OPINIONS

Κάτι καλό γίνεται...

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα βήματα προόδου που κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods και την αλλαγή της εικόνας κόντρα στην Αναντολού Εφές, χάρη στους Καλάθη, Παππά και Γκιστ.

Η παράδοση των παρατάσεων τηρήθηκε κόντρα στην Εφές αλλά αυτό το οποίο μετράει είναι η πρόοδος που έδειξε ο Παναθηναϊκός, κάτι το οποίο είχε ανάγκη, ώστε ν' ανεβάσει την απόδοσή του λίγες ημέρες πριν μπούμε στις επίσημες αναμετρήσεις. Σε αυτό βοήθησε βέβαια, η παρουσία του Νικ Καλάθη και του Νίκου Παππά οι οποίοι με το "καλημέρα" στις υποχρεώσεις του "τριφυλλιού" έβαλαν τα κομμάτια τα οποία έλειπαν από την πράσινη μηχανή, προκειμένου να πάρει μπρος.

Μαζί φυσικά και ο Τζέιμς Γκιστ που μέχρι τώρα έδειχνε να μην έχει ρυθμό αλλά έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κυρίως επιθετικά. Ο τίτλος του κειμένου είχε μπει από το πρώτο μέρος κόντρα στην τουρκική ομάδα, διότι αντικατοπτρίζει πλήρως όσα δουλεύονται από την αρχή της προετοιμασίας και είναι σημαντικό οι παίκτες του Πασκουάλ να προοδεύουν σε κάθε ματς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η νίκη στο φιλικό με την Εφές δεν σημαίνει πολλά πράγματα , ωστόσο μπορούμε να κρατήσουμε κάποια επιμέρους κομμάτια. Ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμα πολύ δουλειά, για να βρει χημεία, να μην έχει σκαμπανεβάσματα και φυσικά να μάθει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις στο κλείσιμο των αγώνων, ειδικά όταν έχει το πάνω χέρι. Εκεί άλλωστε, έδειξε πως έχει πρόβλημα και στην αναμέτρηση με την Εφές με συνέπεια να χρειαστούν δύο παρατάσεις.

Επίσης, σε βάθος χρόνου θα φανεί πώς θα καλύψει κάποια πράγματα που δεν θα έχει σε σχέση με πέρσι και πώς θα εκμεταλλευτεί όσα δυνατά σημεία έχουν οι παίκτες που αποκτήθηκαν. Έχει όμως καλές βάσεις και δείχνει πως είναι μια ομάδα με ενέργεια και ισχυρό κίνητρο. Ήταν πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως οι διεθνείς μπήκαν με φόρα και είδαμε ποια είναι η διαφορά όταν η ομάδα αγωνίζεται με τον βασικό της πόιντ γκαρντ. Όπως έγινε αντιληπτό από αυτό το ματς, ενδεχομένως να δούμε εκεί και τον Παππά, μέχρι να επιστρέψει στη δράση και ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μπόλικη ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση

Σε αντίθεση με όσα είχαμε δει μέχρι τώρα, ο Πασκουάλ έδωσε μια διαφορετική γεύση, αυτή που θα ισχύσει δηλαδή, από την πρώτη κιόλας πεντάδα της αναμέτρησης. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με Καλάθη, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο. Σίνγκλετον, Γκιστ και από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους. Πολύ ενέργεια στην άμυνα όπου αντιμετώπιζαν την Εφές με αλλαγές και κίνηση στην επίθεση. Σαφώς και υπήρχαν ατέλειες σε κάποιες συνεργασίες, ωστόσο έγινε κατανοητό πως πλέον η ομάδα δουλεύει σε άλλους ρυθμούς.

Με πολλές αλλαγές από τον Καταλανό τεχνικό έγινε σαφές πως οι "πράσινοι" θα είναι πιεστικοί, κάτι το οποίο έδειξαν όταν στο παρκέ βρέθηκαν νωρίς Καλάθης, Ντένμον, Σίγκλετον και Γκιστ. Όλοι όμως, είχαν αυτό το πνεύμα και η ομάδα του "τριφυλλιού" προσπαθούσε να... χτυπήσει στο transition ενώ στις επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε η κυκλοφορία γινόταν της μπάλας γινόταν πολύ γρήγορα.

Από κει και πέρα, όταν στο παρκέ πατούσαν Βουγιούκας και Μήτογλου, μπορεί να χαμήλωνε η ταχύτητα αλλά οι επιθέσεις γίνονταν με καλό διάβασμα. Παράλληλα, ήταν εμφανές πως λύθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στον πόιντ γκαρντ ακόμα και όταν ήταν εκτός ο Καλάθης. Ο Παππάς ανέλαβε κατά κάποιο τρόπο αυτόν τον ρόλο μαζί με τον Ντένμον αλλά οι "πράσινοι" δεν άφησαν το... πόδι από το γκάζι έχοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα λάθη και το... διάβασμα

Όπως ήταν αναμενόμενο η ταχύτητα, έπεσε για τον Παναθηναϊκό που διατήρησε την καλή του άμυνα αλλά έγινε βιαστικός στην επίθεση. Χωρίς καλό διάβασμα και με πολλά λάθη έκανε εύκολο το έργο της τουρκικής ομάδας. Με την είσοδο του Παππά οι “πράσινοι" βρήκαν λύσεις επιθετικά αλλά την κακή τους εικόνα την κράτησαν για την τέταρτη περίοδο, με συνέπεια να χρειαστούν έξτρα χρόνο να πάρουν τη νίκη.

Εκεί, οι παίκτες του Πασκουάλ με τα ευέλικτα σχήματα έβρισκαν λύση αμυντικά, όμως παρέμεναν βιαστικοί στην επίθεση, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανισορροπία στις δύο πλευρές. Η διάθεση που είπαμε παραπάνω φάνηκε στο τέλος, όπου η επιμονή του "τριφυλλιού" επιβραβεύτηκε. Σε κάποιες στιγμές είδαμε σωστές επιλογές, στις ειδικές καταστάσεις και κάποιες όχι. Απόλυτα λογικό καθώς είναι περίοδος δουλειάς. Πιο ξεκάθαρο δείγμα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στο "Gomelsky Cup" αλλά είναι δεδομένο πώς κάτι καλό συμβαίνει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ