OPINIONS

Να… Κέι, αλλά όχι μόνο

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα… όργια του Κέι Σι Ρίβερς, την μετάλλαξη - έκπληξη για τον Παναθηναϊκό Superfoods και το πιο σημαντικό ματς με τη Γαλατάσαραϊ.

Έχουν περάσει ώρες απ’ όσα είδαμε στο ντέρμπι που έριξε την αυλαία στην 15η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και σε γενικές γραμμές πέσαμε μέσα σε όσα περιμέναμε αναφορικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, δεδομένων των συνθηκών.

Το σημαντικό για τους "πράσινους" είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και μάλιστα με διψήφια διαφορά, χωρίς να παίξουν καλά σε αρκετά διαστήματα μέσα στο ματς. Eίναι δεδομένο πως η ομάδα του "τριφυλλιού" κάπως έτσι κερδίζει χρόνο και ψυχολογία καθώς έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει κυρίως για τις αναμετρήσεις που έρχονται στην EuroLeague. Άλλωστε, εξαρχής ήταν δύσκολο το έργο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του αφού η διαφορά από την ήττα στο ΣΕΦ ήταν μεγάλη.

Και σημείο "κλειδί" γι' αυτό το ντέρμπι ήταν το κλείσιμο της δεύτερης περιόδου όταν ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε στις δύο πλευρές του γηπέδου και οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν, χάνοντας έτσι μία ευκαιρία να ξεκινήσoυν από διαφορετική βάση το δεύτερο μέρος, εκεί όπου σε πολλά διαστήματα ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό, έπειτα από το πρόβλημα που προέκυψε με τον Βασίλη Σπανούλη.

Όπως και να έχει δεν ήταν αυτό το βασικό ζητούμενο για τους "πράσινους" που γι’ ακόμα ένα ματς μετά το Βελιγράδι, δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι και σε αρκετές περιπτώσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έδειχναν να μην έχουν συγκέντρωση σε κάποιο πλάνο, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν σε βιαστικές επιλογές ενώ δεν προσέγγισαν το ματς σωστά από το ξεκίνημα.

Παρόλα αυτά όμως, με την είσοδο του Κέι Σι Ρίβερς η ομάδα του "τριφυλλιού" βρήκε λύσεις και αυτοπεποίθηση καθώς ο Αμερικανός αποδεικνύεται πως έχει τις δυνάμεις να βγει μπροστά, να τραβήξει την ομάδα και πλέον το κάνει με απόλυτη συνέπεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" άλλαξαν κατά πολύ την εικόνα τους.

Συνέχισαν την εξαιρετική τους άμυνα όπου η πίεση ξεκινούσε με τον Νίκο Παππά να δίνει το σύνθημα ενώ στην επίθεση, με υπομονή έψαξαν τους παίκτες οι οποίοι ήταν σε εξαιρετική βραδιά. Τον Ρίβερς και τον Κρις Σίνγκλετον ο οποίος εκτελούσε και από μακρινή απόσταση αφού ο Μιλουτίνοφ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει ενώ όταν ήταν μέσα ο Μπιρτς πήγαινε στην αλλαγή μετά το σκριν. Στα συν του "τριφυλλιού" η ηρεμία του Τζέιμς στο τελευταίο δεκάλεπτο που προσπάθησε να δημιουργήσει και για τους υπόλοιπους

Η ενέργεια και η σωστή απόφαση

Πέρα από τους Ρίβερς και Σίνγκλετον που βγήκαν μπροστά, ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετάλλαξη του Παππά ο οποίος πλέον μπαίνει στο παρκέ και αλλάζει τον ρυθμό της αναμέτρησης, όπως έγινε κόντρα στους "ερυθρόλευκους". Και αυτό όχι από την επίθεση αλλά από την άμυνα. Δεν έχει νόημα να σταθούμε στο κομμάτι της τακτικής αλλά στο γεγονός πως δίνει ενέργεια και παρασύρει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του παίζοντας πλέον πιο ώριμα, κάτι το οποίο ήταν εμφανές, σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός πίεσε πάρα πολύ πάνω στη μπάλα.

Από κει και πέρα, ο Τσάβι Πασκουάλ έριξε στο παρκέ τον Νικ Καλάθη μόλις για 8:33'' και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε για 2:48''. Απόφαση σωστή, έτσι όπως κύλησε η αναμέτρηση από τη στιγμή που οι δύο παίκτες δεν είναι σε καλό "φεγγάρι" αν και για τον Ιταλό φόργουορντ γίνεται πιο εμφανές όσο περνούν τα παιχνίδια. Επίσης ο προπονητής των "πρασίνων" πρέπει να προβληματιστεί με τον τρόπο που ξεκινάει τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός.

Πλέον οι "πράσινοι" περιμένουν την άνοδο και του αρχηγού τους, ώστε να δώσει λύσεις στη δημιουργία στα κρίσιμα ματς που έρχονται για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η αρχή γίνεται από την Κωνσταντινούπολη σε λίγες ημέρες και τον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ. Μία δύσκολη και κρίσιμη αναμέτρηση καθώς δεν χωράει άλλο στραβοπάτημα μακριά από το ΟΑΚΑ, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να βρει την ηρεμία του χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρίβερς: "ΣΕΦ - ΟΑΚΑ, ίδιο συναίσθημα"
Η φωτογραφία με νόημα που "ανέβασε" ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
"Καίει" Σι Ρίβερς όταν βλέπει Ολυμπιακό!
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι
Μισή νίκη για Παναθηναϊκό, 72-59 τον Ολυμπιακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ