OPINIONS

Όταν έχει κέφια ο Κρις

25/11/2016 Panathinaikos Vs Darussafaka Istanbul, for Turkish Airlines Euroleague, regular season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
25/11/2016 Panathinaikos Vs Darussafaka Istanbul, for Turkish Airlines Euroleague, regular season 2016-17, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την "τρέλα" του Σίνγκλετον μετά το πάρτι στο παιχνίδι με την Κύμη και όσα έχει επενδύσει στην απόδοσή του ο Παναθηναϊκός Superfoods.

Η εικόνα που παρουσίασε ο Κρις Σίνγκλετον στο κλειστό της Χαλκίδας , προφανώς και δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς οι δυνατότητες του είναι τεράστιες. Επιβεβαίωσε, δε, πως ο Αμερικανός φόργουορντ είναι έτοιμος να πατήσει γκάζι, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον έχει μεγάλη ανάγκη. Άλλωστε στις βραδιές που δεν είναι καλά, το πρόβλημα είναι εμφανές και μεγάλο.

Το καλοκαίρι γύρω από το όνομα του παίχτηκε ένα σήριαλ με πολλές ανατροπές αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα του "τριφυλλιού" τον κράτησε και περιμένει πολλά στη συνέχεια από εκείνον, κάτι το οποίο μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι δεδομένο πως δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν αλλά μέσα σε όλο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει μια διετία ασταμάτητα. Μέχρι να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ, χρειάστηκε αρκετά παιχνίδια για να βρει ρυθμό και το ξέσπασμα κόντρα στην Κύμη , μόνο σε καλό μπορεί να βγει για τους "πράσινους".

Ο Κρις Σίνγκλετον είναι από τους λίγους παίκτες, οι οποίοι όχι μόνο πιστεύουν στις ικανότητές τους αλλά είναι απόλυτα σίγουρος τι μπορεί να πετύχει όταν παίζει στο 100%. Είναι ευφυής και όποτε χρειάστηκε να βγει μπροστά το έκανε. Ένα παράδειγμα είναι το ματς με την Φενέρ όπου δεν είχε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος μπήκε σε όλες τις μάχες.

ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Δεν χωράει συζήτηση το γεγονός πως ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ποντάρει πολλά πάνω του σε μία ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν. Τ' αποτελέσματα όμως, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο Σίνγκλετον παραμένει πολύ αξιόπιστος σουτέρ τριών πόντων (13/29 στην EuroLeague με ποσοστό 44.8%). Είναι καθοριστικός στις άμυνες με αλλαγές του Παναθηναϊκού: είτε μιλάμε για απλή αλλαγή (ως εμπλεκόμενος στο σκριν) είτε για τριπλή αλλαγή (ως παίκτης της αδύνατης πλευράς, που καλύπτει άμεσα τον "κοντό").

Με την παρουσία του στο γήπεδο "ανοίγει" τις αντίπαλες άμυνες, είτε σκοράρει, είτε όχι με συνέπεια ο τεχνικός του "τριφυλλιού" να έχει "χτίσει" αρκετά plays πάνω στην ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ και το "ένας με έναν". Απέναντι στην Αναντολού Εφές, για παράδειγμα, "χτύπησε" πολλές φορές τον Μπράιαν Ντάνστον στα πόδια (εξ ου το 14-24 στο 8') ενώ στο τελευταίο εξάλεπτο μπόρεσε να διαχειριστεί τα τέσσερα φάουλ που είχε από το τρίτο δεκάλεπτο.

Μοναδικό ζητούμενο η πνευματική συνέπεια στην άμυνα, γιατί πολλές φορές μοιάζει εκτός ρυθμού (κάτι το οποίο βέβαια καλύπτει με τα αθλητικά του προσόντα) κι εκεί οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Όταν όμως έχει κέφια μέσα στο ματς, φαίνεται ξεκάθαρα είτε σκοράρει όπως με την Κύμη , είτε συνεισφέρει σε άλλους τομείς του παιχνιδιού για την ομάδα του.

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE

Aν πάρουμε ως σημείο αναφοράς τις αναμετρήσεις για την EuroLeague όπου έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, φαίνεται πόσα κερδίζουν οι "πράσινοι" όταν ο Σίνγκλετον βρίσκεται στην πεντάδα. Συγκεκριμένα, σε αυτά τα παιχνίδια όταν ο Αμερικανός φόργουορντ είναι στο παρκέ ο Παναθηναϊκός είναι στους +15 πόντους.

Σε αντίθετη περίπτωση οι "πράσινοι" είναι στους -12 πόντους. Επίσης με αυτόν στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ συνεπής εκτελεστικά (1.15 πόντοι/κατοχή). Με λίγα λόγια αν ο Σίνγκλετον είχε... ξενερώσει πέρσι πλέον δεν μπορεί να μπαίνει στη συζήτηση. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και φυσικά έχει κίνητρο να δείξει πως αξίζει η κουβέντα που γίνεται γύρω από το όνομα του για όσα μπορεί να προσφέρει μέσα στο γήπεδο.

Photo Credits: Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ