OPINIONS

Δεν αρκούν τα ψυχικά αποθέματα για τον ΠΑΟΚ

Δεν αρκούν τα ψυχικά αποθέματα για τον ΠΑΟΚ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης θεωρεί πολύ δύσκολο να κόψει ο ΠΑΟΚ πρώτος το νήμα στα πλέι οφ, καθώς εξακολουθεί να μην παίζει καλό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζει "απαράδεκτους" τους Λούκας, Μάρτενς και εξυμνεί τον Στοχ, που προσπαθεί να κλείσει θέση στον ΠΑΟΚ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Kαι τώρα τρέχουν, αλλά ένας Θεός μόνο ξέρει αν θα προλάβουν... Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, επηρεασμένοι από τη συντριβή στον πανικό και από τις άγριες αποδοκιμασίες οπαδών που τους “επισκέφτηκαν” στη Νέα Μεσήμβρια, αλλά και εμφανίζοντας τις γνωστές φετινές αγωνιστικές αδυναμίες τους, μπήκαν στη μάχη των πλέι οφ με απώλεια δύο βαθμών.

Το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης δεν τους επέτρεψε να επωφεληθούν από την ισοπαλία με το ίδιο σκορ στο Περιστέρι κι έτσι μέγα φαβορί για την πρωτιά στο μίνι Πρωτάθλημα παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Το οποίο σημαίνει ότι την Κυριακή στη Λεωφόρο ο μεταξύ τους αγώνας ίσως αποδειχτεί ο πιο κρίσιμος και καθοριστικός για την ανάδειξη της ομάδας που θα χτυπήσει την πόρτα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με κατοχή μπάλας 67%-33% και με 12-2 κόρνερ, το μόνο που κατόρθωσε ο ΠΑΟΚ ήταν να πάρει ένα βαθμό μέσα στην Τούμπα. Ενδεικτικό της νευρικότητας που “έπνιξε” τους παίκτες του και της αδυναμίας τους να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Αφού “πέταξε” όλο το πρώτο ημίχρονο με άφθονη τσαπατσουλιά και με μηδέν ευκαιρίες, “ξύπνησε” στο δεύτερο, πίεσε, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες χάρη σε ατομικές ενέργειες ορισμένων παικτών του, αλλά στο φινάλε στάθηκε και άτυχος, καθώς στην ίδια φάση χάθηκε το γκολ τρεις φορές από καθαρές συμπτώσεις και εξ αιτίας της ετοιμότητας του Χερνάντεζ.

Κορυφαίος και σκόρερ ο Στοχ, που βάλθηκε να “κλείσει” θέση στον ΠΑΟΚ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τον ακολούθησε ο Νάτχο, με την ωραία ασίστ στο γκολ και ορισμένες ακόμη εύστοχες μεταβιβάσεις, μολονότι από έναν παίκτη της δική του φήμης λογικό να περιμένει κανείς πολλά περισσότερα. Οι αμυντικοί δεν πρέπει να κατηγορηθούν για την ισοπαλία. Ούτε ο Κάτσε, που, όπως πάντα, έτρεχε ασταμάτητα και ήταν παντού.

Ούτε και ο Βούκιτς με τον Κουλούρη, που βοήθησαν να αλλάξει η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Ούτε και ο Αθανασιάδης, που μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο έδινε μάχες με τον θηριώδη Σανκαρέ. Τρεις φορές πήρε σωστά την μπάλα ο Κλάους και στις δύο θα μπορούσε να σκοράρει αν δεν απέκρουε με τα πόδια και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει ο Χερνάντεζε. Ολοι μαζί, όμως, δεν ρολάρισαν σαν ομάδα. Η τελική πάσα ήταν κατά κανόνα λανθασμένη, όπως και η τελική ενέργεια. Παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, έλειψαν, για πολλοστή φορά, οι καλοί συνδυασμοί και η ορθόδοξη ανάπτυξη.

Υπήρχαν όμως και οι εντελώς αδύναμοι κρίκοι. Η, μάλλον, οι εντελώς άχρηστοι. Μάρτενς και Λούκας συνγαωνίστηκαν σε ανυπαρξία. Ηταν από τραγικοί έως απράδεκτοι. Κι όταν οι δύο από τους πέντε επιθετικογενείς παίκτες μιας ενδεκάδας είναι σα να μην υπάρχουν, πολύ δύσκολα μπορεί αυτή η ομάδα να ρολάρει. Οσο για τον Γλύκο, δείχνει να κάνει βήματα πίσω. Ο,τι πάει μέσα, “γράφει”.

Η Τούμπα ήταν σχεδόν άδεια. Λάθος, αλλά λογικό. Οι περισσότεροι, απογοητευμένοι από το σοκ της τεσσάρας και την άθλια εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου, ξέχασαν ότι ο βασικός στόχος της φρετινής χρονιάς ήταν και εξακολουθεί να είναι η πρωτιά στα πλέι οφ. Δεν νοείται να εγκαταλείψουν την ομάδα, αλλά ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει μετά από τόσο χοντρό “ξενέρωμα”;

Από την άλλη πλευρά, ίσως να συνέβαιναν... άλλα σε μια γεμάτη Τούμπα, μετά τη νέα αποτυχία. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ηρεμία και, σ' αυτή τη φάση, όσο λιγότερη είναι η πίεση από τους οπαδούς, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να συνέλθει η ομάδα. Αλλά το ερώτημα είναι τι μπορεί να πετύχει ακόμη κι αν συνέλθει πλήρως;

Προσωπικά, δεν την έχω ικανή να κόψει πρώτη το νήμα. Ο Παναθηναικός είναι σε πολύ κατάσταση, είναι πιο ομάδα και βρίσκεται σε ψυχική ευφορία. Ο απαλλαγμένος από άγχος Ατρόμητος είναι πολύ ποιοτικός αντίπαλος. Το ίδιο και ο Αστέρας. Αμφιβάλλω αν ΑΥΤΟΣ ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες είναι σε θέση να αφήσει πίσω του και τους τρεις, από τη στιγμή που δεν μπορεί να παίξει μπάλα.

Το κυριότερο για μια ομάδα είναι να παίζει μπάλα. Ο κόσμος, ο τσαμπουκάς και η εύνοια της τύχης είναι κι αυτοί σημαντικοί παράγοντες, αλλά δεν φτάνουν. Είπε ο Γεωργιάδης ότι ελπίζει να βρουν οι παίκτες του τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουν την προσπάθεια. Απαραίτητα είναι και τα ψυχικά αποθέματα, αλλά όταν δεν μπορείς να φερθείς όμορφα στο τόπι, δεν σου το κάνει το χατίρι. Θέλει τέχνη το τόπι...

Μακάρι για τον ΠΑΟΚ να πέσω έξω. Μακάρι για τον ΠΑΟΚ να μετουσιωθούν σε πράξεις όσα είπε ο Μίροσλαβ Στοχ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναικό και μετά την ανάδειξή του ως MVP στο παιχνίδι με τον Αστέρα: “Χρωστάμε στον κόσμο μας ένα καλό ματς εκτός έδρας και ελπίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Καταλαβαίνω τους οπαδούς μας που δεν ήρθαν στο γήπεδο. Κι εμείς είμαστε απογοητευμένοι που δεν πήραμε το Κύπελλο, αλλά τώρα θα πάμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και θα τους περιμένουμε πάλι στην Τούμπα...”

Κάποιες ερωτήσεις αντί υστερόγραφου:

-Για να επανέλθουν στην ομάδα οι Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Νίνης, τώρα που είναι όλοι απαραίτητοι, θα χρειαστεί να δώσουν άδεια όσοι δεν τους “γουστάρουν”;

-Ο Χακόμπο, ο οποίος μια χαρά πληρώνεται, μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει, είναι χρήσιμος μόνο για τις προπονήσεις;

-Εχει καταλάβει άραγε ο Ιβάν Σαββίδης ότι πρέπει να φτιάξει πραγματικά μεγάλη ομάδα με πραγματικά μεγάλους παίκτες, αλλά και ότι πρέπει πρώτα να φτιάξει μια σοβαρή ΠΑΕ με σοβαρά στελέχη σε όλα τα πόστα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ