OPINIONS

Δαίμονας... με διορθώσεις

Δαίμονας... με διορθώσεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις τάσεις του Παναθηναϊκού Superfoods, τα κομμάτια που θέλουν βελτίωση, τον ρόλο του Γιάννη Μπουρούση και την πρώτη εικόνα του Κρις Σίνγκλετον.

Η αλήθεια είναι πως αυτή την περίοδο οι υπερβολές συνηθίζονται αλλά εμπεριέχουν και τεράστιο ρίσκο αφού για όλες τις ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει οι δύσκολες αναμετρήσεις οι οποίο κυρίως είναι αυτές της EuroLeague.

Για τον λόγο αυτό θ' αποφύγουμε τα μεγάλα λόγια και θα επικεντρωθούμε σε όσα είδαμε από τους "πράσινους" στο φιλικό παιχνίδι με την Κύμη , με δεδομένο πάντα πως σε αυτά τα ματς η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Πριν μπούμε στα πιο δυνατά φιλικά αλλά και τα επίσημα σε Ελλάδα και Ευρώπη θα σταθούμε αρχικά στα στοιχεία τα οποία δείχνει συνεχώς η ομάδα του "τριφυλλιού", αν και στην τελευταία αναμέτρηση οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη χρειάστηκαν οκτώ πολύ άσχημα λεπτά, για να δείξουν τις δυνατότητες τους.

ΤΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Παρακολουθώντας το "τριφύλλι", τα τρία συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής:

1) Η ομάδα παίζει σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Μετά από καλές άμυνες που είτε καταλήγουν σε κλέψιμο, είτε σε άστοχη προσπάθεια του αντιπάλου, οι "πράσινοι" χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο, χτυπούν στον αιφνιδιασμό. Υπάρχουν στιγμές που είναι εντυπωσιακοί στο transition και όταν επιβάλλουν αυτόν ρυθμό, δύσκολα βρίσκουν εμπόδιο. Οι περισσότεροι παίκτες μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το στυλ και ο Πεδουλάκης τους αφήνει να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα και το ταλέντο τους.

2) Από κει και πέρα, αυτό το οποίο φαίνεται από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, είναι πως ο Παναθηναϊκός παίζει με μεγάλη ταχύτητα και στο μισό γήπεδο. Διαθέτει εξαιρετικούς εκτελεστές από τα 6.75 και το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο. Με συνεχή κίνηση και καλή κυκλοφορία βρίσκει ελεύθερα σουτ και παρουσιάζει εξαιρετικές συνεργασίας, ανάλογα βέβαια με την εποχή που βρισκόμαστε αφού μην ξεχνάμε πως ακόμα είναι σχετικά νωρίς και οι παίκτες έως τώρα δεν έχουν προπονηθεί όλοι μαζί.

3) Και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στον ρόλο του Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ κόντρα στην Κύμη έδωσε το σύνθημα, ώστε να ξεκινήσει η αντεπίθεση. Είναι ο παίκτης που όταν περνάει στο παρκέ αλλάζει σε συγκεκριμένα κομμάτια η φιλοσοφία του "τριφυλλιού" και γίνεται σημείο αναφορά κυρίως για την επίθεση της ομάδας. Γίνεται ο βασικός δημιουργός και λειτουργεί σαν πόιντ γκαρντ. Είτε με πρόσωπο προς το καλάθι απειλώντας από μακριά, είτε παίζοντας με πλάτη στο καλάθι.

Δαίμονας... με διορθώσεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΜΑ ΓΙΑ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

Μετά τα πρώτα εύκολα φιλικά του Παναθηναϊκού, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα ρίξει το βάρος στην επίθεση στο μισό γήπεδο, ώστε να υπάρξει βελτίωση στις συνεργασίες όταν οι "πράσινοι" πηγαίνουν σε οργανωμένες επιθέσεις. Και βέβαια στην άμυνα όπου είναι το μεγάλο "όπλο" της ομάδας. Στόχος είναι να βρεθούν όλοι οι παίκτες μαζί και να δουλέψουν στην ομαδική άμυνα, εκεί όπου από τα πρώτα δείγματα θα είναι πιο εύκολο για τον τεχνικό των "πράσινων" να βάλει τη δική του “σφραγίδα” με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.

Φυσικά πρέπει να αναφερθούμε και στον Κρις Σίνγκλετον ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Κύμη, έχοντας κάνει μόνο μία γεμάτη προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Αμυντικά είναι υπερόπλο, ωστόσο στην επίθεση θέλει βελτίωση και προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του, ώστε να αφομοιώσει τα συστήματα και να μπει για τα καλά στο κλίμα. Με την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εικόνα η οποία θα παρουσιάζουν οι "πράσινοι", κάτι το οποίο αναμένεται να δούμε από το τουρνουά "Diamonds Are Forever" προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός δείχνει τον πρόθεση να παίξει σε... δαιμονιώδης ρυθμούς, ωστόσο πρέπει να βελτιώσει κομμάτια για να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα κυρίως στους κρίσιμους αγώνες για τη EuroLeague όπου θα είναι και διαφορετικές οι συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ