OPINIONS

Κρατήθηκε όρθιος...

Κρατήθηκε όρθιος...
Αθανασιάδης Σαλπιγγίδης Κουλούρης INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης «μετράει» τα κέρδη του, κακού για 60 και υποφερτού για 30 λεπτά, ΠΑΟΚ, με το 1-1 στη Λεωφόρο και υπογραμμίζει ότι οι πράσινοι οπαδοί έστειλαν μήνυμα στον Αλαφούζο ότι δεν γουστάρουν αγκαλίτσες και φιλάκια με τον Σαββίδη και την ομάδα του...

Ο ΠΑΟΚ έπεσε από την Ακρόπολη και στάθηκε όρθιος. Πορτοφόλι δεν βρήκε, βέβαια, αλλά διατήρησε τις ελπίδες του να κόψει πρώτος το νήμα, ξεπερνώντας ψυχολογικά και τη σφαλιάρα του 4-1 στον τελικό του ΟΑΚΑ. Αντί να πληρώσει, για μια ακόμη φορά, τις γνωστές αγωνιστικές αδυναμίες του, με αντίπαλο τον ταχύτερο, κινητικότερο και πιο οργανωμένο Παναθηναϊκό, έφυγε από τη Λεωφόρο με τον βαθμό της ισοπαλίας, διατηρώντας τις ισορροπίες στην τετράδα των πλέι οφ.

Κι αυτό, παίζοντας κάτι που έμοιαζε με ποδόσφαιρο μόνο στο πρώτο και το τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, όντας εξαφανισμένος δημιουργικά στο ενδιάμεσο.

Με τον Στοχ να έχει αφήσει τον καλό εαυτό του στο ΟΑΚΑ, τον Νάτχο σε πολύ ρηχά νερά σε ρόλο δεξιού χαφ, τον Λάζαρ, ως συνήθως, ανεκδιήγητο και τον Αθανασιάδη μοιραία απομονωμένο, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο τα περίμενε όλα από τον Βούκιτς, που έκανε αισθητή την παρουσία ως οργανωτής και δεύτερος φορ και θα ήταν ο παίκτης, που, αν πρόσεχε περισσότερο, θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με την κοντινή κεφαλιά.

Λίγο νωρίτερα μια άλλη κεφαλιά του Αθανασιάδη ήταν πολύ άστοχη και αυτός ήταν όλος κι όλος ο ΠΑΟΚ των πρώτων 45 λεπτών. Μια ομάδα που έχασε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και που ειδικά μετά το γκολ του Παναθηναικού δεν βρήκε κανέναν τρόπο να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει. Μια ομάδα που πλήρωσε πάλι το χαμηλό μπόι της, στο στημένο το οποίο έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου παρέμπεμπε σε ναυάγιο. Η ομάδα πελαγοδρομούσε και σιγά-σιγά βυθιζόταν. Μόνο που οι παίκτες του Παναθηναικού («ανεξήγητο το γιατί», είπε ο Γιάννης Αναστασίου) οπισθοχώρησαν, φροντίζοντας κυρίως να κρατήσουν το 1-0 και να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι, έστω και έτσι, έχασαν ευκαιρίες, ο Γιώργος Γεωργιάδης, όμως, ανασκευάζοντας μια λανθασμένη επιλογή του και προχωρώντας σε αυτονόητες αλλαγές, κατόρθωσε να αλλάξει το σκηνικό μετά το 75΄.

Ο Νάτχο έγινε οργανωτής, καθώς στη θέση του Βούκιτς πέρασε ο ενθουσιώδης Κουλούρης, ο Σαλπιγγίδης μπήκε στη θέση του Λάζαρ, οι Λίνο, Στοχ «τσιτώθηκαν» από τον πάγκο να τα δώσουν όλα και ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβαίνει και να πιέζει. Θα μπορούσε άνετα να ισοφαρίσει στο τετ α τετ του Σαλπιγγίδη με τον Καπίνο, ή στην κεφαλιά του Ινσαουράλδε, φρόντισε ωστόσο ο Λίνο, μετά από ωραία ενέργεια του Στοχ, να σερβίρει την ισοφάριση στον «Σάλπι» με μια από τις γνωστές αριστουργηματικές σέντρες του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκείνο που «μετράει» περισσότερο είναι ότι δεν επαναλήφθηκε το έργο του τελικού του Κυπέλλου, πράγμα που θεωρούσα, προσωπικά, πολύ πιθανό. «Μετράει» επίσης το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ με το 1-1 παρέμεινε μάχιμος στη διεκδίκηση της πρωτιάς στα πλέι οφ και ίσως αυτή η υπόθεση κριθεί στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναικό, στην Τούμπα. Σημασία έχει, ταυτόχρονα, ότι επανέρχεται η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση στην ομάδα, για να πάρει κουράγιο για τη συνέχεια. Αν νικήσει την Τετάρτη τον Ατρόμητο, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου.

Εάν δεν ερχόταν η ισοφάριση, θα μιλούσαμε για μια ακόμη κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι μάλιστα σε έναν Παναθηναικό που δεν έμοιαζε τόσο πολύ με την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο διά περιπάτου. Το 1-1, όμως, είναι γεγονός κι αν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ διδαχτούν από την προσπάθεια που έκαναν στο τέλος, ίσως συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με ανεβασμένους ρυθμούς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την αδυναμία τους στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κάτι, επίσης, πρέπει να γίνει και πίσω στο ψηλό παιχνίδι. Καλό δίδυμο είναι οι Βίτορ, Ινσαουράλδε, αλλά όταν η περιοχή τους γεμίζει με ψηλότερους αντιπάλους και όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους, πλην του Αθανασιάδη, είναι πιο κοντοί από τους ίδιους, φυσιολογικό είναι να έχουν προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα εξ αιτίας λίγων ηλιθίων, δεν έχω καμία διάθεση να ασοχληθώ. Δεν μπορώ άλλο. Βαρέθηκα μ’ αυτές τις αηδίες. Κουράστηκα. Αν δεν αφήσουμε τα ζώα εκτός γηπέδων, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τις κοπριές τους. Μου έκανε, όμως, τρομερή εντύπωση του γεγονός ότι όλο το γήπεδο έβριζε εν χορώ, συνεχώς, τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και τις μάνες των ΠΑΟΚτσήδων. Προφανώς οι οπαδοί του Παναθηναικού έστειλαν το μήνυμα στον Γιάννη Αλαφούζο ότι δεν γουστάρουν φιλίες, αγκαλίτσες και φιλάκια με τον Ιβάν Σαββίδη και την ομάδα του.

Το ίδιο μήνυμα, αντίστροφα, είμαι βέβαιος ότι θα στείλουν στον Σαββίδη και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον αγώνα του δεύτερου γύρου των πλέι οφ, στην Τούμπα. Ετσι θα επισφραγιστεί η διάψευση των ιδεαλιστών ηγετών των δύο ομάδων, που πίστεψαν ότι με τη στάση τους θα ανατρέψουν το πατροπαράδοτο εν Ελλάδι στάτους κβο της πώρωσης και του μίσους. Για την ώρα, είναι αδύνατο. Χρειάζεται επίμονος αγώνας. Και χρόνος αρκετός...

ΥΓ. Χαίρομαι που οι οπαδοί του Παναθηναικού δεν παύουν να τιμούν τον Σαλπιγγίδη και να αναγνωρίζουν την τετραετή προσφορά του στην ομάδα τους. Από την άλλη, στενοχωριέμαι που το κάνουν τόσο εμφαντικά. Οσο αυτοί τον αποθεώνουν, τόσο περισσότερο τον μισούν οι μόνιμοι διώκτες του στον ΠΑΟΚ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ