OPINIONS

Ο σεισμός και ο χορός

Ο σεισμός και ο χορός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό Superfoods, τις πρόωρες αλλαγές και τα πρώτα ονόματα των προπονητών, χωρίς να έχουν αρχίσει οι επαφές πέρα από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Μία σεζόν με υψηλούς στόχους στην ομάδα του "τριφυλλιού" ξεκινάει με αναταράξεις και πρόωρες αλλαγές. Όταν άρχισε η δουλειά των "πράσινων" στα μέσα Αυγούστου κανείς δεν περίμενε πως τόσο νωρίς θα… στράβωνε κάτι, μετά και τις προσθήκες οι οποίες έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς που η ομάδα δεν πατούσε καλά, φαινόταν πως θα έχει μία αντίδραση μέχρι που ήρθε το "ναυάγιο" στο ντέρμπι.

Βέβαια, ήταν αδύνατον να περάσουν έτσι όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ και τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό . Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο, πως θα συμβεί κάτι που θα σοκάρει τους "πράσινους" και τελικά ήρθε η παραίτηση του Αργύρη Πεδουλάκη και ο… σεισμός στο ΟΑΚΑ, από τις πρώτες αγωνιστικές της χρονιάς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως, δεν προκαλεί καμία έκπληξη η όποια ένταση. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να είναι όλα ήρεμα μετά από αυτό που παρουσίασαν οι "πράσινοι" στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν και ας είμαστε ακόμα στην αρχή των υποχρεώσεων. Ίσως να είναι νωρίς γι’ αλλαγές αλλά η ομάδα τη φετινή σεζόν ξεκίνησε από άλλη βάση και αυτό το γνώριζαν όλοι.

Έκλεισε νωρίς το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της με παίκτες από υψηλό επίπεδο και κάπως έτσι μετά την τραγική εικόνα (άσχετα από το αποτέλεσμα) στο ντέρμπι, δεν μπορούσε να σταθεί καμία δικαιολογία ακόμα και με την απουσία του Τζέιμς που όντως είναι πάρα πολύ σημαντική για τους "πράσινους". Ίσως να είναι και άδικο για όσους έριξαν πολύ δουλειά μέχρι τώρα στο ΟΑΚΑ αλλά το αποτέλεσμα στο παρκέ, έδειχνε πως ακόμα χρειάζεται πολύς χρόνος και το πρόωρο ντέρμπι δεν βοήθησε. Είναι πολλά που μπορείς να πεις αυτές τις ώρες, είτε γνωρίζεις είτε όχι, αλλά το πραγματικά σημαντικό είναι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό που πλέον δεν έχει περιθώριο λάθους. Δεν μπορεί να πετάξει ακόμα μία χρονιά, έπειτα και από το ρόστερ που δημιούργησε.

Μόνη επαφή με Πασκουάλ

Όπως καταλαβαίνετε πολύ εύκολα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι δυνατόν να έχει μιλήσει με όλους τους προπονητές που έχετε διαβάσει ή να είναι όλοι στην κορυφή της λίστας. Όλα άλλωστε, έγιναν πολύ γρήγορα στις τάξεις των "πράσινων" και βασικά δεν υπήρχε η ηρεμία για να μπουν αμέσως σε συζητήσεις πέρα από τις προτάσεις οι οποίες έχουν φτάσει στην ΚΑΕ, ωστόσο ο… χορός των προπονητών έχει ξεκινήσει για τα καλά. Από σήμερα στην ομάδα του "τριφυλλιού" θα κοιτάξουν την επόμενη μέρα και θα ξεκινήσουν την αναζήτηση, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και μετά την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ για τηνEuroLeague, ο Παναθηναϊκός να έχει προπονητή.

Η μόνη διερευνητική επαφή που έχει γίνει μέχρι τώρα χωρίς πολλές λεπτομέρειες είναι αυτή με τον Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος είναι θετικός να δουλέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά δεν είναι εύκολη περίπτωση τόσο λόγω των οικονομικών του απαιτήσεων, όσο και άλλων θεμάτων που έχει ανοικτά στη Βαρκελώνη.

Από κει και πέρα, έχει προταθεί και ο Λούκα Μπάνκι ενώ δεν έχει γίνει καμία κουβέντα με τον Πίνι Γκέρσον που πηγαίνει με… όλα κάθε φορά που η ομάδα του "τριφυλλιού" φαίνεται ν’ αναζητά προπονητή. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα, αναφορικά με τον τεχνικό που θ’ αναλάβει και είναι μένει να δούμε σε τι λύση θα καταλήξει η ομάδα του "τριφυλλιού".

Δηλαδή, αν θα επιλέξει προπονητή που θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν για να δούμε και το πλάνο πάνω στο οποίο θέλουν να βαδίσουν οι "πράσινοι". Το σημείο είναι κρίσιμο πάντως, όπως και να το παρατηρήσει κανείς αλλά είναι ακόμα αρχή της σεζόν και μπορούν να διορθωθούν οι όποιες ατέλειες αρκεί να γίνει σωστή επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ