OPINIONS

Με αίσθημα υπεροχής!

Με αίσθημα υπεροχής!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα λάθη που πρέπει ν’ αποφύγει ο Παναθηναϊκός στον τρίτο τελικό, ώστε να πλησιάσει τον τίτλο, αλλά για και την μεγάλη στιγμή του Αντώνη Φώτση.

Η σειρά των τελικών φτάνει στην κορύφωση της και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει σε καμία περίπτωση τη δύναμη της έδρας. Πλέον όμως, δεν χωράει δεύτερο λάθος για τον Παναθηναϊκό, ώστε να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου και να μην κάνει νέο πισωγύρισμα.

Πριν επικεντρωθούμε στα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι "πράσινοι" αξίζει να σταθούμε στη σημαντική στιγμή που έζησε ένας αθλητής ο οποίος έχει βάλει τη δική του "σφραγίδα" σε παλαιότερους τελικούς των "αιώνιων" αλλα και στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.

Ο λόγος για των Αντώνη Φώτση , το όνομα του οποίου δόθηκε στο κλειστό των Ιλισίων σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση όπου συμμετείχαν και οι άλλες παλιοσειρές που μας έκαναν να πανηγυρίσουμε πολλές φορές στο παρελθόν ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων. Ο χαρακτηρισμός "αυθεντικός" που έδωσε στον "Batman" ο Δημήτρης Παπανικολάου τα λέει όλα και σίγουρα είμαστε τυχεροί που τον βλέπουμε ν’ αγωνίζεται ακόμα και αν δεν είναι στα... μεγάλα σαλόνια. Σίγουρα του άξιζε αυτή η επιβράβευση και το ζεστό χειροκρότημα απ’ όσους βρέθηκαν στα Ιλίσια.

ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΟΥΤ

Έχοντας μάθει από τα λάθη του πρώτου ματς, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να έχει ρυθμό σε μεγάλη διάρκεια και σωστές επιλογές χωρίς όμως να είναι βιαστικές. Η παρουσία του Ματ Λοτζέσκι στο ΣΕΦ, έδωσε ώθηση στην υπόλοιπη ομάδα και είναι κάτι το οποίο πρέπει να επαναληφθεί. Για την ακρίβεια, οι "πράσινοι" πέρα από την σταθερότητα του Νικ Καλάθη θέλουν κι άλλους πρωταγωνιστές, διαφορετικά θ' αντιμετωπίσουν κι άλλα προβλήματα. Και βέβαια όσοι πατήσουν το παρκέ να βάλουν το λιθαράκι τους.

Με αίσθημα υπεροχής!

Από κει και πέρα, οι συνεργασίες στο πίσω μέρος του παρκέ, ειδικά μετά τις αλλαγές στα σκριν θα παίξουν σημαντικό ρόλο αφού μη ξεχνάμε ότι λειτούργησαν πολύ καλά στο δεύτερο μέρος του δεύτερου τελικού.

Επιθετικά, αναμένεται να δούμε και πάλι δημιουργία από το low post, κυρίως από τους περιφερειακούς και φυσικά είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να ν΄ ανεβάσεις τις ασίστ του και όχι να τελειώσει το παιχνίδι με μονοψήφιο αριθμό, όπως επίσης να έχει καλά ποσοστά από τα 6.75, χωρίς όμως να πηγαίνει σε επιλογές βιαστικές με μία πάσα.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ

Το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι να μην παρασυρθεί ξανά σε καταστάσεις μακριά από τη λογική της και να έχει την ίδια υπομονή στην επίθεση. Με πρώτο στόχο τη δημιουργία, ώστε να βρεις καλές προϋποθέσεις και όχι να δούμε ξανά την εικόνα του πρώτου τελικού. Σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελέσει ο Μάικ Τζέιμς στις (αρκετές) περιπτώσεις που θα έχει την ευκαιρία να το κάνει.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το break στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός πηγαίνει πλέον με αίσθημα υπεροχής στον τρίτο τελικό. Σίγουρα, θα δούμε και κάτι καινούργιο σε αυτά τα οποία έχει σχεδιάσει ο Πασκουάλ στις τελευταίες προπονήσεις αλλά όλα ξεκινούν από τις βάσεις τις οποίες έχει βάλει μέχρι τώρα ο Καταλανός τεχνικός. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ, ωστόσο είναι δεδομένο πώς στην ομάδα του "τριφυλλιού" αυτή τη φορά είναι υποψιασμένοι και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να παρασυρθούν στον ρυθμό των "ερυθρόλευκων".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ