OPINIONS

Μία φάση δείχνει τα πάντα

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods στον δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ με αφορμή την τελευταία επίθεση και τη δήλωση του Τσάβι Πασκουάλ.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ κερδίζει πολλά περισσότερα πράγματα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods και την ισοφάριση της σειράς των playoffs της Stoiximan.gr Basket League και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τους παίκτες του για την προσπάθεια που καταβάλουν, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα.

Από την άλλη πλευρά, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η ήττα του "τριφυλλιού" καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαμε γράψει πως αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η αντίδραση του σε αυτή τη σειρά , μετά απ' όσα ακολούθησαν τον αποκλεισμό στη EuroLeague.

Αν το δούμε αγωνιστικά, αυτή η ήττα θα βοηθήσει τους "πράσινους" να δώσουν περισσότερα παιχνίδια, προκειμένου να βελτιωθούν και -κάποια στιγμή- να δείξουν πως έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι καλό στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αν, όμως, το δούμε πιο ψυχρά, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του δεν μπορούν να σκέφτονται τόσο μακριά, τουλάχιστον με πολλές αξιώσεις... Μια ομάδα που έφτασε να προηγείται με +12 στη δεύτερη περίοδο (41-29 στο 18ο λεπτό) και στη συνέχεια έδειξε το κακό της πρόσωπο.

Η εικόνα της τελευταίας επίθεσης του "τριφυλλιού" είναι ο καθρέφτης του Παναθηναϊκού τη δεδομένη στιγμή και όλο αυτό έρχεται να "κολλήσει" ιδανικά με τη δήλωση του Καταλανού τεχνικού που υπογράμμισε πως " ήταν φανερό ότι έπαιξαν (σ.σ.: οι παίκτες της ΑΕΚ) περισσότερο από εμάς σαν ομάδα ".

Είναι πολλές στιγμές που οι "πράσινοι" δεν δείχνουν ένα σύνολο που παλεύει ομαδικά, ο ένας για τον άλλον και βαδίζει στο άγνωστο, με παίκτες που σε πολλές περιπτώσεις βάζουν πάνω το "εγώ". Αν ο Τσάβι Πασκουάλ το ελέγχει θα φανεί στη συνέχεια, πάντως όπως και να έχει έτσι όπως είναι τώρα ο Παναθηναϊκός Superfoods, θα πρέπει ν' αλλάξει πολλά πράγματα, πρώτα για να προκριθεί κι εν συνεχεία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Οι άφαντοι και η λάθος προσέγγιση

Μετά τον πρώτο τελικό, είχαμε αναφερθεί στην ετοιμότητα του Μάικ Τζέιμς για τα playoffs , χωρίς ν' αλλάξει κάτι αφού ήταν άφαντος σε ακόμα μία αναμέτρηση (σ.σ. τα 1/7 σουτ που είχε είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου), βάζοντας το δικό του λιθαράκι στις άνευ λογικής επιλογές που είχαν από ένα σημείο κι έπειτα οι "πράσινοι". Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να είναι ερωτηματικό που θα σταματήσει αυτή η κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας ήταν στα 14:35'' που αγωνίστηκε να μην προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ομάδα.

Από την λανθασμένη προσέγγιση του αγώνα παρασύρθηκε και ο Νικ Καλάθης μετά το πρώτο καλό ματς στη σειρά. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" προσπάθησε να βρει ρυθμό από την επίθεση με σουτ από μακρινή απόσταση και θύμισε τον παίκτη που αποτέλεσε στόχο των αντίπαλων προπονητών στην EuroLeague μέσα στο 2017. Αν το δούμε με αριθμούς οι δύο βασικοί πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού έδωσαν 6 πόντους (με 2/14 σουτ), 6 ασίστ και 4 λάθη. Σε αυτούς προσθέστε τον Κέι Σι Ρίβερς του οποίου η απόδοση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ήταν σε κακό επιθετικό απόγευμα, ενώ ο Κένι Γκάμπριελ πέρασε σαν σίφουνας από το παρκέ.

Πλέον οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι ένα καλό στοίχημα για όλους, αλλά πολύ περισσότερο για τον Τσάβι Πασκουάλ, για να σώσει όσα μπορεί. Τα μεγάλα λάθη δεν διορθώνονται τη δεδομένη στιγμή, όμως πρέπει να βρεθεί τρόπος αφύπνισης -έστω και τέλος. Δεν είναι εύκολο καθόλου, έπειτα απ' ότι έχει συμβεί, όμως χρειάζεται ένα κίνητρο για διαμορφωθεί αλλιώς η κατάσταση. Κάθε ημιτελικός πλέον θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για όλους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ