OPINIONS

Το άγγιγμα του Σάλε!

Το άγγιγμα του Σάλε!
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα πολλά κέρδη που θ’ αποκομίσει ο Παναθηναϊκός από τη νίκη στο ντέρμπι, τον… αέρα που δίνει ο Τζόρτζεβιτς και αποθεώνει τον Όγκνιεν Κούζμιτς.

Τώρα μπορούμε ν’ αναλύσουμε τον Παναθηναϊκό καθώς αποδείχθηκε πως η ήττα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν σήμαινε απολύτως τίποτα για τη συνέχεια της ομάδας. Αυτή η βραδιά στο ΟΑΚΑ ήταν όλα τα λεφτά για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του. Το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η μισή χρονιά, αφού οι «πράσινοι» πλέον θα ηρεμήσουν μέχρι τοTop16. Έχουν πάρει προβάδισμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο κι έχουν κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Και δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Η καλύτερη απάντηση δηλαδή μετά τις ήττες στο τέλος της περσινής περιόδου. Τι άλλο θα μπορούσαν να περιμένουν στον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας τη σεζόν με ένα πρόγραμμα… βουνό.Πλέον έχουν όλο το περιθώριο να ηρεμήσουν και να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους οι οποίες αναμφισβήτητα είναι πολλές. Ας δούμε τι συνέβη σε αυτό το δεύτερο ντέρμπι, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να βάζει τη «σφραγίδα» του. Δεν άλλαξε το πλάνο του κατά πολύ, ακόμα και όταν η αναμέτρηση δεν πήγαινε καλά στη διάρκεια της.

Το κυριότερο όμως, είναι πως με την προσωπικότητα του, δίνει… αέρα στους παίκτες του και αίσθηση υπεροχής. Οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού άλλωστε, ήταν εκείνες που «καθάρισαν» το ματς, όταν η ομάδα του «τριφυλλιού» αναζητούσε το ξέσπασμα. Καλύτερο παράδειγμα από το τρίποντο του Αντώνη Φώτση, στην τελευταία περίοδο δεν υπάρχει…Στο ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως διαθέτει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν το κρίσιμο σουτ και να ευστοχήσουν, ακόμα και σε βραδιές που η ομάδα δεν πραγματοποιεί καλή εμφάνιση.

Δημιούργησαν οι ψηλοί, ήρωας ο Κούζμιτς

Ένα από τα κυριότερα σημεία για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ήταν πως βρήκε δημιουργία από τους ψηλούς, είτε όταν ήταν στο παρκέ ο Ραντούλιτσα, είτε με τον Κούζμιτς. Αξίζει να κάνουμε μια ειδική αναφορά στον δεύτερο ο οποίος έχει αποδοκιμαστεί αρκετά. Ο Σέρβος σέντερ, ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και σταματούσε τα πικ εντ ρολ των «ερυθρόλευκων» ενώ έδωσε το κάτι παραπάνω και επιθετικά στο διάστημα που πάτησε το παρκέ. Τόσο στο σημείο που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αντεπίθεση όσο και στα κρίσιμα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Του αξίζει αυτή η αναφορά καθώς δεν έκρυβε την χαρά του όχι μόνο για τη νίκη αλλά και την γέννηση του γιου του.

Ηρεμία, υπομονή και ο Γκιστ στο "5"

Ο Παναθηναϊκός απ’ τον πάγκο ήταν ήρεμος και συνέχισε το ίδιο πλάνο στην άμυνα. Με υπομονή ξεκίνησε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και στην αρχή της δεύτερης περιόδου έκανε την αντεπίθεσή του, με χαμηλό σχήμα, τρία γκαρντ και τον Τζέιμς Γκιστ στο «5». Με τον Αμερικανό στην πεντάδα έπαιξε καλύτερη άμυνα.Στη συνέχεια με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στο παρκέβρήκε… κολώνα ακουμπώντας την μπάλα στην επίθεση. Αμυντικά είχε πολλή ενέργεια και… έκρυψε τον Σέρβο σέντερ όταν χρειάστηκε, σε ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές του Βασίλη Σπανούλη.

Εξαιρετικό διάβασμα κι εκτέλεση

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε στις τεράστιες προσωπικότητες που διαθέτει στο ρόστερ του. Παρά το γεγονός πως έκανε αρκετά λάθη και σε κάποιες περιπτώσεις παιδαριώδη βρήκε τον τρόπο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Διάβασε άψογα από τον πάγκο το παιχνίδι και προσπάθησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς να εκμεταλλευτεί τον Μίροσλαβ Ράντσουλιτσα κοντά στο καλάθι βρίσκοντας λύσεις. Ήταν εξαιρετικό το σύστημα που βγήκε το ελεύθερο τρίποντο του Αντώνη Φώτση και ο έμπειρος φόργουορντ έκανε αυτό που ξέρει καλά: Να εκτελεί από τα 6.75.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος είχε πολύ καλές επιλογές στο πικ εντ ρολ. Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Σάσα Πάβλοβιτς με το καθοριστικό καλάθι που σημείωσε λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης.Το μεγάλο ντέρμπι ανήκει πλέον στο παρελθόν αλλά όπως και να το κάνουμε αποτελεί την καλύτερη βάση, ώστε ο Παναθηναϊκός να πατήσει και να ξεκινήσει την πορεία του για τους στόχους που έχει θέσει μέσα στη σεζόν.

Ακόμα έχει πολύ δρόμο και ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει τον χρόνο να δουλέψει αρκετά με τους παίκτες του συνδυάζοντας όμως και τ’ αποτελέσματα. Γι’ αυτό η προσοχή όλων έχει στραφεί στο ματς με την Καρσίγιακα, ώστε να έρθει η πρώτη νίκη στηEuroleague. Πλέον το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό αρκεί ο Παναθηναϊκός να μην παρασυρθεί μόνο από τις νίκες επί των «ερυθρόλευκων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ