OPINIONS

Καθορίζει το... ταβάνι

Καθορίζει το... ταβάνι

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα κερδισμένα στοιχήματα του Παναθηναϊκού Superfoods, τα ερωτηματικά και την τελευταία... πινελιά, με την "σφραγίδα" του Τσάβι Πασκουάλ.

Μετά το μπάσκετ, το αγαπημένο μας... άθλημα είναι οι μεταγραφές και αυτές πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους σχετικά με τον Παναθηναϊκό. Μετά και το επεισόδιο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες στο σήριαλ της παραμονής τους Κρις Σίνγκλετον μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για όσα περιμένουμε να δούμε την ερχόμενη σεζόν από τους “πράσινους”.

Αρχικά πρέπει να σταθούμε στο θέμα του Αμερικανού φόργουορντ (με δεδομένο πλέον πως έχει απομακρυνθεί οριστικά η απειλή από το ΝΒΑ και η πλευρά της ομάδας έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για την συνεργασία των δύο πλευρών την αγωνιστική περίοδο που έρχεται). Αναμφισβήτητα, ο Σίνγκλετον ήταν εκ των κορυφαίων του “τριφυλλιού” στην περσινή EuroLeague και όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει όταν νιώθει καλά. Εφόσον λοιπόν, όλα πάρουν τον δρόμο τους και δεν έχουμε νέα επεισόδια στο κομμάτι αυτό, ο Τσάβι Πασκουάλ θα στηρίξει πολλά πάνω στον παίκτη που είδαμε πέρσι στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς να πρωταγωνιστεί. Είναι επαγγελματίας, και με την ηγετική παρουσία που διαθέτει θα είναι η μία από τις... κολώνες της ομάδας.

Όπως και να έχει όμως, με τα έως τώρα δεδομένα ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έβαλε μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Δηλαδή, να κρατήσει τον κορμό που τον οδήγησε στην επιτυχημένη πορεία παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως “έχασε” μόνο ένα, κάτι που ήταν πολύ πιθανό. Φυσικά αναφερόμαστε στον Μάικ Τζέιμς ο οποίος είχε πρωταρχικό στόχο να παίξει στο ΝΒΑ ενώ στο ζήτημα του Γιάννη Μπουρούση οι “πράσινοι” είχαν πάρει την απόφασή τους να επενδύσουν σε ένα άλλο μοντέλο με τον Ίαν Βουγιούκα και τον Ζακ Όγκαστ στην φροντ λάιν. Σε δύο παίκτες δηλαδή με διαφορετικά στοιχεία.

Από τη μία με έφεση στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και από την άλλη ο Όγκαστ που είναι αθλητικός και παιχνίδι στο πικ εν ρολ. Αυτό θα είναι το πρώτο ερωτηματικό σε σχέση με την περσινή σεζόν και το δεύτερο ακούει στο όνομα Μάρκους Ντένμον. Ο Αμερικανός γκαρντ έρχεται με πολύ καλές συστάσεις για τις επιθετικές του αρετές, όμως θα δώσει εξετάσεις για πρώτη φορά στο επίπεδο της EuroLeague. Σε περίπτωση που τα παραπάνω ζητήματα εξελιχθούν με θετικό πρόσημο ο Παναθηναϊκός θα έχει πετύχει ήδη τον πρώτο του μεγάλο στόχο. Από κει και πέρα, με την περίπτωση του Λούκας Λεκαβίτσιους οι “πράσινοι” πρόσθεσαν μία λύση που δεν υπήρχε πέρσι και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο θα πάρουν συγκεκριμένα πράγματα. Άμυνα, ενέργεια και αξιόμαχη παρουσία στο παρκέ, προκειμένου η ομάδα να έχει βάθος στο ρόστερ της.

Ομαδική δουλειά, ρόλοι και ισορροπία

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε κάπως σε ταλέντο και προσωπικότητα που φαινόταν στα μεγάλα παιχνίδια (από τη στιγμή που έφυγαν Τζέιμς και Μπουρούσης) αλλά πλέον η ομάδα πηγαίνει σε ένα άλλο μοντέλο που φέρει την υπογραφή του Τσάβι Πασκουάλ κι ένα ρόστερ με πολλές λύσεις. Είναι πιο ισορροπημένη, θα έχει ξεκάθαρους ρόλους και βάθος στο ρόστερ της. Οι παίκτες που συνθέτουν αυτό το ρόστερ λοιπόν, έχουν κίνητρο για να πετύχουν και μέσα από την ομαδική δουλειά θα μπορεί να ισορροπήσει όσα έχασε το φετινό καλοκαίρι. Επί της ουσίας θα φανεί στην πράξη αν έχασε κάτι από τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν αφού μέχρι τώρα η όλη κουβέντα είναι υποθετική. Οι στόχοι δεν αλλάζουν αλλά ο Παναθηναϊκός θα δείξει στην πορεία τι μπορεί να πετύχει και ανάλογα με τη δουλειά που θα γίνει θα καθορίσει και το... ταβάνι του την ερχόμενη σεζόν, με τον Πασκουάλ να δείχνει τον δρόμο. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν και οι κινήσεις του “τριφυλλιού”, ώστε να δούμε την τελική μορφή του ρόστερ καθώς αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα του Τζέιμς Φελντέιν ο οποίος δεν υπολογίζεται και ενδεχομένως να γίνει μία ακόμα προσθήκη στην περιφέρεια για να συμπληρωθεί το παζλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ