OPINIONS

Αισιόδοξα μηνύματα από πέντε

Αισιόδοξα μηνύματα από πέντε
INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης ξεχωρίζει πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ που παρουσίασαν ελπιδοφόρα στοιχεία στο 3-0 επί του Πανθρακικού, επισημαίνοντας ότι, για μία ακόμη φορά, η μεσοεπιθετική απόδοση της ομάδας ήταν μέτρια

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αδιάφορος ήταν αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ στο 3-0 επί του Πανθρακικού. Και μόνο επιμέρους ενθαρρυντικά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από την απόδοσή του, που, συνολικά, ήταν μέτρια. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μεσοεπιθετική λειτουργία του.

Ας τα πάρουμε ένα - ένα:

Ο Κάτσε από τη στιγμή που ξαναμπήκε στην ομάδα είναι θαυμάσιος. “Εξαφανίστηκε” μόνο στο ματς με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο, αλλά εκεί ήταν φυσιολογικό. Δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του δίπλα που να ανταποκρίνεται στα στοιχειώδη.

Με τόσο κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ σ' εκείνο το παιχνίδι, ένας κούκος ήταν αδύνατο να φέρει την άνοιξη. Οσα πειράματα και να κάνει ο Στέφενς, όσους παίκτες και να αλλάξει στα χαφ, μου φαίνεται ότι μοναδικός αναντικατάστατος πλέον θα είναι ο Κάτσε. Και δικιαιολογήμενα. Τόσο πετυχημένος ρολίστας σαν αυτόν δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Ο Λίνο είναι αξιοθαύμαστος. Κουρασμένος ή ξεκούραστος, ξεχωρίζει πάντοτε, όχι μόνο με τη δεξιοτεχνία του, αλλά και τον ενθουσιασμό του. Δεν τον αγαπάει αναίτια ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ούτε τυχαία τον αποθέωσε και αυτή την Κυριακή τραγουδώντας το όνομά του.

Με Κατσουράνη και Τζαβέλλα “δένει” καλά το κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ. Για ένα ακόμη παιχνίδι, η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ με τους δύο “κολλητούς” να παίζουν στόπερ. Ούτε αυτό είναι συμπτωματικό. Το ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι και ο Ινσαουράλδε δείχνει πως είναι μια αξιόπιστη λύση. Είναι ποιοτικός ο Αργεντίνος. Σοβαρός, ψύχραιμος και ξέρει μπάλα. Με τον Βιτόρ να γίνεται καλά, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μια τετράδα κεντρικών αμυντικών, που, αν μη τι άλλο, δεν θα τον “προδίδει” εύκολα.

Ο Βούκιτς είναι ο άνθρωπος που δίνει λύσεις όταν έρχεται από τον πάγκο. “Καρατσεκαρισμένο” πλέον. Η εμπειρία του, η δεξιοτεχνία του, αλλά και οι δυνάμεις που έχει όταν μπαίνει να παίξει για ένα ημίρωτο, τον βοηθούν να πετυχαίνει γκολ και, γενικά, να κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του. Οσο θα αντέχουν τα πόδια του, θα είναι χρήσιμος.

Έτερον θετικό δεν βρήκα από αυτό το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Ο Νάτχο ήταν υποτονικός και δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στον αγώνα. Ο Λάζαρ παρέμεινε στον δικό του... χαλαρό κόσμο, μολονότι ήταν από τους πιο καλούς στον αγώνα με την Μπενφίκα, ο Χούσεν δεν είχε καλές ενέργειες, αλλά βίωσε κι αυτός την “απομόνωση” στην κορυφή, όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τον Αθανασιάδη, ενώ ο Στοχ, παρά τη διάθεσή του και τα τρεξίματα που έκανε, πρόσθεσε ένα ακόμη... τίποτε στην προσφορά του στον ΠΑΟΚ εδώ και κάμποσους πλέον μήνες.

Προφανώς, για τη μάχη της Πέμπτης στο “Ντα Λουζ” ο Χουμπ Στέφενς θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μια ενδεκάδα που θα πιστεύει, ή θα ελπίζει, έστω, ότι είναι ικανή να πετύχει το θαύμα. Εχει ενδιαφέρον να δούμε ποιους 11 θεωρεί πιο ικανούς αυτήν την περίοδο. Και πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει το πώς θα συμπεριφερθεί αγωνιστικά η ομάδα σ' αυτό το πολύ δύσκολο ματς, από τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται και με την πλάτη στον τοίχο μετά το 0-1 του αγώνα της Τούμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ