OPINIONS

Ο Τζεντίλε δεν ήρθε ποτέ, ο Γκιστ... έρχεται!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το πρόωρο "αντίο" του Παναθηναϊκού Superfoods στον Ιταλό, ο οποίος δεν κατάφερε να υπηρετήσει τη θέση του "ρολίστα", τη στιγμή που δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Το "τριφύλλι" θα πορευτεί χωρίς άλλες αλλαγές. Ο Τζέιμς Γκιστ, που έρχεται, θα αλλάξει τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι πως το πρόωρο "αντίο" του "τριφυλλιού" στον Αλεσάντρο Τζεντίλε αποτελεί έκπληξη μόνο για το χρονικό σημείο που ήρθε, ωστόσο υπάρχει εξήγηση και με πολλά επιχειρήματα για την ορθή απόφαση που πάρθηκε πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρά τα όσα συνόδευαν τη φήμη του, ο παίκτης ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα εντός της ομάδας με τη συμπεριφορά του.

Σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και με τον Τζέιμς Γκιστ να επιστρέφει στο ρόστερ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Τσάβι Πασκουάλ θα έπρεπε ν' αναπροσαρμόσει κάπως τα πλάνα του στη συνέχεια. Οι "πράσινοι" θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην Αρμάνι Μιλάνο και να κάνουν την κίνηση της σεζόν με την απόκτηση του Ιταλού στη μέση της σεζόν, όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε πάνω στο παρκέ καθώς ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας, παρότι ο 44χρονος τεχνικός τον στήριξε για να δείξει τον καλό του εαυτό στο παρκέ.

Είχε την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά πέρα από ελάχιστα ξεσπάσματα, ο Τζεντίλε δεν είχε την απόδοση που όλοι περίμεναν και επί της ουσίας είναι η καλύτερη απάντηση σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, μόνο και μόνο για να γίνει θόρυβος λόγω ονόματος. Όπως και να έχει οι "πράσινοι" έπαιξαν το... χαρτί τους με στόχο να πάρουν πολλά από τον Ιταλό, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πως δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο αγωνιστικά και η όλη του παρουσία ήταν σαν να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Ανέτοιμος πνευματικά να διαχειριστεί τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό.

Προσπάθησε ο Πασκουάλ, συνεχίζει ως έχει

Μέχρι να φτάσουμε εδώ, ο Πασκουάλ έκανε ό,τι περνούσε από το προπονητικό του χέρι για να βάλει σε ρυθμό τον Τζεντίλε. Από το ματς της EuroLeague με τον Ολυμπιακό όπου ο Ιταλός φόγουορντ έκανε ντεμπούτο, ξεκινώντας στην πρώτη πεντάδα. Όσο περνούσε ο καιρός, αντί να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο, έκανε βήματα πίσω σαν να ήταν έξω από τα νερά του. Εκεί στην Αρμάνι Μιλάνο δηλαδή, όπου για μεγάλο διάστημα όλα περιστρέφονταν γύρω του χωρίς να υπάρχει καμία πίεση. Στα τελευταία ματς ο Καταλανός τεχνικός θέλησε να του δώσει αμυντικούς ρόλους, όπως έγινε στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη και την αναμέτρηση με την Ούνικς Καζάν.

Σκοπός ήταν να έχει έναν στόχο στο παιχνίδι και μέσα από την άμυνα να βρει ρυθμό για να μπορέσει επιτέλους να προσφέρει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οπότε τεχνικός του "τριφυλλιού" έπρεπε να πάρει μία μεγάλη απόφαση καθώς σε λίγες ημέρες επιστρέφει στην δράση ο Γκιστ. Ο Τζεντίλε λοιπόν είχε όλο το "πακέτο", ώστε ν' αποχωρήσει πρόωρα και κόντρα στον αρχικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού όταν τον απέκτησαν αφού είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού και την επόμενη σεζόν. Δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στο ρόλο των 10λεπτών, του ρολίστα. Πρέπει να είναι σε μια ομάδα που θα είναι πρωταγωνιστής και θα παίζει 30 λεπτά, ώστε να πάρει πάλι τα πάνω του. Μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μέλλον του, μετά το καλοκαίρι, αφού η Αρμάνι Μιλάνο δεν δείχνει διατεθειμένη να τον κρατήσει στο ρόστερ της.

Πλέον οι "πράσινοι" θα πορευτούν ως έχουν, έπειτα από την επιστροφή του Αμερικανού φόργουορντ και θα κινηθούν στα σίγουρα μονοπάτια χωρίς πειραματισμούς. Δεν πρόκειται δηλαδή να γίνει μεταγραφική κίνηση που θα ταράξει περαιτέρω την χημεία την οποία προσπαθούν βρουν στην ομάδα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων τους. Άλλωστε τώρα ξεκινούν οι κρίσιμες αναμετρήσεις, η ομάδα του "τριφυλλιού" πρέπει να βελτιώσει πράγματα κι εκεί θα επικεντρωθεί ο Πασκουάλ με τους παίκτες του καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου στη EuroLeague.

Πλέον, ο Τζέιμς Γκιστ θα πάρει χρόνο συμμετοχής στη Stoiximan.gr Basket League με σκοπό να βρει ρυθμό, ενώ ο Ντιμίτρις Νίκολς θα ενεργοποιηθεί περισσότερο στο "3".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ