OPINIONS

Εμπάκουε vs Τάιους

Εμπάκουε vs Τάιους

Ο Γιώργος Οικονόμου αποκαλύπτει τις ξεκάθαρες επιλογές του Παναθηναϊκού που θα είναι ένας εκ των δύο παικτών εφόσον δεν απαντήσει θετικά ο Κρις Σίνγκλετον.

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού προχωράει χωρίς βιασύνη και αυτό έχει μια ξεκάθαρη εξήγηση: Οι "πράσινοι" εξετάζουν με λεπτομέρεια κάθε τους κίνηση καθώς η συμπλήρωση του ρόστερ είναι ένα παζλ, κάτι το οποίο σημαίνει πως όλα τα κομμάτια πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες η ομάδα του "τριφυλλιού" έχει δώσει προτεραιότητα στην απόκτηση ενός Έλληνα σέντερ, ωστόσο έχουμε αναλύσει τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπαγιάννης μετακομίζει στο ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Η επόμενη κίνηση θα είναι ο ξένος ψηλός.

Σε αυτή το ζήτημα, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια καλή πρόταση στον Κρις Σίνγκλετον, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη χωρίς να έχει βρεθεί σημείο επαφής τα τελευταία 24ωρα αφού ο παίκτης ανέβασε τις απαιτήσεις του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πρόοδος. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα με τον Αμερικανό σέντερ, τότε οι "πράσινοι" θα στραφούν σε μία εκ των δύο λύσεων: Tρεβόρ Εμπάκουε ή Άλεξ Τάιους!

Ο πρώτος έχει συμβόλαιο με την Μακάμπι, αλλά εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στην αγορά, ενώ ο δεύτερος δεν υπολογίζεται από την Αναντολού Εφές και την 1η Ιουλίου αναμένεται να μείνει ελεύθερος.

Παλιοί… γνώριμοι

Ο Τάιους το περσινό καλοκαίρι έφτασε μία… ανάσα από τον Παναθηναϊκό πριν πάει στην Τουρκία και φέτος μπήκε ξανά στο στόχαστρο. Τα συν για τον 28χρονο σέντερ (υψ. 2.03) είναι πως έχει ισραηλινό διαβατήριο, άρα αγωνίζεται ως κοινοτικός και φυσικά η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει από την Euroleague.

Σε 24 αγώνες με την Αναντόλου Εφές που γενικότερα η ομάδα είχε μια προβληματική σεζόν, ο Τάιους είχε 5,9 πόντους και 3 ριμπάουντ. Έχει τ’ αγωνιστικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Αργύρης Πεδουλάκης και γι’ αυτό έχει μπει στο… μικροσκόπιο. Κάτι, ανάλογο συμβαίνει και με τον Τρεβόρ Εμπάκουε. Ο Αμερικανονιγηριανός σέντερ (25χρ., υψ.2.07) συμμετείχε σε 10 αναμετρήσεις στη Euroleague, με 6.9 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με την φανέλα της Μακάμπι. Στο Eurocup, σε πέντε αναμετρήσεις είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά ως γνωστόν σε μία κακή χρονιά για την Μακάμπι.

Η περίπτωση του Εμπάκουε είναι πιο δύσκολη αφού έχει συμβόλαιο με την ομάδα, δίχως όμως αυτό να αποτελεί εμπόδιο αφού είναι πιθανό να αποχωρήσει από το Τελ Αβίβ. Αυτές είναι οι επιδόσεις τους την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε αλλά όπως και να έχει είναι δύο πολύ καλές λύσεις για τον Παναθηναϊκό που έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο -εφόσον δεν προχωρήσει η υπόθεση Σίνγκλετον- προκειμένου να ταιριάζουν αγωνιστικά οι παίκτες που θ’ αποκτηθούν για να ενισχυθεί η φροντ λάιν.

Οι όποιες εξελίξεις πάντως, πιθανότατα θα τρέξουν μέσα στην εβδομάδα, ώστε οι "πράσινοι" να ξεκινήσουν την μεταγραφική τους ενίσχυση, κλείνοντας πρώτα τη γραμμή των ψηλών, προκειμένου στη συνέχεια να στραφεί στα υπόλοιπα ζητήματα, χωρίς να υπάρχει βιασύνη και πάντα με ποιοτικούς παίκτες που θα συμπληρώσουν ιδανικά τον κορμό τον οποίο υπάρχει και φυσικά θα την βοηθήσουν να επιτευχθούν οι στόχοι την ερχόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ