OPINIONS

Φλόγα για τίτλο

BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που επιτέλους... θύμωσε, τις ημέρες μέχρι τους τελικούς και τον ρόλο του Τσάβι Πασκουάλ για να βγάλει τον εγωισμό των παικτών του που γυάλισε ξανά το μάτι τους.

Τρία παιχνίδια χρειάστηκε να παλέψει ο Παναθηναϊκός, ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ καθώς στην τέταρτη αναμέτρηση οι “πράσινοι” ήταν καταιγιστικοί. Επί της ουσίας τα έβαλαν με τον εαυτό τους και στον κρίσιμο αγώνα δεν άφησαν κανένα περιθώριο, ώστε να τους αμφισβητήσουν.

Η ψυχολογία έφτασε στο... μηδέν, υπήρξαν στιγμές που η ομάδα του “τριφυλλιού” παρουσίασε εικόνα πλήρους χαλάρωσης, στα όρια της αδιαφορίας, το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με όσα είχαν ακολουθήσει τον αποκλεισμό από την Φενέρ, ωστόσο φάνηκε πως κάτι αλλάζει. Η εικόνα στον τέταρτο ημιτελικό τηςStoiximan.gr Basket Leagueπου έδωσε και την πρόκριση στους τελικούς, ήταν το πιο αισιόδοξο μήνυμα που θα μπορούσε να λάβει ο Τσάβι Πασκουάλ από τους παίκτες του οι οποίοι έδειξαν πως γυρίζει το “τσιπάκι”, για τον τελευταίο στόχο της σεζόν.

Οι 105 πόντοι στην επίθεση, οι 26 ασίστ και η εξαιρετική άμυνα στη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, σε μία περίοδο που όλα έδειχναν πως θα είναι αμφίρροπη η σειρά. Μετά από πολύ καιρό οι “πράσινοι” έβγαλαν το θυμωμένο τους πρόσωπο στο παρκέ, με συνέπεια να κυριαρχήσουν απόλυτα σε όλους τους τομείς.

Οι ημέρες που θ' ακολουθήσουν είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ομάδα του “τριφυλλιού” αφού πέρα από το κομμάτι της τακτικής, ζητούμενο είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού να φανούν αποφασισμένοι να παλέψουν και να επιβεβαιώσουν την φλόγα που υπάρχει για τον τίτλο, όπως φάνηκε στον τελευταίο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Πασκουάλ, προκειμένου να ξυπνήσει των εγωισμό των “πράσινων” για να δούμε κάτι διαφορετικό στην τελική φάση τωνplayoffs.

Διάθεση και ενέργεια από την αρχή

Η αντίδραση του “τριφυλλιού” ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό όπως συμβαίνει σε κάθε αναμέτρηση από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της ομάδας στηνEuroLeague.Στο συγκεκριμένο ματς όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ άγγιξαν το άριστα από πλευράς διάθεσης και ενέργειας από το ξεκίνημα, ρίχνοντας αρχικά βάρος στην άμυνα τους. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ΑΕΚ να πιστέψει πως μπορεί να φέρει τη σειρά στα ίσια, παρουσιάζοντας μία εικόνα που είχαμε αρκετό καιρό να δούμε.

Ο Καταλανός τεχνικός επέμεινε στο σχήμα (Καλάθης, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Σίνγκλετον, Μπουρούσης)με το οποίο ξεκίνησε την αναμέτρηση, με συνέπεια οι “πράσινοι” να είναι το απόλυτο αφεντικό από την πρώτη περίοδο (25-11). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος, παρότι η Ένωση προσπάθησε ν' απαντήσει καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε την καλή του ψυχολογία και το σημαντικότερο οι παίκτες πήγαιναν δυνατά σε κάθε, ακόμα και όσοι δεν βοηθούσαν επιθετικά.

OΝικ Καλάθης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση ήταν οι “κολώνες” των “πράσινων”, ώστε η ομάδα του “τριφυλλιού” να παρουσιάσει επιβλητικό πρόσωπο.Eίναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε καμία περίπτωση δεν χαμήλωσαν ταχύτητα, αντιθέτως η ένταση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να πατήσουν στο παρκέ όλοι οι παίκτες και να πετύχουν πόντους οι έντεκα εξ αυτών.

Από κει και πέρα, οι παίκτες του Πασκουάλ, προσπάθησαν να βγάλουν συνεργασίες και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα αναζητώντας το ελεύθερο σουτ. Είναι δεδομένο πως θα στηριχθούν στο ατομικό ταλέντο όπως και η ανάγκη να βελτιωθούν κομμάτια του παιχνιδιού, ωστόσο το ζητούμενο είναι να παρουσιάσουν διάρκεια μετά από αυτό το ξέσπασμα.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, αρκεί να το δούμε και στην πράξη όταν θα ξεκινήσουν οι τελικοί αφού μέχρι τώρα οι “πράσινοι” έχουν περάσει απ' όλα τα στάδια στη διάρκεια της σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν θα υπάρξει και άλλο επεισόδιο για μία ομάδα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ