OPINIONS

Το μεγάλο στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πλέον παίζει σε άλλες ταχύτητες, την επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς και τα λόγια του Βλάντε Ντίβατς.

Με το… γκάζι πατημένο πέρασε ο Παναθηναϊκός από το κλειστό της Πυλαίας και οι «πράσινοι» δείχνουν πως επιδιώκουν να παίξουν σε άλλες ταχύτητες από αυτές που είχαμε συνηθίσει μέχρι πριν από λίγο διάστημα. Δηλαδή, πριν γίνουν οι κινήσεις ενίσχυσης του «τριφυλλιού» που μετέτρεψε σε… καλοκαίρι τον Φεβρουάριο, ώστε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια των υποχρεώσεων του.

Ο Παναθηναϊκός δεν το παράτησε, το αντίθετο μάλιστα, μετά το ματς στο ΣΕΦ πείσμωσε και αυτό φάνηκε λίγες ημέρες αργότερα όταν και ξεκίνησε τις προσθήκες ανεξαρτήτως του κόστους. Τα πρώτα δείγματα από την παρουσία του Μαρκίζ Χέινς και του Έλιοτ Ουίλιαμς, τα βλέπουμε καθώς στην περιφέρεια έχει προστεθεί τόσο ταχύτητα όσο και ποιότητα με τον δεύτερο να παρουσιάζει στο παρκέ το επιθετικό του ταλέντο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί ν’ αλλάξει επίπεδο τους «πράσινους». Τα γρήγορα πόδια πλέον κάνουν τη διαφορά, κάτι που αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για την ομάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό ενώ με τους ήδη υπάρχοντες στις θέσεις των γκαρντ ο Παναθηναϊκός έχει δυναμώσει αισθητά.

Από κει και πέρα, στο τελευταίο τεστ πριν μπούμε στον δεύτερο γύρο του Top16, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού έβγαλε ενέργεια και φρεσκάδα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης χωρίς ν’ αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μάλιστα, από πολύ νωρίς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και να κάνει αρκετές δοκιμές, προσφέροντας παράλληλα πλούσιο θέαμα. Η αναμέτρηση από νωρίς έπαψε να έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί, παρότι στο τελευταία δεκάλεπτο κατέβασε την ένταση κάνοντας 20 λάθη!

Η ώρα της κρίσης

Πλέον η μπάλα περνάει στα χέρια του Τζόρτζεβιτς αφού καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλει τους νέους παίκτες στο κλίμα για τις κρίσιμες αναμετρήσεις που έρχονται κυρίως στον δεύτερο γύρο του Top 16, έχοντας πάρει και το ρίσκο της τελευταίας στιγμής. Ο λόγος φυσικά για τον Βινς Χάντερ ο οποίος θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα στις αρχές της εβδομάδας. Εδώ που τα λέμε, τέτοια περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει για την τελευταία του επιλογή και από την στιγμή που δεν μπόρεσε να βγάλει παίκτες που είχαν συμβόλαιο από ευρωπαϊκές ομάδες. Το ζήτημα είναι πως οι «πράσινοι» θα μπουν στις μάχες της πρόκρισης για τα πλέι οφ της Euroleague με δύο παίκτες από το NBDL. O Oυίλιαμς που είναι σαφώς πιο έμπειρος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, κάτι το οποίο φαίνεται από τις πρώτες του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν γνωρίζουμε πως θ’ ανταποκριθεί ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και σε μία κρίσιμη περίοδο για τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός των «πράσινων» το έψαξε αρκετά γι’ αυτή την επιλογή κι έκρινε πως ο Χάντερ έχει όλα τα στοιχεία που έψαχνε. Μάλιστα σε όλη αυτή την αναζήτηση μεταξύ άλλων πήρε και την γνώμη του GM των Σακραμέντο Κινγκς Βλάντε Ντίβατς. Άλλωστε οι Ρενο Μπιγκχόρνς είναι η θυγατρική των Κινγκς στο NBDL ενώ υπεύθυνος είναι ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δύσκολο ο Τζόρτζεβιτς να συλλέξει πληροφορίες για να καταλήξει. Πλέον όλα θα κριθούν στην πράξη, ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς πιο ενισχυμένος, πιο ποιοτικός και ξεκάθαρα πιο γρήγορος άρα αυτό που μένει είναι να δείξει τη δύναμη του στο παρκέ, στα ματς τα οποία έρχονται. Στην τελική ευθεία για όλους τους στόχους ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα έχει ένα πλούσιο ρόστερ να διαχειριστεί, ώστε να πάρει από τον κάθε παίκτη το καλύτερο και να πετύχει χωρίς να υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως θα μείνουν κανονικά οι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς για την Euroleague. Για την ώρα όμως, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ματς με τη Φενέρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι «πράσινοι» έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ανεβάσουν στροφές και γιατί όχι να πάρουν ακόμα και πρόκριση με πλεονέκτημα, προχωρώντας βήμα-βήμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ