OPINIONS

Ο ωραίος και οι 5 “κακάσχημοι”

Ο ωραίος και οι 5 “κακάσχημοι”
Σαββίδης Σπυρόπουλος INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης γράφει για τους παίκτες που δεν μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τον νεαρό Κυριάκο Σαββίδη που αν προσεχθεί θα προσφέρει πολλά.

Στους πέντε που... κόβονται σίγουρα από τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς και στην ευχάριστη έκπληξη που λέγεται Κυριάκος Σαββίδης, αναφέρεται ο Στέλιος Γρηγοριάδης, με αφορμή την εμφάνιση μιας... πειραματικής ομάδας του ΠΑΟΚ στη Λειβαδιά.

Δεν ξέρω αν η πολύ φυσιολογική έλλειψη συνοχής της πειραματικής ενδεκάδας που “κατέβασε” στη Λειβαδιά ο Γιώργος Γεωργιάδης μπορεί να δικαιολογήσει τις χτυπητές αδυναμίες που εμφανίστηκαν, ωστόσο αυτό το ματς ήταν πολύ χρήσιμο για τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από το αρνητικό αποτέλεσμά του.

Χειρότεροι παίκτες ήταν αυτοί, που, με το δίκιο του, δεν υπολογίζει ο Γ.Χ. Αντί να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι κακώς τους αξιολόγησε με κακό βαθμό, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον “δικαιώσουν”. Μάρτενς, Χούσεν, Ολίσε και Νίνης, ήταν για γέλια και για κλάματα μαζί. Συναγωνίστηκαν σε φλυαρία, σε τσπατσουλιά και σε ενέργειες του τίποτε και του πουθενά. Ειδικά ο Μάρτενς και ο Χούσεν ήταν αξιολύπητοι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολίσε μπορεί να λέει ότι έδειξε διάθεση και έτρεξε, ενώ πέτυχε και το γκολ, αλλά η επιπολαιότητά του σπάει τα κοντέρ. Ο Νίνης, πάλι, ντε και καλά οργανωτής, ήταν ο παίκτης που έδωσε αρκετές σωστές κοντινές πάσες, αλλά καμία μακρινή, καμία μπαλιά - τρύπα, καμία ασίστ. Δεν έκανε τίποτε έξυπνο, με λίγα λόγια, τίποτε που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του μεγάλου ταλέντου που κάποτε τον συνόδευε. Πιστεύω ότι και οι τέσσερις θα είναι οι πρώτοι που θα σβηστούν από τη λίστα ενόψει της συγκρότησης του ρόστερ για τη νέα χρονιά. Εκτός κι αν έχουν κρατήσει πολύ ευχάριστες εκπλήξεις για τα πλέι οφ και το Κύπελλο. Πράγμα που δεν πιστεύω, διότι, πολύ απλά, δεν μπορούν...

Αν, όμως, μιλάμε για ευχάριστες εκπλήξεις... ιδού ο Κυριάκος Σαββίδης. Ενας ακόμη πιτσιρικάς από την ομάδα Κάτω των 20 του ΠΑΟΚ, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Σούπερ Λίγκα με την επαγγελματική ομάδα. Και έδειξε σα να ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες της. Το παιδάκι έχει πολύ καλό πάτημα, είναι τεχνίτης, ξέρει να δίνει όμορφα την μπάλα και τρέχει. Τρέχει πολύ και είναι παντού. Δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα ταχύς, αλλά αν όντως δεχτούμε ότι έχει αυτό το μειονέκτημα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν φάνηκε να επηρεάζει την απόδοσή του. Εάν δεν το προσέξατε στη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, ζητήστε να δείτε το βίντεο. Θα διαπιστώστε ότι ο Σαββίδης δεν έκανε κανένα λάθος. Κανένα. Είχε μόνο εύστοχες τοποθετήσεις, έκοψε πολλές φορές και οι πάσες του, ακόμη κι αυτές που δεν πέρασαν ήταν σωστές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον είδα για πρώτη φορά, αλλά έχω να σας πω το εξής: Ο γιος μου, πολύ πρόσφατα, πήγε να δει έναν αγώνα της Κ-20, έχοντας την προσοχή του στραμμένη στον Κουλούρη και τον Πόζογλου, που ήδη τους γνώριζε. Μου είπε, λοιπόν, ότι εκείνος που τον εντυπωσίασε ήταν ένας Σαββίδης, που παίζει δεκάρι. Και όσοι είδαν το παιχνίδι, για τον Σαββίδη είχαν να λένε μετά. Οπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που ο Βλάνταν Ιβιτς τον χρησιμοποιεί σαν επιτελικό χαφ, “κάτι” θα έχει δει σ' αυτό το παλικαράκι.

Εκείνο που δεν κατάλαβα ήταν τι γύρευε... η αλεπού στο παζάρι. Τι δουλειά είχε δηλαδή σ' αυτό το ματς ο Βούκιτς. Δεν αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να το γυρίσει εντελώς μόνος του αν υπήρχε κι άλλος χρόνος, αλλά αν ήταν αυτός ο στόχος του Γεωργιάδη, αν ήθελε δηλαδή σώνει και καλά να πάρει τους τρεις βαθμούς, δεν θα άφηνε στον πάγκο τον Αθανασιάδη, τον Τζαβέλλα και τον Κάτσε, ή θα έπαιρνε και κάποιους άλλους βασικούς μαζί του. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι ο Σέρβος έδειξε πάλι πόσο χρήσιμος είναι, διότι από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Κιόσε είναι φανερό ότι έχει προσόντα, αλλά θα χρειαστεί εμπειρία για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, ο Κατσικάς είναι σίγουρα από τους παίκτες που θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη ομάδα το καλοκαίρι, ενώ μου φαίνεται ότι ο Κίτσιου, που δεν ήταν κακός, έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από τη διαπίστωση ότι δεν ποντάρει ιδιαίτερα πάνω του ο Γεωργιάδης...

Κανονική περίοδος τέλος και σε λίγες μέρες θα αρχίσει η μάχη των πλέι οφ, στην οποία ο ΠΑΟΚ, παρά την προσπάθεια όλης της χρονιάς, θα αρχίσει ισόβαθμος με Παναθηναικό και Ατρόμητο. Ας πρόσεχε και ας μην έχανε σερί τέσσερις εκτός έδρας αγώνες. Ομως, το κυρίως ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ολα τα λεφτά η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό τη Μ. Τετάρτη και όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ ζητούν και αναπνέουν γι' αυτόν τον αγώνα. Τον αγώνα της χρονιάς. Εναν αγώνα από τον οποίο σημαντικότερος θα είναι μόνο ο μεγάλος τελικός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ