OPINIONS

Μετράει τα όπλα του

Μετράει τα όπλα του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Καλάθη που μπορεί ν' αλλάξει τον Παναθηναϊκό, την δύναμη στην περιφέρεια με τη δημιουργία του Ραντούλιτσα και τον αγώνα δρόμου για ν' αλλάξει τις κακές συνήθειες που έμαθε το προηγούμενο διάστημα.

Η φιλοσοφία αλλάζει σταδιακά καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπαθεί να περάσει τη δική του. Να βάλει δηλαδή κάποια πράγματα αμυντικά και στην επίθεση ο Παναθηναϊκός να παίξει πιο στοχευμένα στις αδυναμίες του αντιπάλου, σε σχέση με όσα έκανε στο προηγούμενο κομμάτι της σεζόν, όπου είδαμε το αποτέλεσμα ποιο ήταν και τώρα δουλεύει περισσότερο στις λεπτομέρειες.

Μην ξεχνάμε πως οι “πράσινοι” παρουσιάζονται με αλλαγές στο ρόστερ καθώς δύο παίκτες έφυγαν, ο Γιάνκοβιτς τραυματίστηκε (άρα χωρίς δύο τριάρια) και ο Παππάς επέστρεψε και είναι σαν προσθήκη. Η ομάδα του “τριφυλλιού” έκανε αυτό που έπρεπε στον πρώτο ημιτελικό με τον Άρη , κάνοντας κάποια βήματα μπροστά αλλά έδειξε ξανά και κάποιες από τις αδυναμίες της.

Το σημαντικό είναι πως γι' ακόμα ένα ματς οι “πράσινοι” είχαν θετικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ-λάθη (23-10) και είδαν μετά από μεγάλο διάστημα τον Νικ Καλάθη να... οργιάζει όχι μόνο στην δημιουργία αλλά και στις λύσεις που έδωσε επιθετικά. Μια εμφάνιση που και ο ίδιος αναζητούσε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και τις αναμετρήσεις με την Λαμποράλ Κούτσα. Δεν είναι μυστικό πως ο καλός Καλάθης μπορεί ν' αλλάξει τον Παναθηναϊκό που τη δεδομένη στιγμή δείχνει την δύναμη του στην περιφέρεια.

Με τον Έλιοτ Ουίλιαμς στα πάνω του και την επιστροφή του Νίκου Παππά οι “πράσινοι” αποδεικνύουν πως έχουν πολυφωνία επιθετικά εφόσον συνεχίσει με την ίδια συνέπεια και ο Τζέιμς Φελντέιν. Όλοι δηλαδή, έδωσαν αυτό το οποίο έπρεπε, τη στιγμή που ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα “διάβασε” σωστά επιθετικά και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του όταν χρειάστηκε. Από κει και έπειτα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησε στη θέση “3” αλλά έδειξε πως θα πάρει χρόνο και στο “4”, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός μετράει τα... όπλα και ο Χάντερ είναι εκείνος που μένει λίγο πιο πίσω, κάτι το οποίο φαίνεται και από τον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε (1:49'').

Μετράει τα όπλα του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το... κενό και η αντίδραση

Με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ρίχνει στη μάχη τους έντεκα από τους δώδεκα παίκτες στο πρώτο μέρος, συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Παναθηναϊκού που προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες για τη συνέχεια. Ο τεχνικός του “τριφυλλιού” ξεκίνησε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στη θέση “3” αλλά στο μεγαλύτερο μέρος προτίμησε τρεις γκαρντ. Με τους Διαμαντίδη, Καλάθη, Παππά, Φώτση και Γκιστ στο “5”, οι “πράσινοι” κατάφεραν να... πατήσουν γκάζι στη δεύτερη περίοδο και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Με πίεση σε όλο το γήπεδο και στην επίθεση προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους παίκτες που υπερτερούσαν υψομετρικά.

Ο Καλάθης κατάφερε να βρει ρυθμό επιθετικά, κάτι το οποίο χρειαζόταν ενώ ορεξάτος ήταν και ο Έλιοτ Ουίλιαμς. Το πρόβλημα του “τριφυλλιού” ήταν αμυντικά, εκεί όπου ο Άρης χτυπούσε τις αδυναμίες κυρίως όταν στο παρκέ ήταν ο Ραντούλιτσα ενώ γι' ακόμα μία φορά ο Χάντερ έδειξε πως θέλει χρόνο για να μπει στο κλίμα και σε όσα ζητάει ο Πεδουλάκης. Στη συνέχεια οι “πράσινοι” ανέβασαν την απόδοσή τους, κυκλοφόρησαν τη μπάλα απέναντι στην άμυνα ζώνης και εκτέλεσαν, ωστόσο, παρότι η διαφορά ανέβαινε σε διψήφιο αριθμό, επέτρεπαν στον Άρη να μειώνει.

Τη δεδομένη στιγμή πάντως, αυτό που μετράει είναι οι νίκες και ο Παναθηναϊκός να κάνει βήματα μπροστά, σύμφωνα με αυτά τα οποία ζητάει ο Πεδουλάκης. Έχει ποιότητα στο ρόστερ αλλά θέλει χρόνο, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και τις αρχές που βάζει το τεχνικό επιτελείο αφού σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις η αποστολή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Πάντως, για τον Παναθηναϊκό είναι το καλύτερο μάθημα τα παιχνίδια να πηγαίνουν κάπως έτσι και ο Άρης να είναι ανταγωνιστικός, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ