OPINIONS

Έτοιμος να... χτυπήσει

Έτοιμος να... χτυπήσει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Παναθηναϊκό δεν κάνουν πίσω στον σχεδιασμό τους και τις επόμενες ημέρες θα βάλουν μπροστά για τις κινήσεις ενίσχυσης, σε περιφέρεια και ρακέτα. Τι μπορεί να αλλάξει στα πλάνα.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος είχαμε ξεκαθαρίσει πως ο Παναθηναϊκός θα πάει για τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες και είναι αλήθεια ότι οι "πράσινοι", προσπάθησαν να κινηθούν δυναμικά με το... καλημέρα. Άλλωστε, πρόθεση της ομάδας του "τριφυλλιού" είναι να διατηρήσει ψηλά τον πήχη έχοντας μάθει πια από τα λάθη που έγιναν και η λίστα πάνω στην οποία κινείται ο Παναθηναϊκός έχει ονόματα που θα κάνουν τη διαφορά, πλαισιώνοντας βέβαια ιδανικά τον "κορμό" ο οποίος ήδη υπάρχει.

Η πρώτη κίνηση ήταν για τον Μάικ Μπράμο και ακολούθησαν οι Ντοντέι Ντρέιπερ και Κρις Σίνγκλετον. Οι προσφορές που έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικές αλλά για διαφορετικούς λόγους αυτά τα ζητήματα δεν προχώρησαν. Πέρα από τον πρώτο που είχε προσωπικό θέμα, οι άλλοι δύο προτιμούν να περιμένουν, κάτι άλλωστε που κάνουν αυτή την περίοδο οι περισσότεροι παίκτες και κυρίως οι Αμερικανοί οι οποίοι κοιτάζουν προς το ΝΒΑ. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε κάποιες περιπτώσεις η μάχη με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, κυρίως από Ρωσία, Τουρκία και Ισπανία, γίνεται άνιση αφού αποτελούν προτεραιότητα για κάποια ονόματα λόγω τον μεγάλων ποσών που δίνονται.

Από κει και πέρα, για να δούμε τώρα πως διαμορφώνεται η κατάσταση. Οι "πράσινοι" παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του Σίνγκλετον παρότι ξαφνικά ανέβασε τις απαιτήσεις του ζητώντας χρόνο. Είναι αλήθεια πως όταν φτάνει εκεί μια διαπραγμάτευση το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει σε συμφωνία αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα δούμε στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός αν ήθελε θα είχε... κλείσει τον Κέβιν Πάνγκος αλλά αυτό δείχνει και την πρόθεση του "τριφυλλιού" να πάει σε καλύτερες λύσεις. Δεν αποκλείεται το πλάνο να έχει κάποιες αλλαγές όσο περνούν οι μέρες ανάλογα με τον τρόπο που κινείται η αγορά.

Τη δεδομένη στιγμή, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα δώσει μια προτεραιότητα στον ψηλό, ώστε να κλείσει αυτό το θέμα κι έπειτα θα προχωρήσουν οι επόμενες κινήσεις καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να κινείται μόνο για Αμερικανούς παίκτες αφού ήδη υπάρχουν στο ρόστερ Γκιστ και Φελντέιν. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να γίνει μια κουβέντα με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς για το θέμα της ανανέωσης, ωστόσο θα πρέπει όλοι να έχουμε υπόψη πως στην φάση του σχεδιασμού είναι πιθανό τα πλάνα ν' αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι πιθανό οι "πράσινοι" να προκρίνουν την επιλογή ενός ξένου παίκτη, που θα καλύπτει και τη θέση "3".

Αν γίνει αυτό, τότε το "τριφύλλι" θα κυνηγήσει έναν ξένο ακόμη στο "1 - 2", από την αμερικανική αγορά. Ένα σενάριο που κερδίζει σιγά - σιγά πόντους...

Ο Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του έχουν καθορίσει το πλάνο που θα κινηθούν οι "πράσινοι" το φετινό καλοκαίρι, η διοίκηση της ομάδας έχει δώσει τη συγκατάθεσή της, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες και το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει βιασύνη. Όλες οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές και στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν για να... χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Τα ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση σε όλες τις ομάδες της Euroleague και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ντόμινο από κάποιες αλλαγές, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι πολλοί παίκτες θέλουν χρόνο για να κοιτάξουν και το ΝΒΑ. Τις επόμενες ημέρες πάντως, αναμένεται να γίνει η εκκίνηση στην ενίσχυση του “τριφυλλιού” αλλά πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια και όχι με παραλογισμούς πληρώνοντας υπεραξία σε παίκτες οι οποίοι ενδεχομένως να μην το αξίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ