OPINIONS

Ο Νίνης γεννάει ελπίδες

Ο Νίνης γεννάει ελπίδες
INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αναφέρεται στην “τρελή” συνταγή Στέφενς, που έφερε επιτέλους νίκη χωρίς άγχος για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και στις ελπίδες για καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού που “γεννά” η παρουσία του Σωτήρη Νίνη

Ο ΠΑΟΚ γίνεται ομάδα που δεν χάνει εύκολα. Γίνεται ομάδα που πετυχαίνει ένα γκολ περισσότερο από αυτό ή αυτά που δέχεται, όπως πολύ συχνά δηλώνει ο Χουμπ Στέφενς. Ενίοτε πετυχαίνει και εύκολες νίκες, χωρίς να βυθίζει στην αγωνία τους οπαδούς της, όπως συνέβη στο 3-0 επί του Πανθρακικού, στην Κομοτηνή.

Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται ότι για να μαζεύει μια ομάδα τους βαθμούς και να διατηρείται στη διεκδίκηση της επίτευξης των στόχων της, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί τη συνταγή Σάντος. Μπορεί να το πετυχαίνει και με πιο... άναρχο ποδόσφαιρο. Με στιλ αγωνιστικό που μετατρέπει τις αναμετρήσεις της σε... ροντέο, όπως είπε και ο Κώστας ο Κατσουράνης μετά το γκραν γκινιόλ της Τούμπας με τη Μακάμπι Χάιφα.

Το ερώτημα είναι αν η... τρελή συνταγή μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου, ή ακόμη και στην όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα το απαντήσει η ίδια η ομάδα, με το πέρασμα του χρόνου.

Όχι άλλες ανατροπές...

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η ομάδα αποκτά ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση, αποδεικνύοντας ότι έχει τις δυνάμεις να “διορθώνει” ακόμη και τις πιο κραυγαλέες γκάφες της. Εκείνες που ανάγκασαν ακόμη και τον μεγαλομέτοχό της Ιβάν Σαββίδη να στείλει σε Στέφενς και παίκτες μήνυμα με δημόσια δήλωση: “Κύριοι, δεν αντέχουμε άλλες ηρωικές ανατροπές”...

Άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι οι όποιες αγωνιστικές αδυναμίες οφείλονται σε ορισμένες ανισορροπίες του ρόστερ, αλλά και στο “χτυπητό” πρόβλημα που υπάρχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από τη μία, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το κέντρο της άμυνας (ή έτσι πιστεύει ο Στέφενς), με αποτέλεσμα να παραμένει καθηλωμένος στα μετόπισθεν ο Κατσουράνης και να “μετατρέπεται” σε δεξιό μπακ ο χαφ Κίτσιου, ενώ από την άλλη κανείς από τους χαφ δεν έχει προσόντα οργανωτή.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή παρουσίασε μέχρι να γίνει το 2-0, δύο μόνο όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές και αυτές οι στιγμές απέφεραν και τα γκολ. Ηταν η ωραία πάσα του Νίνη και η προσωπική ενέργεια του Λούκας που πέτυχε το πρώτο γκολ και ο συνδυασμός του Τζαβέλα με τον Στοχ, η σέντρα ακριβείας του Σλοβάκου και το δεύτερο γκολ από τον Λούκας. Δύο καλοί συνδυασμοί, δύο γκολ.

Κατά τα άλλα, “θριάμβευσε” πάλι η τσαπατσουλιά των παικτών του ΠΑΟΚ στις μεταβιβάσεις. Παρά το 3-0, τους είδαμε να πουλάνε εύκολα την μπάλα ή να μην μπορούν να τη δώσουν σωστά ακόμη και στα δύο-τρία μέτρα.

Το αργό δίδυμο

Οι πιο ταχείς και δεξιοτέχνες, όπως είναι ο Στοχ, ο Λούκας και ο Νίνης, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, αλλά τους “νίκησε” ο παίκτης που είναι υποχρεωμένος, εκ του ρόλου του, να συμβάλει στον οργανωτικό τομέα. Ο Λάζαρ. Ο Ρουμάνος είναι σε κακή κατάσταση και μαζί με τον Τζιόλη συνθέτουν ένα δίδυμο αργό, που ελάχιστα βοηθά στον επιθετικό τομέα.

Περιμένει πολλά από τον Νίνη ο Στέφενς, θέλει να τον δει να ανταποκρίνεται ως 10άρι και “κρυφός” φορ, αλλά ίσως χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να βρει τον καλό εαυτό του ο Ελληνας διεθνής.

Το ευχαριστώ των παικτών στον κόσμο

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, πάντως η συνεχής βελτίωση του Νίνη δημιουργεί τη βάσιμη ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλύτερο, ορθόδοξο και πιο αποτελεσματικό ποδόσφαιρο επιθετικά.

ΥΓ. “Αναγεννήθηκε” ο Λούκας στην Κομοτηνή. Βρήκε επιτέλους δίχτυα και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ισως του έλειπε η τόνωση του ηθικού του. Ισως από εδώ και πέρα θα είναι ο παίκτης που περιμένουν αυτοί που προσπάθησαν τόσο επίμονα για την απόκτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ