τα "καθαρά" έσοδα από τα εισιτήρια θα φτάσουν τις 600.000 και μαζί με το πριμ από την πρόκριση στον τελικό καλύπτουν όσα ξόδεψε η ΑΕΚ γι' αυτό το τριήμερο. Αν οι κιτρινόμαυροι "λυγίσουν" τη Μονακό, τότε στα ταμεία τους θα μπουν ακόμη 600.000 , ποσό που θα πάει στο μεγαλύτερο ποσοστό του στις τσέπες των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα, καθώς όπως διαβάσατε την Πέμπτη στο Sport24.gr , ο Μάκης Αγγελόπουλος έβαλε στην αρχή της χρονιάς ως όρο στα συμβόλαια όλων των αθλητών της ομάδας ένα πριμ επίτευξης στόχου που συνολικά φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, η ΑΕΚ δεν "μπήκε μέσα" με την διοργάνωση του Final Four, καθώς χάρη στην νίκη της επί της Μούρθια κάλυψε το κόστος του σε μεγάλο, αν όχι απόλυτο βαθμό. Κι αν τελικά σηκώσει το τρόπαιο, θα βρεθεί ξανά στο... σημείο μηδέν καθώς τα χρήματα για την κατάκτηση του Basketball Champions League θα μπουν στους λογαριασμούς όσων την σήκωσαν στις πλάτες τους. Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι της ΚΑΕ δεν στόχευσαν στο εμπορικό κομμάτι, αλλά στο να προσφέρουν μια εμπειρία ζωής στους φίλους της ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, άλλη μία υπόθεση που μοιάζει με παρακαταθήκη για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και τώρα βρίσκεται κι αυτός 40 λεπτά μακριά από το όνειρο.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προπονητές και παίκτες της ΑΕΚ θα έχουν απόψε 500.000 κίνητρα. Θέλουν σίγουρα να γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, άλλωστε ποιος θα έλεγε όχι σε ένα τόσο καλό πριμ, θέλουν όμως και να δικαιώσουν τον κόσμο που θα γεμίσει το ΟΑΚΑ για να αποκτήσει αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. Θέλουν να δικαιώσουν τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του, το προπονητικό team, αλλά και τους εαυτούς τους. Θέλουν να γράψουν το δικό τους "1968", πενήντα χρόνια μετά το έπος του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Μάικ Γκριν, Ντελρόι Τζέιμς, Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Μαυροειδής, Ντούσαν Σάκοτα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μάνι Χάρις, Βασίλης Καββαδάς, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Βινς Χάντερ, Έντιν Άτιτς, Κέβιν Πάντερ, οι μικροί Δημήτρης Μωραΐτης - Γιάννης Αγραβάνης, ακόμη και οι Κέλσι Μπάρλοου - Τσιμενέλου Ελόνου - Μπάντζα Σι που αποχώρησαν στη διάρκεια της σεζόν, ζουν για το αποψινό ματς. Το ίδιο και κάθε Έλληνας που αγαπά πραγματικά το μπάσκετ, όχι για τις νίκες και τα τρόπαια, αλλά για τις στιγμές χαράς και συγκίνησης που πάντα μας χάριζε και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίζει για πολλά ακόμη χρόνια να μας χαρίζει. Αρκεί φυσικά να υπάρχουν παράγοντες με όραμα και αθλητές με φιλοδοξίες.

Υ.Γ.: Ένα matrix στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, τέσσερις σειρές με σύγχρονο φωτισμό, χαρτόνια στις εξέδρες. Τελικά δεν χρειάζονταν πολλά για να μετατραπεί το ΟΑΚΑ από ένα τεράστιο γήπεδο, σε μια όμορφη μπασκετική αρένα. Και οι εικόνες που μένουν, είναι αρκετές για να πείσουν ακόμη και τους πιο "δύσκολους" ανθρώπους πως κάποιες επενδύσεις πρέπει να γίνονται.

Υ.Γ.2: Η εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα θα κοστίσει στην ΑΕΚ το πλεονέκτημα έδρας στον Α' Γύρο των Playoffs της Stoiximan.gr Basket League και το δικαίωμα να αντιμετωπίσει στον Β' Γύρο τον πληγωμένο από τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, Ολυμπιακό. Το Κύπελλο, ενδεχομένως και το ευρωπαϊκό τρόπαιο, δεν είναι αρκετά για να "σβήσουν" την "δίψα" των κιτρινόμαυρων σε αυτή την ομολογουμένως ιστορική για τον σύλλογο χρονιά...

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ