OPINIONS

Το θολωμένο του μυαλό

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό, τις… ζαριές στα κρίσιμα σημεία και το ματς «κλειδί» στο ΟΑΚΑ.

Η εικόνα στον πρώτο τελικό τηςStoiximan.grBasketLeagueθύμισε άλλες περιπτώσεις όπου ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΣΕΦ. Αυτή την φορά όμως, οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και η αλήθεια είναι πως έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, ώστε να προηγηθούν στη σειρά απέναντι στον Ολυμπιακό .

Οι "πράσινοι" χωρίς να εντυπωσιάσουν, είδαν να πηγαίνει το ματς εκεί που ήθελαν και δύσκολα θα βρουν ξανά τους "ερυθρόλευκους" σε τέτοια κατάσταση, οπότε πλέον πρέπει ν’ ανεβάσουν την απόδοσή τους και αν χρειαστεί να δείξουν κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο τη δεδομένη στιγμή. Είναι ώρα και ο Τσάβι Πασκουάλ ν’ αποφασίσει με ποιους παίκτες θα δώσει την τελική μάχη…

Σε μία σεζόν όπου οι "πράσινοι" είναι ικανοί για όλα, έφτασαν μία ανάσα από τοbreakκι εκεί παρουσίασαν το γνωστό τους πρόσωπο πηγαίνοντας σε επιθέσεις απελπισίας. Όλοι θα συμφωνήσουν πως σε προηγούμενες χρονιές, εφόσον ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο κρίσιμο σημείο, θα είχε πάρει και το παιχνίδι. Τα πράγματα όμως, έχουν αλλάξει για τα καλά αφού πλέον δεν υπάρχει ο παίκτης ο οποίος θα πάρει την σωστή απόφαση στο κρίσιμο σημείο και θα δώσει το σύνθημα στους υπόλοιπους. Δεν υπήρξε εκείνος που θα βγει μπροστά και η ομάδα του "τριφυλλιού" γι’ ακόμα μία φορά έφτασε να παρακολουθεί τις… ζαριές του Μάικ Τζέιμς ο οποίος εδώ και καιρό είναι σα να κάνει διακοπές ενώ ο Νικ Καλάθης δεν μπόρεσε να δώσει κάτι παραπάνω όταν η μπάλα "έκαιγε".

Πάλεψε μέχρι την "αυτοκτονία"

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Η πρόθεση του "τριφυλλιού" από το ξεκίνημα ήταν ν’ ακουμπήσει την μπάλα κοντά στο καλάθι, με τον Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ έδωσε πολλές μάχες και είχε καλή απόδοση, παρότι οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν να τον "χτυπήσουν" στα πόδια και να χαθεί η αμυντική ισορροπία, όμως δεν είχε το ανάλογο στήριγμα σε αυτή την προσπάθεια.

Επί της ουσίας ο Μπουρούσης μαζί με τον Ρίβερς ήταν εκείνοι που κρατούσαν όρθιο τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή που οι βασικοί πόιντ γκαρντ (Καλάθης και Τζέιμς) είχαν 4/20 σουτ, πέντε από τα οκτώ λάθη συνολικά. Παρόλα αυτά ξεκινώντας από την άμυνα το ματς πήγε εκεί που ήθελαν οι "πράσινοι," που πάλεψαν μέχρι να κριθεί στις λεπτομέρειες και στις κακές αποφάσεις που είχαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Όπως έχει αποδειχτεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι "πράσινοι" για να φτάσουν στον στόχο τους, πρέπει να είναι εύστοχοι από τα 6.75 και στις προσωπικές ενέργειες στο τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση, δύσκολα βρίσκουν τη λύση όπως κι έγινε. Όπως γίνεται αντιληπτό, το ματς της Πέμπτης είναι το πιο κρίσιμο σε αυτή τη σειρά, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να δείξει πως αντιδρά και να φτάσει στην ισοφάριση.

Τώρα δεν παίζει ρόλο η εικόνα αλλά μόνο το θετικό αποτέλεσμα. Είναι δεδομένο πως οι "πράσινοι" περιμένουν, πράγματα από τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος είναι εκτός φόρμας αλλά έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το ζητούμενο στο σημείο που έχουμε φτάσει είναι ο Πασκουάλ να καταλάβει πού μπορεί να στηριχθεί στις επόμενες μάχες, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο και ν’ ανατρέψει την κατάσταση αφού η ομάδα του "τριφυλλιού" είναι στα σχοινιά, όχι στο σκορ στη σειρά των τελικών. αλλά περισσότερο αγωνιστικά και ψυχολογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ