OPINIONS

Επιστροφές, καταστροφές

Επιστροφές, καταστροφές

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που επέστρεψε στην κανονικότητα αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσει στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι

Τα σενάρια μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για τον Παναθηναϊκό που τη δεδομένη στιγμή έχει μία και συγκεκριμένη προτεραιότητα: Να είναι έτοιμος στα playoffs, ανεξαρτήτως αντιπάλου!

Για τον συγκεκριμένο στόχο που έχουν θέσει ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του, αντίπαλος είναι μόνο ο χρόνος, ώστε οι "πράσινοι" ν' αποδώσουν σωστά μετά τις προσθήκες στο ρόστερ και την κακή εικόνα που παρουσίασαν το τελευταίο διάστημα, μέχρι το πρώτο μέρος στη Μάλαγα. Το θετικό για τον 45χρονο τεχνικό είναι ότι η ομάδα του παρουσίασε, όπως δήλωσε κι ο ίδιος, το πρόσωπο που είχε τον Ιανουάριο. Όταν δηλαδή έπειθε με την απόδοσή της.

Μπορεί οι Σέρβοι να μην διεκδικούν κάτι τη δεδομένη στιγμή στην EuroLeague, ωστόσο σε αυτό το επίπεδο κανένα ματς δεν είναι εύκολο και ο Παναθηναϊκός έχει πολλά πράγματα να κρατήσει για τη συνέχεια, προκειμένου να πατήσει πάνω σε αυτά.

Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΩΡΙΜΟΣ

Από τη στιγμή που οι "πράσινοι" βρίσκονται ήδη στα playoffs ας σταθούμε σε όσα πήγαν όπως έπρεπε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και αξίζει ν' αναφερθούμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών. Για τον Νικ Καλάθη τα έχουμε πει και απ’ ότι φαίνεται δεν θα κουραστούμε να τον αναφέρουμε αφού αυτά τα οποία κάνει είναι εντυπωσιακά, δείχνοντας ξεκάθαρα τον δρόμο με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε μία καλή εμφάνιση από τον Κρις Σίνγκλετον και όχι μόνο κάποια καλά διαστήματα. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν από το ξεκίνημα εξαιρετικός κι έφταναν μόνο λίγα λεπτά για να φανεί η διαφορά.

Από κει και πέρα, με δεδομένο πώς έχει γίνει πολύς λόγος για τον Μάικ Τζέιμς και όχι άδικα, αυτή τη φορά έδειξε πώς μπαίνει στο κλίμα. Ήταν εξαιρετική η συνύπαρξη του με τον Καλάθη στο "1" και είχε καλύτερη παρουσία χωρίς τη μπάλα σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πέρα από αυτό το γεγονός που ήταν το πρώτο ζητούμενο, δεν εκβίασε προσπάθειες και όταν χρειάστηκε δημιούργησε για τους συμπαίκτες.

Επιστροφές, καταστροφές

Ήταν ένα σημαντικό βήμα και αν έχει ανάλογη συνέχεια, θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να κάνει πράξη όσα έχει σχεδιάσει. Απόλυτα έτοιμος παρότι ερχόταν από απουσία κάποιων ημερών ήταν ο Νίκος Παππάς, με συνέπεια να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που πήρε.

Θετικά στοιχεία έδειξε και ο Έιντριαν Πέιν , κάτι το οποίο αποτυπώνεται στα εννέα ριμπάουντ που μάζεψε και τις μάχες που έδωσε, ωστόσο θέλει και ο Αμερικανός σέντερ τον χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός πήγε σε σωστές επιλογές, έχοντας μικρά και πιο λίγα κενά διαστήματα σε σχέση με όσα είχαμε δει τον τελευταίο μήνα, με τον Πασκουάλ να βλέπει όλους τους παίκτες του, να έχουν καλή απόδοση. Με απόλυτη συγκέντρωση από την αρχή της αναμέτρησης όπου είχε δεχτεί μόλις δύο πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά. Ήδη γίνονται κάποια βήματα και φαίνεται από τη διαχείριση την οποίο κάνει στο ρόστερ ο Τσάβι Πασκουάλ.

Είχαμε τονίσει το προηγούμενο διάστημα πώς πρέπει να πάρει αποφάσεις και να πάει με τους πιο έτοιμους παίκτες στη μεγάλη μάχη που πλησιάζει. Φυσικά, για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή που περιμένει ο Καταλανός τεχνικός θα πρέπει να διατηρηθεί η εικόνα στο ματς το οποίο ακολουθεί στο Τελ Αβίβ.

Η τέταρτη θέση είναι ακόμα ανοικτή αλλά ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός δεν πάει με πλεονέκτημα στην επόμενη φάση που ίσως είναι και το πιο πιθανό σενάριο με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά, πρέπει να πετύχει τον στόχο του. Δηλαδή, να εκμεταλλευτεί τον χρόνο, ώστε να βρει ξανά τον καλό του εαυτό όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις.

ΥΓ.: Πολλά έχουμε ακούσει και θα συνεχίσουμε για τον Τσάβι Πασκουάλ αλλά έντεκα φορές συνεχόμενες σε playoffs δεν το λες και λίγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ