OPINIONS

Ενωμένος δυνατός!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα μηνύματα από την ομιλία του Τσάβι Πασκουάλ δείχνοντας τον δρόμο που πορεύεται ο Παναθηναϊκός Superfoods και τις επαφές με τον Μάικ Τζέιμς για να επιστρέψει.

Πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες για την κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τηEuroLeagueκαι ο καθένας έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Πολλά είναι και τα επιχειρήματα τα οποία έχουν παρουσιάσει οι εμπλεκόμενες πλευρές αλλά όσα ειπώθηκαν από τον Τσάβι Πασκουάλ δίνουν την πραγματική διάσταση , απέναντι σε όσους υποστήριζαν πώς η ομάδα του «τριφυλλιού» είναι διχασμένη ενόψει του δημοψηφίσματος.

Για την ακρίβεια τα λόγια του δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο Καταλανός τεχνικός βρίσκεται τόσα χρόνια στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπασκετ. Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα του Συλλόγου στηνEuroLeague, όμως οι «πράσινοι» έδειξαν το «όπλο» τους σε όλη αυτή την ιστορία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν γίνει λάθη.

Πρώτα όμως, η κίνηση να γυρίσουν την πλάτη την στιγμή που ακουγόταν ο ύμνος της διοργάνωσης μέσα σε αποδοκιμασίες κι εν συνεχεία οι δηλώσεις του Πασκουάλ που έκαναν αίσθηση σε όλη την Ευρώπη , έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα το οποίο σίγουρα έφτασε μέχρι την Βαρκελώνη και το στρατηγείο τηςEuroLeague.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού φρόντισε να διαμαρτυρηθεί με τον δικό του τρόπο και ξεκαθάρισε πως όλοι στο πράσινο στρατόπεδο είναι μια οικογένεια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να μην είναι στο πλευρό του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, μετά την τιμωρία του επιβλήθηκε . Έδωσε το στίγμα του, χωρίς να μιλήσει για σωστά και λάθη αλλά για το γεγονός πώς πρέπει να βρεθεί λύση.

Με τα δικά του λόγια έδειξε τον δρόμο της ενότητας που θα είναι οδηγός για τη συνέχεια, προκειμένου η ομάδα του «τριφυλλιού» ν’ ανταποκριθεί στις δυσκολίες και να δώσει μια καλή απάντηση πως όποια και να είναι η κατάληξη στον Παναθηναϊκό θα είναι μια γροθιά. Βέβαια μπορεί το θέμα των ημερών να είναι άλλο, ωστόσο η μυθική ομιλία του Πασκουάλ ήταν σα να βρίσκεται πολλά χρόνια στον πάγκο των «πράσινων» και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να υπογραμμίσουμε αφού με απλά λόγια κατάφερε ν’ αποτυπώσει τη φιλοσοφία την ομάδας που καθοδηγεί.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΕΙΜΣ

Το δημοψήφισμα είναι στην κορυφή της ατζέντας αλλά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε και το αγωνιστικό κομμάτι καθώς ο Παναθηναϊκός παραμένει σε τροχιά τετράδας, έχοντας πολλές πιθανότητες να είναι στις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα της έδρας. Και αυτό γιατί κατάφερε να ξεπεράσει ένα επικίνδυνο εμπόδιο, αυτό της Μπασκόνια , χωρίς να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο μέρος ήταν συγκεντρωμένοι κι ευτύχησαν από πολύ νωρίς να βρουν τον παίκτη που θα πάρει πάνω του το βάρος στο ξεκίνημα. Ο λόγος για τον Κένι Γκάμπριελ ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο ματς αποδίδει σωστά και βάζει το δικό του λιθαράκι, κάτι που είχαν ανάγκη στον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι συνήθεις ύποπτοι (Καλάθης, Παππάς, Γκιστ), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ν’ αφήσει πίσω την κόπωση και να επιστρέψει στις νίκες.

Η διακοπή έρχεται στο κατάλληλο σημείο για το «τριφύλλι» αφού θα μπορέσει ν’ ανακτήσει τις δυνάμεις του και φυσικά να βάλει στο κλίμα τον Έιντριαν Πέιν, προκειμένου να είναι έτοιμος στην επόμενη αποστολή και να δούμε αν τελικά προχωρήσει ακόμα μία κίνηση ενίσχυσης με τον Μάικ Τζέιμς να βρίσκεται στο προσκήνιο . Με τον Αμερικανό γκαρντ έχουν γίνει επαφές. Δεν χρειάζεται άλλωστε ιδιαίτερη προεργασία καθώς είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή του να επιστρέψει, ωστόσο τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αφού μείνει ελεύθερος από τους Πέλικανς και ο Παναθηναικός μετράει αντίστροφα, ώστε μετά τη διακοπή να έχει δυο νέα πρόσωπα στο ρόστερ του.

Μέχρι να πάμε στο ματς με την Χίμκι έχουμε πολύ δρόμο και αυτό το οποίο προέχει είναι το δημοψήφισμα. Συσπείρωση υπάρχει, ωστόσο για την ώρα κανείς δεν ξέρει την κατάληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ