OPINIONS

Καλάθης σε 3D!

Καλάθης σε 3D!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου αποθεώνει το δίδυμο που έχουν δημιουργήσει Νικ Καλάθης και Δημήτρης Διαμαντίδης, το «θηρίο» που ξύπνησε και τον Παναθηναϊκό που μπορεί να πετύχει πολλά.

Όταν ένα ματς τελειώνει με ρεκόρ και νίκη, αποτυπώνει πλήρως τα συμπεράσματα που βγαίνουν. Ο Παναθηναϊκός βάζει τις βάσεις για κάτι πολύ καλό και αυτό φάνηκε σε ακόμα μία αναμέτρηση, αυτή τη φορά κόντρα στην Καρσίγιακα.

Οι «πράσινοι» πήραν την πρώτη τους νίκη στη Euroleague με τον Νικ Καλάθη να κάνει ατομικό ρεκόρ στις ασίστ και μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μοιράζουν συνολικά 19 τελικές πάσες. Αυτό που μένει όμως, είναι πως έχουν κάνει ένα τρομερό δίδυμο που έχει απελευθερώσει τον αρχηγό από την πολύ ώρα στη δημιουργία και του δίνει το δικαίωμα να είναι φρέσκος στην εκτέλεση και όταν χρειάζεται να βάζει την… πινελιά του όπως έκανε και απέναντι στην τουρκική ομάδα. Ρεκόρ στους πόντους και την αξιολόγηση έκανε και ο Τζέιμς Γκιστ που έβγαλε πολύ ενέργεια μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που ξεκίνησε από την καλή άμυνα για να κόψει… τις ορέξεις στους Τούρκους που έχουν άγνοια κινδύνου σε αυτά τα ματς της Euroleague. Το μόνο που μένει είναι η διάρκεια η οποία θα έρθει μέσα από τα ματς.

Άμυνα… φυλακή και η εγγύηση

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, ήταν να μην παρασυρθεί στον… τρελό ρυθμό που επιλέγει η Καρσίγιακα. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και ξεκίνησαν τα πάντα από την άμυνα τους. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του «τριφυλλιού», ξεκίνησε να παίζει άμυνα σε κάποιους παίκτες κάτω από τα σκριν και ρίσκαρε τα σουτ του Σιπαχί και του Κάρτερ ενώ στους άλλους επέλεξε τη δυναμική αντιμετώπιση μετά από σκριν (hedge out).

Η καλή επιθετική άμυνα του Παναθηναϊκού όπου οι «πράσινοι» έβγαζαν πολύ ενέργεια πάνω στα πικ εν ρολ των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε επτά λάθη τους Τούρκους και να βγάλει αιφνιδιασμούς που έδωσαν εύκολους πόντους. Οι «πράσινοι» δεν άργησαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και σε αρκετά σημεία ήταν καταιγιστικοί, ανοίγοντας τη διαφορά, με όμορφες φάσεις. Ο Νικ Καλάθης (επτά ασίστ στο πρώτο μέρος) και ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέδειξαν στο παρκέ πως είναι τρομερό δίδυμο με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να μη χρειάζεται να δημιουργήσει τόσο πολύ, με συνέπεια να δείχνει την φρεσκάδα του εκτελεστικά. Οι δυο τους ήταν η… εγγύηση για την εξέλιξη που θα είχε η αναμέτρηση. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ ο Παναθηναϊκός έγινε από νωρίς το απόλυτο αφεντικό.

Tα… συμμάζεψε ο αρχηγός

Το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μειώσουν στους επτά πόντους. Εκεί όμως, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε τη λύση έτοιμη, ώστε οι «πράσινοι» να επιβάλλουν την τάξη στο ματς. Πέρασε στο παρκέ, τον Διαμαντίδη και τον Γκιστ στο «5», κάτι οποίο είχε ως αποτέλεσμα ν’ αλλάξει όλη η ομάδα. Έβγαλε ξανά ενέργεια, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να μοιράζει τέσσερις ασίστ σε έξι λεπτά.

Οι «πράσινοι» δεν άφησαν περισσότερα περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι από πλευράς τακτικής και αυτό που τραβούσε την προσοχή όλων ήταν η απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός έμεινε ορεξάτος μέχρι το τέλος και απέδειξε πως μαζί με τον Καλάθη και τον Γκιστ μπορούν να αποτελέσουν τους στυλοβάτες για τη συνέχεια του «τριφυλλιού» κυρίως στη Euroleague καθώς στην Ελλάδα τα πρώτα βήματα έχουν γίνει. Καλό διάβασμα γι’ ακόμα ένα ματς από το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού». Μπορεί η Καρσίγιακα να μην είναι αντίπαλος που τρομάζει αλλά ήθελε προσοχή και οι «πράσινοι» ήταν πανέτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουν όσα είχε σχεδιάσει ο Ουφούκ Σαρίτσα και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ