OPINIONS

Η "βόμβα" στα χέρια τους

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το… σύννεφο πάνω από το ΟΑΚΑ που καλούνται να βγάλουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods και την στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά την απόφαση των τεσσάρων.

Η ημιτελική σειρά της Stoiximan.gr Basket League που ξεκινάει απόψε για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες των τελευταίων ετών. Και φυσικά σε καμία περίπτωση, δεν μοιάζει με εκείνη του 2013 όταν οι "πράσινοι" γνώριζαν πως δεν θα έχουν το πλεονέκτημα στους τελικούς, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την EuroLeague στο Λονδίνο, όμως ήταν έτοιμοι την ώρα που κρινόταν ο τίτλος.

Πριν ασχοληθούμε με τ’ αγωνιστικά όμως, για να μην γελιόμαστε, αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα έχουν μεγαλύτερη σημασία. Όσα ακολούθησαν τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε, δεν έχουν αφήσει σε ησυχία την ομάδα του "τριφυλλιού" που "έβραζε" από πριν αλλά προχωρούσε με τις νίκες και την αισιοδοξία για κάτι καλό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αποτέλεσμα ήταν στο κρίσιμο σημείο να κοπεί στα δύο στην επιστροφή από την Πόλη και τώρα να ψάχνει τρόπο, ώστε να μαζέψει τα κομμάτια της. Την ίδια ώρα που από την πρώτη στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος με την παραμονή των τεσσάρων παικτών (Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκάμπριελ, Φώτσης) που επέστρεψαν με το αεροπλάνο και αυτή την άποψη δεν την αλλάζει.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, έχει αφήσει να εννοηθεί με όλους τους τρόπους πως δυσαρεστήθηκε από τον αποκλεισμό, τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι "πράσινοι" στα playoffs και όσα έχουν συμβεί στη διάρκειας της χρονιάς με συγκεκριμένους παίκτες να μπαίνουν στο στόχαστρο αλλά η κατάσταση τώρα δεν αλλάζει. Συνέπεια όλων αυτών και της τιμωρίας που ακολούθησε φυσικά είναι το κλίμα να μοιάζει κάτι περισσότερο από βαρύ και το υπόλοιπο της σεζόν ν’ αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πώς θα εξελιχθεί. Ανάλογα με τις διαθέσεις, δηλαδή και το κίνητρο που θα βρουν οι παίκτες να παλέψουν για τον τίτλο.

Η δύσκολη προσπάθεια

Το δύσκολο, άσχετα απ’ ότι έχει συμβεί στην όλη υπόθεση, τις σκέψεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των παικτών που μπορεί κάποιοι να μελετούν τις προτάσεις τους για την επόμενη χρονιά, είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ενωμένη τώρα που κρίνονται όλα. Εδώ έχει την μεγάλη ευθύνη και ο Τσάβι Πασκουάλ καθώς απομένει ο τελευταίος τίτλος της σεζόν και δεν υπάρχει γυρισμός, κόντρα στο κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Λάθη έγιναν σε όλη τη διάρκεια, απ’ όλες τις πλευρές και από τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός των καταστάσεων, όμως τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ο καταμερισμός των ευθυνών όσο και αν έγινε κατανοητό μετά την Φενέρ πως η ομάδα "έσκασε" και όχι μόνο αγωνιστικά.

Με τη στάση του ισχυρού άνδρα του "τριφυλλιού" πλέον είναι ξεκάθαρο πως η "βόμβα" περνάει στα χέρια των παικτών για να διώξουν το… σύννεφο πάνω από το ΟΑΚΑ, ξεκινώντας από τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ. Ουσιαστικά εκείνοι θα παλέψουν για ν’ αποδείξουν πράγματα και στο παρκέ θα φανεί αν όντως υπάρχει διάθεση, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί.

Οι αγώνες με την Ένωση θα δώσουν μια εικόνα καθώς μην ξεχνάμε πως οι νίκες φέρνουν ηρεμία, ακόμα και σε αυτό το δύσκολο σημείο πως βρίσκεται η ομάδα του "τριφυλλιού". Όπως και να έχει περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση μετά τα όσα έγιναν και αν όλο το σκηνικό το οποίο έχει δημιουργηθεί έχει ελπίδες ν’ αλλάξει στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ