OPINIONS

Όλα τα ίδια μένουν!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον ΠαναθηναϊκόSuperfoodsπου δεν αλλάζει συνήθειες, την "σφραγίδα" του Τσάβι Πασκουάλ και τον χρόνο να γίνει αυτό που έχει σχεδιάσει.

Οι "πράσινοι" έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά όταν έρχονται οι νοκ άουτ αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, είναι πιστοί στα ραντεβού τους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο Τσάβι Πασκουάλ από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα του "τριφυλλιού", φαίνεται πως κρατούσε το καλύτερο για το ματς που ισοδυναμεί σε μεγάλο βαθμό με τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Είναι το κατάλληλο… φάρμακο για όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα και το σημαντικό είναι πως δίνει ηρεμία και χρόνο στον Παναθηναϊκό να δουλέψει, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Επί της ουσίας, αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που θα έρθουν κυρίως για την EuroLeague.

ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τόσο συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, ακόμα και όταν ήρθαν τα κενά διαστήματα, βρήκαν τον τρόπο ν’ αντιδράσουν χωρίς να παρασυρθούν.

Εκτελώντας μάλιστα, με πειθαρχία πλην από ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά σε αυτό βοήθησε η διαχείριση από τον Πασκουάλ που σε αυτό το ματς έδωσε το κάτι παραπάνω από τον πάγκο κι έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση του "τριφυλλιού".

Ξεκινώντας από την... έκπληξη ρίχνοντας στη μάχη τον Κένι Γκάμπριελ ο οποίος πριν από το ματς με την Αναντόλου Εφές, έδειχνε ο επικρατέστερος για να μείνει εκτός των εγχώριων διοργανώσεων.

Ο Καταλανός τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία και ο Αμερικανός φόργουορντ την εκμεταλλεύτηκε δίνοντας πράγματα για τα οποία αποκτήθηκε.

Βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ και όταν χρειάστηκε εκτέλεσε από μακρινή απόσταση, δημιουργώντας προβλήματα στους "ερυθρόλευκους" βάζοντας στην εξίσωση τον έξτρα παίκτη που είναι απαραίτητος σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση του ν’ ακουμπήσει την μπάλα κοντά στο καλάθι, να εκμεταλλευτεί τους παίκτες που μπορούν να παίξουν με πλάτη και το έκανε με μεγάλη συνέπεια.

Μέχρι την στιγμή που πάτησε στο παρκέ ο Κέι Σι Ρίβερς για να ξεκινήσει το δικό του σόου γι’ ακόμα ένα παιχνίδι. Χτυπώντας στα πικ εν ρολ ακόμα και με τους κοντούς ο Αμερικανός γκαρντ έμενε πάντα με πιο αδύναμο αντίπαλο και ξεκίνησε να δημιουργεί ρήγματα αφού στη συνέχεια βρήκε ρυθμό με αποτέλεσμα να είναι ασταμάτητος.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έβγαζε σιγουριά στο παρκέ κι έδειχνε να είναι το αφεντικό με αποκορύφωμα με τον Πασκουάλ να δείχνει απόλυτα διαβασμένος, παρουσιάζοντας κάποια νέα πράγματα. Καθοριστική συμβολή πάντως, είχε και ο Νικ Καλάθης καθώς ακόμα και οι άστοχες προσπάθειες δεν επέτρεψε να φανούν και να στοιχίσουν.

Αυτή είναι και η διαφορά στις κακές βραδιές του. Πρόσφερε έντεκα πόντους, είχε πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ ενώ έκανε μόλις ένα λάθος, όπως και ο Μάικ Τζέιμς. Όταν έχουν μόλις δύο λάθη οι κινητήριοι μοχλοί λέει πολλά για την γενικότερη λειτουργία όλης της ομάδας πάνω στο παρκέ.

Για να έρθουν όλα αυτά βέβαια, χρειάστηκε η εξαιρετική άμυνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια ξεκινώντας από τον Βασίλη Σπανούλη. Οι "πράσινοι" περιόρισαν τον χώρο στον αρχηγό του Ολυμπιακού με τη συνεισφορά και των ψηλών μετά από τα σκριν κάνοντας δύσκολο το έργο του.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του μεγάλη νίκη στη φετινή σεζόν και τώρα ο Πασκουάλ μπορεί να συνεχίσει να "χτίζει" την ομάδα. Είναι σίγουρο πως οι "πράσινοι" μπορούν να παίξουν καλύτερα και να πάρουν περισσότερα πράγματα απ’ όλους τους παίκτες.

Απλώς τώρα γίνεται πιο εύκολο το έργο όλων αφού η πίεση ήταν μεγάλη και σε αντίθετο αποτέλεσμα η γκρίνια θα ήταν μεγάλη. Οπότε με μεγαλύτερη ηρεμία η ομάδα του "τριφυλλιού" θα κοιτάξει το επόμενο ματς με τη Φενέρ αλλά και τα υπόλοιπα κυρίως για τη EuroLeague, μέχρι το επόμενο ντέρμπι για τηStoiximan.grBasketLeagueπου θα έχει άλλη σημασία, λόγω της διαφοράς από τον πρώτο γύρο.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ένταση στη φυσούνα στο ΣΕΦ σε VIDEO
Γιαννακόπουλος για Πασκουάλ: "Il maestro"
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο ΟΑΚΑ
Αποθέωση για... Νάντο Τζεντίλε στο ΟΑΚΑ
Και το είδε και το έπαιξε!
Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού
Η ιστορική επίδοση του Ρίβερς στο ΣΕΦ
Συγχαρητήρια από τον Γιαννακόπουλο στον Πασκουάλ
Ένταση στην φυσούνα με οπαδούς του Ολυμπιακού
Έτσι πανηγύρισε την πρόκριση μέσα στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Ένταση στο ημίχρονο, ανάμεσα στους παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!
Ο σπουδαίος Ρίβερς οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε θρίαμβο στο ΣΕΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ