OPINIONS

"Λαβύρινθος" το ΟΑΚΑ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το... βέρτιγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, την αντίδραση και την συνέχεια όπου οι "πράσινοι”" δεν ορίζουν την τύχη τους στην EuroLeague.

Η εικόνα που είδαμε στη Μόσχα συνεχίστηκε για περίπου 30 λεπτά στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Παναθηναϊκός για τις υποχρεώσεις του στη συνέχεια τηςEuroLeague.

Η ήττα από τους "ερυθρόλευκους" έχει πολύ μικρή σημασία μπροστά σε όσα πρέπει να σώσουν οι "πράσινοι", ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Η αστοχία και το... μπέρδεμα στους περιφερειακούς ανάγκασαν την ομάδα του "τριφυλλιού" να κυνηγάει χωρίς αντίδραση μέχρι τις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η άνοδος του Νικ Καλάθη που ήταν εκπληκτικός από ένα σημείο κι έπειτα, μαζί με τους Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό που κατάφερε στο κρίσιμο σημείο να φέρει το ματς στα μέτρα του ακόμα και όταν είχε κόντρα σφυρίγματα, χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του.

Όπως αποδείχτηκε οι "πράσινοι" σε πολλές περιπτώσεις θα ζουν και θα... πεθαίνουν με τις επιλογές του Μάικ Τζέιμς κι εκεί είναι πλέον που πρέπει να υπάρχει η επίδραση από τον Τσάβι Πασκουάλ αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια έμοιαζε να παίζει σε... λαβύρινθο.

Η αντίδραση του "τριφυλλιού" στην τέταρτη περίοδο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αλλά δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο που θες το κάτι παραπάνω.

Πλέον ο Παναθηναϊκός δεν ορίζει την τύχη του σχετικά με την τετράδα και πρέπει μαζί με τ' αποτελέσματα στην πορεία της διοργάνωσης να βελτιώνει και την εικόνα του, ξεκινώντας από την επόμενη δύσκολη αναμέτρηση στη Μαδρίτη.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Οι δυνατές μονομαχίες ήταν το σήμα κατατεθέν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης όπου ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να ρίξει στην πρώτη πεντάδα τον Ματ Λοτζέσκι, κάτι οποίο συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες από τη στιγμή που τις τελευταίες ήμερες έκανε κανονικά προπόνηση. Μαζί του οι Καλάθης, Τζέιμς, Σίνγκλετον και Γκιστ, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να έχουν ενέργεια και τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Τα δύο φάουλ του Κρις Σίνγκλετον από νωρίς ήταν το πρώτο πρόβλημα για τον Πασκουάλ, ωστόσο ο Καταλανός τεχνικός τον άφησε στο παρκέ και δεν τον πλήρωσε στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκός να έχει το προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως, λίγο έλειψε να είναι εφιαλτικό για την ομάδα του "τριφυλλιού" και σίγουρα χειρότερο από εκείνο στη Μόσχα κόντρα στην Χίμκι.

Η είσοδος του Έιντριαν Πέιν έδωσε αρχικά ενθουσιασμό και λύσεις αφού οι συμπαίκτες του τον διάβασαν καλά στην επίθεση, ωστόσο αμυντικά ήταν μόνιμα εκτός θέσης.

Οι κακές αμυντικές συνεργασίες των γηπεδούχων είχαν ως συνέπεια να βρεθούν πίσω με 13 πόντους διαφορά λίγο πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τον Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή και σε συνδυασμό με τ' άσχημα ποσοστά από τα 6.75 δεν μπορούσε ν' ακολουθήσει με ευκολία.

Στο ημίχρονο μάλιστα οιΤζέιμς (0/3) Ρίβερς (0/3), Λοτζέσκι (0/3), Παππάς (0/2) ήταν χωρίς πόντο και ο Καλάθης είχε 7. Συμπέρασμα πως οι περιφερειακοί του "τριφυλλιού" δεν είχαν καταφέρει να "πληγώσουν" την κλειστή άμυνα των "ερυθρόλευκων" που με αλλαγές περιόρισαν τους "πράσινους".

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΑΛΛΑ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΥΣΕΙΣ

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια ήθελε μία λύση και το ξέσπασμα του Καλάθη, ήταν ικανό να δώσει μία ώθηση. Αλλά σαφώς δεν έφτανε σε καμία περίπτωση αφού δεν υπήρχαν πολλοί συμπαραστάτες. Με εξαίρεση τον Τζέιμς Γκιστ και τον Κρις Σίνγκλετον οι "πράσινοι" συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό.

Χωρίς τον παίκτη που θα δώσει την έξτρα ώθηση όπως είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα οι παίκτες του Πασκουάλ δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο. Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι το έψαξαν με ένα παιχνίδι γνώριμο για τον Τζέιμς. Το "ένας εναντίον ενός" και με την πεντάδα που ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός πίεζε για να επιστρέψει.

Με μόνη αλλαγή αυτή του Ρίβερς, η ομάδα του "τριφυλλιού" έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και βρήκε στην επίθεση αυτό το οποίο έψαχνε σε όλο το ματς, με αποτέλεσμα να κάνει επιμέρους σκορ 21-8 και να περάσει μπροστά, ωστόσο χρειάστηκε η έξτρα περίοδος για να κριθεί το ματς.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε ένα ματς που έμοιαζε πως δεν γυρίζει με τίποτα και αυτό είναι το μεγάλο του κέρδος. Από κει και πέρα στην παράταση όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τους “πράσινους” να ξεμένουν από δυνάμεις χωρίς να έχουν το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες επιθέσεις.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ