OPINIONS

Ο δικός του νόμος!

Ο δικός του νόμος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ανατροπή από τα παλιά που έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods, το ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ και λίγα λόγια για τον Νικ Καλάθη που από... άσχετος έγινε ήρωας.

Είναι οι βραδιές που σου φέρνουν στο μυαλό το παρελθόν και τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός κατόρθωνε να επιστρέφει από την... κόλαση. Μία ομάδα που δέχτηκε ένα τεράστιο σοκ πριν από λίγες ημέρες, με νέο προπονητή, σε μία δύσκολη έδρα έφτασε στο 37' να βρίσκεται πίσω με δέκα πόντους διαφορά. Κι όμως, εκεί που οι “πράσινοι” έδειχναν να έχουν παίξει όλα τα χαρτιά τους, έβγαλαν μια εικόνα που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 11-0 σερί μέχρι το τέλος. Θύμισε Παναθηναϊκό του παρελθόντος και αυτή η αναμέτρηση είναι ίσως η καλύτερη αφετηρία, ώστε να μπει η ομάδα του “τριφυλλιού” στη νέα της εποχή με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει πολύ δουλειά μπροστά της.

Φυσικά απ' όσα έγιναν επί γερμανικού εδάφους πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Νικ Καλάθη ο οποίος έκανε αυτά τα οποία έπρεπε ως πόιντ γκαρντ και έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση. Απέφυγε τις άσκοπες προσπάθειες από τα 6.75 παρά το γεγονός ότι του έδιναν το σουτ και δούλεψε για το καλό της ομάδας. Αποτέλεσμα για την εξαιρετική του εικόνα ήταν να είναι με διαφορά ο πρώτος στα ριμπάουντ και ο κορυφαίος στις ασίστ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το κρίσιμο καλάθι μετά την εξαιρετική επίθεση που είχε σχεδιάσει ο Πασκουάλ. Πέρα από το γεγονός, πως η απόδοσή του βοήθησε τον Παναθηναϊκό, βοήθησε και τον Καλάθη, ώστε ν' ανέβει η ψυχολογία του, κάτι το οποίο είχε ανάγκη μετά απ' όσα είχε ακούσει μέχρι τώρα και κάπου εδώ, πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” θα είναι χρήσιμος όταν θα υπάρχει και άλλος πόιντ γκαρντ που θα τον συμπληρώνει. Δεν γίνεται από τη μία να είναι... άσχετος και από την άλλη ήρωας, αρκεί βέβαια κι εκείνος να μην παρασύρεται στις κακές του βραδιές που θα γίνεται ο εύκολος στόχος για τους αντιπάλους και να μένει συγκεντρωμένος, πράγμα που μέχρι το ματς απέναντι στη Μπάμπεργκ δεν το είχε καταφέρει.

Έκανε τ' απλά ο Πασκουάλ

Πολύ σωστά, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν βιάστηκε να βάλει πολλά πράγματα στο ντεμπούτο του στον πάγκο του “τριφυλλιού”, με εξαιρέσεις περισσότερα σκριν μακριά από τη μπάλα. Απλώς άφησε τους “πράσινους” να παίξουν και κάποιες φορές πιο ελεύθερα απ' όσο θα έπρεπε. Ξεκίνησε με την καλή συνταγή από την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ, επιλέγοντας να πορευτεί με την καλή αμυντική του πεντάδα (Σίνγκλετον, Γκιστ, Νίκολς, Φελντέιν, Ρίβερς) και αρχικά είχε αποτελέσματα. Είδαμε τον Τζέιμς Φελντέιν ν' αποκτά αυτοπεποίθηση και να εκτελεί όπως και ο Κέι Σι Ρίβερς που πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του. Οι δυο παίκτες βρέθηκαν σε καλό βράδυ και δεν έλειψαν τόσο οι λύσεις για τους “πράσινους” όταν ο Πασκουάλ έβαλε στο “1” τον Νίκο Παππά. Επίσης, όταν πέρασε στο παρκέ ο Γιάννης Μπουρούσης, έγινε σημείο αναφοράς στις επιθέσεις του “τριφυλλιού”. Είναι αλήθεια πως δεν έλειψαν τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό κυρίως στην άμυνα αφού σε πολλές περιπτώσεις δέχτηκε διεισδύσεις από τους περιφερειακούς της Μπάμπεργκ που σε κάποιες στιγμές έδειχναν να μην έχουν εμπόδιο.

Όπως και να έχει σε αυτό το σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αυτό που μετράει είναι μόνο η νίκη στο Μπάμπεργκ για πολλούς λόγους με κυριότερο την ψυχολογία για τη συνέχεια. Οι “πράσινοι” πρέπει να γυρίσουν άμεσα το διακόπτη, ώστε να επικεντρωθούν στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα για να κάνουν το 2x2αυτή την εβδομάδα στηEuroLeague.Στη συνέχεια θα μπορέσουν να διορθώσουν ότι χρειάζεται καθώς για την ώρα δεν έχει γίνει καμία κίνηση πέρα από παίκτες που έχουν προταθεί. Είναι δεδομένο πως θα γίνει τουλάχιστον μία προσθήκη ενός πόιντ γκαρντ που θα συμπληρώνει το Καλάθη, άλλωστε είναι κάτι που χρειαζόταν εδώ και καιρό η ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ