OPINIONS

Έχασε τον έλεγχο

Έχασε τον έλεγχο

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague και τις αναγνωριστικές επαφές με την FIBA.

Η σύγκρουση του Παναθηναϊκού με την EuroLeague, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τζόρντι Μπερτομέου, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Για να είμαστε ακριβείς, στο τελευταίο επίπεδο, όπου θα σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον του "τριφυλλιού". Αφού και με την τελευταία δήλωση του ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ, γίνεται ξεκάθαρο πώς δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον Τζόρντι Μπερτομέου στην ίδια διοργάνωση.

Μετά τις "φωνές" στο κομμάτι της διαιτησίας από διάφορες ομάδες , ένα θέμα που μέχρι τώρα δεν ήταν στο προσκήνιο, η διοργανώτρια αρχή αντί να προστατέψει το προϊόν της έκανε όσα χρειάζεται για να συνεχιστεί η κόντρα με τους "πράσινους". Και φαίνεται από τις αντιδράσεις της σε συγκεκριμένα ζητήματα. Από κει που χρειάστηκε 55 ημέρες (!) για ένα πρόστιμο 3.500 ευρώ , έστελνε σε χρόνο ρεκόρ τις διώξεις και τα πρόστιμα μέσα στα playoffs. Η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως, ήταν η τελευταία δίωξη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε μία μέρα πένθους για τον Παναθηναϊκό, μετά την απώλεια του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Την στιγμή δηλαδή που ομάδες εντός κι εκτός Ελλάδας, εξέφραζαν τα συλλυπητήρια τους στους "πράσινους", η EuroLeague βγήκε από τον δρόμο που ακολουθούσε στο παρελθόν, βάζοντας ως προτεραιότητα αυτή τη φορά την ανακοίνωση της δίωξης στην ομάδα του "τριφυλλιού". Μία κίνηση που χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές όλων όσων βρίσκονται μέσα αλλά και δίπλα στην ομάδα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μια πράξη που δείχνει πώς ο Μπερτομέου έχει χάσει τον έλεγχο, κάνοντας πλέον το θέμα προσωπικό και βάζοντας πάνω απ' όλα το ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε αυτή την κόντρα.

Σε κάθε περίπτωση, επέλεξε να δώσει συνέχεια σε αυτό τον "πόλεμο" σε μία δύσκολη μέρα για τον Σύλλογο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σαφώς και η EuroLeague δεν είναι ο Τζόρντι Μπερτομέου αλλά οι ομάδες που στελεχώνουν τη διοργάνωση και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο. Για τον λόγο αυτή τη δεδομένη στιγμή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και θα χρειαστεί χρόνος, ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις αναλόγως με τις κινήσεις οι οποίες θα γίνουν από τους υπόλοιπους συλλόγους.

Άλλωστε, ο Γιαννακόπουλος μέσα από την τελευταία του δήλωση δείχνει και τις υπόλοιπες ομάδες, αναμένοντας πλέον και τη δική τους αντίδραση! " Και ξεκαθαρίζω ότι αν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωλίγκας δεν αποφασίσουν ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν σέβεται θεσμούς όπως η οικογένεια, που δεν σέβεται ούτε καν το πένθος του άλλου, να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με εμάς, πόσο μάλλον δε να διοικεί τη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει και δεν θα έχει θέση σε αυτή την παρωδία", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του εκτελεστικού διευθυντή της EuroLeague .

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν υπάρχει ακόμα δρόμος αλλά αυτό δεν απαγορεύει στον Παναθηναϊκό να κάνει τις διερευνητικές του κινήσεις με την FIBA, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές. Οι επαφές που θα γίνουν στο Final Four του Basketball Champions League τις επόμενες ημέρες θα δώσουν μία εικόνα στην ομάδα του "τριφυλλιού" για το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενη συνεργασία για το μέλλον.

Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο και σαφώς εξαρτάται από τις διεργασίες που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε ανήκει στους κορυφαίους κι εκεί θέλει να βρίσκεται στο μέλλον. Πάντα χωρίς τον Μπερτομέου στο κάδρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ