OPINIONS

Σαλάτα... του ΣΕΦ

Σαλάτα... του ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την παράδοση άνευ όρων του Παναθηναϊκού Superfoods, την τραγική εικόνα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όσα ξέχασαν οι ''πράσινοι''. Απαγορεύεται να μην παλέψεις σε τέτοιο ματς...

Πολλοί γνώριζαν πως οι “πράσινοι” δεν είναι έτοιμοι, τουλάχιστον στο επίπεδο που επιθυμούν οι ίδιοι. Σίγουρα είναι νωρίς στη σεζόν και τίποτα δεν κρίνεται από την δεύτερη αγωνιστική τηςStoiximan.gr Basket League,καθώς ακόμα και με μειονέκτημα έδρας να παίξεις στους τελικούς, μπορείς να διεκδικήσεις τον τίτλο. Απαγορεύεται όμως, να μην παλέψεις σε ένα ντέρμπι και να παρουσιάζεις τόσο κακή εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Μία εικόνα που έμοιαζε με... ναυάγιο χωρίς αρχή και τέλος. Το πώς θα είναι η ομάδα του “τριφυλλιού” στον δεύτερο γύρο με συν δύο παίκτες είναι άλλη κουβέντα. Προφανώς θα είναι διαφορετική και καλύτερη αλλά το πρώτο ντέρμπι της σεζόν δεν είναι καμπανάκι. Είναι καμπάνα! Και κυρίως για όσα θ' ακολουθήσουν στηνEuroLeague,εκεί όπου κάθε λάθος θα τιμωρείται.

Toσοκ από τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς δεν έχει ξεπεραστεί, αγωνιστικά πάντα, αφού οι “πράσινοι” για δύο μήνες δούλευαν σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και μέσα σε λίγες ημέρες προσπαθούν να το αλλάξουν. Αυτό όμως, έχει μεγάλη διαφορά όταν χαρίζεις 20 επιθετικά ριμπάουντ κι ενώ λίγες μέρες νωρίτερα το έχεις κάνει ξανά κόντρα στη Ζαλγκίρις. Με τόσες δεύτερες επιθέσεις “δώρο” στους “ερυθρόλευκους” και με μόλις 10 ασίστ δεν μπορείς ν' απειλήσεις. Τα ζητούμενα για τον Παναθηναϊκό, ώστε να έχει τύχη ήταν να ελέγξει τα ριμπάουντ, να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να τρέξει, να δώσει λύσεις ο Μπουρούσης και να έχει καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75. Τίποτα απ' αυτά δεν συνέβησαν σε μεγάλο βαθμό αν και ο διεθνής σέντερ ήταν ο μόνος που ξεχώρισε και σε συνδυασμό με την έλλειψη ενέργειας και μαχητικότητας ήρθε αυτή η βαριά ήττα.

Μοναδική απειλή ο Μπουρούσης, ο ίδιος Καλάθης

Έτσι, όπως κύλησε η αναμέτρηση κάθε αγωνιστική ανάλυση ίσως να είναι περιττή αλλά η κακή βραδιά φάνηκε από την αρχή. Ο Αργύρης Πεδουλάκης όπως αναμενόταν, επέλεξε να πάει με αλλαγές στην άμυνα στο ξεκίνημα θέλοντας να σταματήσει τον Σπανούλη που δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Η ομάδα του “τριφυλλιού” προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό αλλά πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν διάβασε σωστά και δεν εκμεταλλεύτηκε τις υψομετρικές διαφορές που δημιουργήθηκαν από τις περιστροφές.

Μοναδική απειλή στην επίθεση για τους αντιπάλους ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ αλλά δεν έφτανε. Ο Παππάς κλήθηκε να δώσει λύσεις στη θέση του πόιντ γκαρντ, όμως στη συνέχεια η άμυνα των “ερυθρολεύκων” προσαρμοζόταν αναλόγως. Αυτομάτως η ομάδα του “τριφυλλιού” έμενε από επιθετικές επιλογές και όταν το ματς στράβωσε για τα καλά δεν υπήρξε κανένα σημάδι αντίδρασης, έστω για να πέσει η διαφορά.

Όσο περνούσε η ώρα αυτό που είχε ενδιαφέρον ήταν να δούμε πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κακή εικόνα που παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός που σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε να μην γνωρίζει τι ζητάει πάνω στο παρκέ. Από κει και πέρα, ο Καλάθης έμεινε 36' στο παρκέ και είχε πέντε ασίστ, τις μισές από αυτές που μοίρασαν συνολικά οι “πράσινοι” και αρκετά άστοχα σουτ, συνεχίζοντας τις κακές βραδιές του.

Αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης απλά έτσι όπως είναι η κατάσταση είναι ο μοναδικός πόιντ γκαρντ και όπως είπε ο Πεδουλάκης απαγορεύεται να είναι κακός όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Τώρα ξεκινούν τα σοβαρά, η ομάδα του “τριφυλλιού” θα ταξιδέψει στη Μόσχα απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ και ακολουθούν δύο κρίσιμοι αγώνες για τηνEuroLeague,εκτός με την Μπάμπεργκ κι εντός με τον Ερυθρό Αστέρα. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον η όποια αντίδραση στο εξής για μία ομάδα για την οποία υπάρχουν απαιτήσεις παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του Τζέιμς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ