OPINIONS

Τρίπτυχο κορυφής

Τρίπτυχο κορυφής

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τους ξεκάθαρους ρόλους στον Παναθηναϊκό Superfoods, τα τρία στοιχεία στην ταυτότητα της ομάδας και τον Ντεμέτρις Νίκολς.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για τους "πράσινους"στο Καρπενήσι ολοκληρώθηκε και πλέον θα μπουν στο επόμενο κομμάτι, αυτό των φιλικών όπου θα βγουν και τα πρώτα σοβαρά συμπεράσματα.

Από τις μέρες που πέρασε η ομάδα στο βουνό, αυτό που βγαίνει σαν γενική εικόνα είναι πως θα δούμε ένα σύνολο σαφώς πιο γρήγορο από πέρσι (άλλωστε γίνεται ξεκάθαρο από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ), με ξεκάθαρους ρόλους για τους παίκτες, κάτι το οποίο δίνει σε όλους κίνητρο αφού γνωρίζουν πως θα έχουν τον χρόνο τους, ώστε να δείξουν τις δυνατότητες τους.

Ταχύτητα, εκτέλεση και η γνώριμη άμυνα

Χωρίς τον Κρις Σίνγκλετον που ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί και τον Ντεμέτρις Νικολς που υπέγραψε πριν από λίγες ώρες , αυτό που έγινε σαφές από τις πρώτες προπονήσεις στο Καρπενήσι είναι πως ο Παναθηναϊκός Superfoods, θα έχει πολλά διαστήματα την ερχόμενη σεζόν που θα είναι καταιγιστικός. Θα παίζει σε υψηλές ταχύτητες αφού τον ρυθμό θα δίνουν οι Νικ Καλάθης, Μάικ Τζέιμς και Νίκος Παππάς. Θα παίζει σε υψηλές ταχύτητες όχι μόνο στον αιφνιδιασμό αλλά σε πολλά κομμάτια της επίθεσης. Άλλωστε αυτό τον ρυθμό μπορούν να υποστηρίξουν και οι υπόλοιποι παίκτες όπως ο Γκιστ και ο Σίνγκλετον. Από κει και έπειτα όταν πατάει στο παρκέ ο Γιάννης Μπουρούσης, θα γίνεται σημείο αναφοράς και θ’ αλλάζει ο τρόπος σκέψης στην τακτική του "τριφυλλιού".

Το δεύτερο κομμάτι που θα δούμε έντονα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο είναι αυτό της εκτέλεσης. Οι "πράσινοι" διαθέτουν πολλούς παίκτες που μπορούν ν’ απειλήσουν από μακρινή απόσταση αλλά το εντυπωσιακό είναι πως γίνεται με μεγάλη συνέπεια από τους ψηλούς. Δηλαδή, οι Μπουρούσης, Σίνγκλετον, Φώτσης και Νίκολς, έχουν μεγάλα ποσοστά από τα 6.75 και αυτό όπως γίνεται αντιληπτό θα δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους οι οποίοι θ’ αναγκάζονται να βγαίνουν μακριά από της ρακέτα τους πολύ συχνά.

Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν, είναι πως μιλάμε για μία ομάδα γρήγορη με πλούσιο ταλέντο που επιθετικά θα είναι καταιγιστική αλλά δεν θα ξεχνάει τις βασικές αρχές της στην άμυνα. Αυτό είναι το τρίτο αλλά βασικό στοιχείο που δουλεύει ο Αργύρης Πεδουλάκης αλλά το έργο του είναι πολύ πιο εύκολο φέτος. Ο λόγος είναι πως διαθέτει παίκτες που μπορούν να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα και βέβαια να πάει με ευκολία στις αλλαγές, κάτι το οποίο είχαμε συνηθίσει στην πρώτη του θητεία στους "πράσινους".

Ο… πολύτιμος Νίκολς

Τις τελευταίες ώρες ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε τις θέσεις των ξένων του με τον Ντεμέτρις Νίκολς. Πριν φτάσει εκεί η ομάδα του "τριφυλλιού", πάλεψε για να συνεχίσει τις υπερβάσεις αλλά οι περιπτώσεις που κυνήγησε είχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να πάει σε ξένο φόργουορντ, ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ ήταν πάντα ψηλά στη λίστα. Ο Οκάρο Ουάιτ επέλεξε να παλέψει με όλες του δυνάμεις για το ΝΒΑ και είναι διατεθειμένος να πάει ακόμα και στο NBDL, οπότε η λύση του Νίκολς ήταν μονόδρομος, καθώς οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να περιμένουν περισσότερο.

Ίσως αυτή η επιλογή ν’ αποδειχθεί η καλύτερη καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έρχεται με πολλές εμπειρίες από την τελευταία διετία στην ΤΣΣΚΑ, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Έχει τα στοιχεία που επιθυμεί ο Πεδουλάκης για την άμυνα και καλό σουτ από τα 6.75. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να κάνει σωστά τη δουλειά του, χωρίς ν’ απαιτεί τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής για ν’ αποδώσει. Τα πρώτα βήματα λοιπόν, για τη νέα σεζόν μοιάζουν θετικά αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι οι δύο παίκτες που θα μείνουν εκτός στον πρώτο γύρο της Basket League και πως θα το διαχειριστεί το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ