OPINIONS

Φάρος… για το επόμενο!

Φάρος… για το επόμενο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τη συνέπεια του Παναθηναϊκού με τους τίτλους, τον Διαμαντίδη που αποχαιρετά με κούπες και ρεκόρ και τους "τελικούς" που έρχονται για τα πλέι οφ της Euroleague.

Στα πράσινα βάφτηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φάρο που αγωνίζεται στην Α2. Άλλωστε, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, έγινε αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για το Κύπελλο.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Κερατσινίου έφτασε άξια στον τελικό αποκλείοντας με εμφατικό τρόπο πολλές ομάδες της Α1 και της αξίζουν συγχαρητήρια για την συνολική της παρουσία στη φετινή σεζόν. Η όποια ανάλυση για τον 41ο τελικό του Κυπέλλου είναι περιττή από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά αγώνα στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια του, με συνέπεια να έρθει και το ρεκόρ.

Η ομάδα του «τριφυλλιού» αντιμετώπισε πολύ σοβαρά την αναμέτρηση από το ξεκίνημα. Πίεσε όταν χρειάστηκε και σεβάστηκε τον αντίπαλό της αλλά παρακάτω θα εξηγήσουμε τη σημασία που είχε για τους «πράσινους» αυτό το ματς, πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αρχικά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως γι’ ακόμα μία σεζόν ο Παναθηναϊκός δείχνει τη συνέπεια του, στο ραντεβού με την κορυφή καθώς κατακτά κάθε χρόνο τίτλο από την περίοδο 1995-96, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Ακόμα και σε χρονιές που έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες αγωνιστικά, οι «πράσινοι» δεν χάνουν την επαφή τους με την κορυφή και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Το απόγευμα στο ΟΑΚΑ πάντως, ήταν ξεχωριστό γι’ ακόμα έναν λόγο που δεν είναι άλλος από την 10η κούπα του Δημήτρη Διαμαντίδη στον θεσμό. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» βραβεύτηκε, αποθεώθηκε, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού κι έκανε ακόμα ένα ρεκόρ καθώς στην τελευταία του συμμετοχή σε τελικό του Κυπέλλου, έγινε ο πρώτος που φτάνει σε διψήφιο αριθμό κατακτήσεων (10 τίτλοι σε 12 τελικούς) στον θεσμό! Όπως γίνεται αντιληπτό δείχνει τον δρόμο για τη συνέχεια σε όλους τους συμπαίκτες του.

Ο πραγματικός τελικός

Από κει και πέρα, ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να γίνει ο… φάρος για τις επόμενες προκλήσεις του Παναθηναϊκού οι οποίες θα είναι πιο δύσκολες αλλά όπως είναι φυσικό η πρώτη κούπα, ανοίγει την όρεξη και για τη συνέχεια. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι συνεργάτες του αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά την αναμέτρηση με τον Φάρο και αυτό γιατί ήθελαν μια δυνατή προπόνηση. Μη ξεχνάμε πως σε λίγες ημέρες οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Όποιος περίμενε χαλαρότητα στον τελικό με τον Φάρο λοιπόν, ήταν γελασμένος. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και δοκίμασε πράγματα. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και οι «πράσινοι» αν θέλουν να έχουν αυξημένες πιθανότητες για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, θα πρέπει να πάρουν το «διπλό» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που έχει καλή ψυχολογία και διεκδικεί με αξιώσεις το δικό του εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κάθε λάθος από δω και πέρα κοστίζει αλλά είναι δεδομένο πως για τους «πράσινους» έχει γυρίσει για τα καλά το… τσιπάκι και ο τίτλος του Κυπέλλου Ελλάδας, έρχεται σε μία περίοδο που έχουν ανεβάσει ταχύτητα. Τώρα βέβαια, μεγαλώνει η κρισιμότητα των αναμετρήσεων και ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο από το Κύπελλο Ελλάδας, θέλει κι άλλες διακρίσεις, οπότε βάζει μπροστά για τους επόμενους στόχους του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ